Skorzystałam z linka koleżanki i znalazłam dokładne wyjaśnienia, w jaki sposób obserwować swoje ciało, by zauważać dni płodne:/, http://emama.com.pl/pomiar-temperatury-bazowej-tb/, Obserwacja śluzu szyjkowego - emama.com.ploraz Położenie i konsystencja szyjki macicy - emama.com.pl. Wg mnie tutaj można się doskonale nauczyć tej metody.:-)
reklama
Mysle,ze w stosowaniu tabletek nie ma nic zlego. Owszem to jest chemia ale co w dzisiejszych czasach nia nie jest. Sa to tabletki z jednym skladnikiem,ktore w zadne sposob nie zagrazaja dziecku(przepisuje je lekarz,wiec kto jak kto,ale on zna sie na rzeczy) Nigdy nie stosowalam metod naturalnych,ale wydaje mi sie,ze na to potrzeba duzo wiecej czasu no i oczywisice trzeba miec odpowiednia wiedze,zeby dobrze odczytac czy mamy dni plodne czy nie
ekstasia
MAMA '04,'06,'07
Relkama robi swoje - firmy farmaceutyczne zarabiają, a kobiety i ich dzieci cierpią: Bez nazwyMysle,ze w stosowaniu tabletek nie ma nic zlego. Owszem to jest chemia ale co w dzisiejszych czasach nia nie jest. Sa to tabletki z jednym skladnikiem,ktore w zadne sposob nie zagrazaja dziecku(przepisuje je lekarz,wiec kto jak kto,ale on zna sie na rzeczy) Nigdy nie stosowalam metod naturalnych,ale wydaje mi sie,ze na to potrzeba duzo wiecej czasu no i oczywisice trzeba miec odpowiednia wiedze,zeby dobrze odczytac czy mamy dni plodne czy nie
Basia
Majowa mamusia 2005
Mysle,ze w stosowaniu tabletek nie ma nic zlego. Owszem to jest chemia ale co w dzisiejszych czasach nia nie jest. Sa to tabletki z jednym skladnikiem,ktore w zadne sposob nie zagrazaja dziecku(przepisuje je lekarz,wiec kto jak kto,ale on zna sie na rzeczy) Nigdy nie stosowalam metod naturalnych,ale wydaje mi sie,ze na to potrzeba duzo wiecej czasu no i oczywisice trzeba miec odpowiednia wiedze,zeby dobrze odczytac czy mamy dni plodne czy nie
wybacz , ale Twoja naiwność az mnie "bije po oczach"......
taaak, lekarz wie co przepisuje, taaaa daje tylko bezpieczne leki, dobre sobie...
daje te leki od których ma "stawke" za recepte..., g... go obchodzisz Ty i Twoje dziecko...
no i w sumie jak sie juz i tak faszerujemy chemia - w zywnosci, itd to taka dodatkowa chemia w tabsach to zadna szkoda.....
no raczej sie teraz dozy do tego aby wracac do natury,, no chybaze ta chemia kazdy chce sobie raczysko wyhodowac... to prosze bardzo...
metody naturalne wymagaja wiecej niz.. łykniecie tabletki, ale nie jakos ekstremalnie wiecej..., zadna super wiedza nie jest potrzebna, znajomosc zwykłej fizjologii organizmu to moim zdaniem OBOWIĄZEK KAZDEJ KOBETY
w takim badz razie rozumiem,ze jezeli cos Ci Basiu dolega to do lekarza sie nie udajesz,bo przeciez on ma w d*** nasze zdrowie no i ta zla chemia... nie wiem kto bardziej jest naiwny
dokładnie, może dentystę sobie też odpuśćmy, w końcu te trucizny w zębie to sama chemia, siłą umysłu zwalczmy próchnicę itp. już nie mówiąc o tym czym się leczy raka... może naturalne metody go pokonają?
Alex.
Wdrożona(y)
dziewczyny ja zaszla w ciaze okolo 3 miesiace po porodzie, karmilam i sie zabezpieczalam, takim trafem mam dzieciaczki rok po roku
ekstasia
MAMA '04,'06,'07
A może podyskutujmy na ten temat.
Tylko bez emocji proszę;-).
Tylko bez emocji proszę;-).
reklama
Basia
Majowa mamusia 2005
w takim badz razie rozumiem,ze jezeli cos Ci Basiu dolega to do lekarza sie nie udajesz,bo przeciez on ma w d*** nasze zdrowie no i ta zla chemia... nie wiem kto bardziej jest naiwny
ludzie, halo!!!, odróżnijcie CHOROBE! od fizjologii i natury człowieka !!!!!!!!!!!
płodność nie jest chorobą, na którą trzeba brać lekarstwa...!!!!
czy ktokolwiek zadał sobie trud przeczytania linku wklejonego przez ekstasie...???
a moze zachęcę do lektury ksiazki "skutek uboczny:śmierć" Johnego Virapena
a generalnie to tak, jak jestem chora to do lekarza udaje sie głównie po zwolnienie :-)
a jesli juz musze sie faszerowac chemia, to w celu leczenia choroby, a nie ubezplodnienia..
nie wierze w to, ze dla lekarza liczy sie zawsze dobro pacjenta, co nie wyklucza konieczności odwiedzania ich w razie choroby...
nic takiego nie napisalam, ze nie chodze do lekarzy wiec proszę nie robić cynicznej nadinterpretacji!..
Ostatnia edycja: