reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

kurcze Wy tak narzekacie na te pieluchy majtasowe a ja jestem z nich zadowolona :tak::tak: tzn wydaje mi się że Maciek jest :-D:-D:-D to właśnie z nich nic mu nie wyciekło a jak fajnie sam starał się założyć :-D ubaw jest po pachy :laugh2:

reklama
Rubi mi w zimie wychodza podobne opłaty jak tobie ;-) i to nie jest duzo jak na te czasy :tak:. Ja ciebie doskonale rozumiem :tak:, tez tak myslałam jakis czas a potem stwierdziłam, ze narazie nic sie nie zmieni i musze sie cieszyc tym co mam. Choc szkoda mi było kazdego grosza wydanego tutaj :tak:.
Podłogi musielismy zrobic bo poprzedni mieli w pokojach wykładziny dywanowe i je zabierali, TZ załatwił panele w dobrej cenie to wzielismy, montował nam jakis jego kolega 50zł na pokój :cool2:. Farba to teraz 30zł, wiec na upartego mozna malowac co m-c :-), tylko komu by sie chciało:-p. Materiały budowlane nie sa drogie, mozna fajnie pomyslec:tak:, a duzo nie wydac :-).
Meble to wiadomo całkiem inna bajka, duzy wydatek, ale to jest juz do zabrania ze soba :tak:. Wiadomo lepiej dobierac juz sobie na swoim nowym lokum, ale jak sie go nie ma trzeba kabinowac na tym co sie ma :-) ... ja tu mieszkam juz 6 lat, wiedziałam, ze tak bedzie, dlatego tworzyłam sobie to poczucie swojosci dla samej siebie:tak:. Było jak znalazł na przyjscie Gangstera, prawie nic nie trzeba było robic :-). Tylko mu komode kupic i łozeczko :-)
Ja mam umowe na czas nieokreslony.

dziwnie to tak robić komuś chatę, pieniądze jednak trzeba w to włożyć a później i tak nic sie z tego nie ma. My na szczęście nie wynajmujemy jak to się mówi ciasne ale własne:tak:

Rubi Ty mnie przypadkiem zle nie zrozum :-) Ja pisze o swojej sytuacji mieszkaniowej, nic absolutnie nie mam do Twojego mieszkanka :-)

Aniulka z tych pampersowych czy jakiejs innej firmy? Moze ja je zle zakładam :confused2:

Ja mam umowe na czas nieokreslony.

Marcik ;-) kazda umowa - nawet ta na czas nieokreslony jest do rozwiazania... a znajomi zdazyli sobie pomieszkac 2 lata przy 10-letniej umowie wiec....
ciagla tymczasowosc... to mi sie juz znudzilo :-( choc jak patrze na zapedy mojego malza do kupna mieszkania to za jakis czas przyjdzie mi chyba wybierac - albo malz albo wieczna tymczasowosc :-(

Aniulka ;-) ja sie wlasnie zastanawialam ile Kubus sika ze mu te pampy tak przeciekaja bo nasze sie spisywaly bardzo dobrze ;-)

laski.... tylko sie nie smiejcie ze mnie... musze kupic biustonosz ciazowy - niby jeszcze za wczesnie ale sknerus wypatrzyl bardzo tanie i juz juz chcial kupic i przyszlo do wybrania rozmiaru.... normalnie wiem jaki potrzebuje ale teraz gdzieniegdzie mi przybylo i... wymierzylam sie w biuscie w biustonoszu i juz mialam zamawiac dzis rano ale stwierdzilam ze zmierze sie jeszcze raz i.... bez biustonosza mam 6 cm wiecej w biuscie... spora roznica i nie wiem ktorej miary sie trzymac... HELP

ja jak kupuję majtasy to pampersa ale za długo nie mogę ich używać bo Maciek ma odparzenia musze poszukać jakiejś innej firmy ale jakoś nie widziałam nic prócz pampersów nie wiem czy huggies ma pieluchomajtki bo jeszcze nie spotkałam a belli nawet nie szukam bo tez pupcia Maćka wybredna:-D:-D

rubi no ale chodzi Ci o biustonosz ciążowy czy do karmienia?? jak ja kupowałam biustonosz do karmienia to babka w sklepie dała mi do zmierzenia taki rozmiar jak noszę normalnie i rozmiar większy w sumie dobry był taki jak normalnie ale ona mówiła że lepiej wziąść większy bo wiadomo piersi są większe a do tego dochodzi wkładka itd więc ja wzięłam większy i później żałowałam bo........był za duży.później kupiłam normalny taki rozmiar jak teraz i był ok. Gdybym teraz miała kupować to na pewno nie brałabym większego tylko taki jak kupuję normalnie.

