reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

anik... to odsierscianie jak to nazwalas moznaby podciagnac pod trymowanie ;-) czyli wyskubywanie martwego wlosa - robi sie tak u sznaucerow, terierow i zdaje sie ze kolezanka przeprowadzala takie manewry na swoich goldenach, ale oczywiscie na w takim stopniu jak sznaucery i czesc terierow czyli do golej skory - golden wygladalby smiesznie ;-)

skoro o psach mowa.... Marcik? bedziesz w niedziele na zebraniu???

reklama
witam serdecznie
ale sie tu troszkę postów narobiło. miło was poczytać no i oczywiście witam nowe mamy.
Życze zdrówka wszystkim chorutkom. U nas narazie spokojnie lekki katarek ale niby dopiero teraz ma byc szczyt grypowy więc boję się co to będzie.
Rubi ty też masz pieska rasowego?
Asqua współczuję zapalenia piersi, przechodziłam to dwa razy jak Bartuś miał trzy tygodnie i potem półtora miesiąca. Straszne, też nie zycze nikomu. Lekarka juz mnie chirurgiem straszyła ze niby cięcie trzeba bedzie robic ale kochana położna pomogła i obyło się bez chirurga ale gorączka była straszna..
anik ja myslę że twoja mała ładnie przybiera, wydaje mi się że nam lekarz mówił że maleństwo powinno przytyć minimum 150 na tydzień.
kasiula zdrówka i jeszcze raz zdrówka wam życzę!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aha asqua masz fajna pracę że tylko dwa razy w tygodniu. Po prostu marzenie. Ja właśnie szukam opiekunki bo chcę podjąć pracę. No niby mamy ale tylko do kwietnia bo ona już zamówiona do innej dzidzi.

Witajcie :-)

Spieszę Wam donieść że 08.01 urodziłam przez CC zdrowego syneczka :-) Piotruś jest silny ,zdrowy, rozkoszny i jest prawdziwym cyckojadem :-D
Dopiero wczoraj nas wypuścili ze szpitala bo miał żółtaczke...
No to teraz moge zaliczyć sie do grona szczęśliwych mamusiek :-)

No a to mój aniołek :-)

Adiva Gratulacje!!! Słodkie bobo!!!

Aha asqua masz fajna pracę że tylko dwa razy w tygodniu. Po prostu marzenie. Ja właśnie szukam opiekunki bo chcę podjąć pracę. No niby mamy ale tylko do kwietnia bo ona już zamówiona do innej dzidzi.

Tak dokładnie to 3 razy w tygodniu - 2x po 8godzin i raz 4. Tak sobie po prostu podzieliłam pół etatu, bo do Opola dojeżdżam i codziennie po 4 godz. to byłby bezsens. A co do opiekunki... ani moja mama, ani teściowa nie pracują, więc mam dwie - nieodpłatnie :-)

słyszałam, że niania na "cały etet" to koszt rzędu 800 zł. Przynajmniej tyle płacili znajomi. Powiem szczerze, że wolałabym płacić taką sumę, niż po tylu latach nauki siedzieć przez 3 lata w domu (aż mały pójdzie do przedszkola)

Witam,
mam pytanie, mozecie mi polecic jakis fajny plac zabaw po dachem dla dzieciakow, jakis z kulkami co by mogly sie dzieciaki wyszalec? Oczywiscie chodzi mi o Opole. :-)

reklama
Dzieki dziewczyny za informacje.
Smocza jame wlasnie znalazlam w necie. teraz tylko co sie bardziej nadaje dla moich dwoch szkrabow :-):-):-)

Do góry