Ja miałam do karmienia stanik pod biustem takie jak zawsze, ale miseczka o rozmiar wieksza i były ok:tak:. Ogladałam o tym gdzies program i polecali zrobic w ten sposob ...
Rubi a moze pojdziesz do bielizniarskiego i sobie zmierzysz?

Marcik ;-) kazda umowa - nawet ta na czas nieokreslony jest do rozwiazania... a znajomi zdazyli sobie pomieszkac 2 lata przy 10-letniej umowie wiec....
ciagla tymczasowosc... to mi sie juz znudzilo :-( choc jak patrze na zapedy mojego malza do kupna mieszkania to za jakis czas przyjdzie mi chyba wybierac - albo malz albo wieczna tymczasowosc :-(

Aniulka ;-) ja sie wlasnie zastanawialam ile Kubus sika ze mu te pampy tak przeciekaja bo nasze sie spisywaly bardzo dobrze ;-)

Kubus sika normalnie, po nocy tylko pampek peka w szwach :-p. Mi sie wydaje, ze moze przez ta ruchliwosc ten pampek sie przemieszcza :eek:

Jasne ze kazda umowa jest do zerwania, ja mam 3 m-czny okres wypowiedzenia ;-).
Rubi wszystko w zyciu złe jest przez te chłopy ... wybic, wytruc albo lac i patrzec czy równo puchnie :-D:-D:-D

Rubi wszystko w zyciu złe jest przez te chłopy ... wybic, wytruc albo lac i patrzec czy równo puchnie :-D:-D:-D
z ta eksteminacja to powoli..patrz jakie udane dzieci robia :tak::-):-D

ale do innych spraw nadaja sie srednio...
moj malz tak marudzil ze kupuje posciele przez internet "przeciez to trzeba pomacac, sprawdzic a nie kupowac kota w worku" on swoje a ja swoje :-)
dzis mial kupic Jasiowi posciel 140x200... Pojechal do Reala i kupil... 160x200... bral z wieszaczka 140x200 i niby za 35 zl.... wymiar sie nie zgadzal, cena tez bo w kasie zaplacil za posciel 60 zl... okazalo sie ze Real nie przewiduje ani wymiany ani zwrotu towaru na zasadzie "widzialy galy co braly":wściekła/y::szok::no:
no i jak tu chlopa na zakupy wyslac??? teraz musze do rzecznika konsumenta uderzyc bo mnie w tym Realu wkurzyli na maksa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mam tylko nadzieje ze mi do poniedzialku zlosc nie przejdzie ;-)

aniulka ;-) no pewnie ze o biustonosz do karmienia mi chodzilo!!!! opary oparow mi sie koncza ;-):-D:-)

a w ogole zaintrygowalas mnie tym Kubusiem... dawalam go Jaskowi bo byl skladnikiem ciasta a przepis byl z jakiejs strony dla bezglutkow a teraz... zonk.. nie jestem pewna... dlaczego go nie mozesz???

zmykam - pranie sie wypralo a dzis tak wiucha ze zaraz powiesze i zaraz wyschnie ;-)

reklama
rubi co do reala to bierz paragon i pościel i uderzaj od razu do informacji ja myslę że zobaczą panią z brzuszkiem to z wymianą nie bedzie problemu :tak::tak: ja wiem że kiedyś wymieniałam pieluchy no łatwo nie było ale się udało a co do kubusia to wiem że miał w składzie syrop glukozowo-fruktozowy a nie jest napisane z czego ten syrop jest no a może być z pszenicy :-:)-( niestety ja muszę baaaaardzo wnikać w skład produktów (zresztą chyba każdy bezglutek celiaczek) i w sklepie zdarza mi się rozkładać wszystko na czynniki pierwsze :-):tak:a zanim coś kupię to mija długa chwila:szok::szok: ja dlatego też się zastanawiam nad żelatyną bo wiem że kiedyś też chyba chciałam do galarety i coś mi tam w niej nie pasowało muszę przestudiować jej skład. powiedz jeszcze jak Ty pieczesz chleb to później to mieszadło też Ci zostaje w chlebie??? Potem jest taka dziura hmmm:szok:

Marcik a Ty co z tymi chłopami ?!?...... no wiesz do czegoś to oni jeszcze się nadają :-):-)

Do góry