Zanim przyjelam pierwsza tabletke przeczytalam mnostwo infromacji o nich. Wiem,ze duzo kobiet stosowalo je podczas karmienia i dzieciom nic nie bylo. Oczywiscie,ze kazdy organizm jest inny,wiec jesli bede widziec,ze nie sluza mnie czy Nadii oczywiscie je odstawie. Kazdy stosuje takie metody antykoncepcji jakie uwaza za najbardziej stosowne. Wazne,zeby stosowac jakas metode,oczywisice jezeli nie planujemy ciazy po ciazy
reklama
Słyszałam ostatnio od wielu koleżanek, że bezpłodność laktacyjna jest jak najbardziej możliwa, ale, aby zaistniała, trzeba się trzymać rygorystycznie wielu warunków. Ta metoda ma jakąś nazwę...ale zapomniałam w tym momencie. Jak mi się przypomni, to dopiszę
pierwsz slysze o bezplodnosci laktacyjnej,ale byc moze...poszukam w necie informacji na ten temat.Nawet jesli jest taka metoda to osobiscie bym sie bala,bo wszedzie sie slyszy,ze po ciazy najlatwiej o druga ciaze,a z tego co piszesz sa jakies zelazne zasady,zeby metoda dzialala hmm ciekawe
Nie musisz stosować chemii, możesz również zapomnieć o niepłodności laktacyjnej, która zresztą mija przecież szybko. Wybierz naturalną metodę antykoncepcyjną - obserwację śluzu szyjki macicy oraz temperatury w pochwie. Zbierając codziennie te informacje i notując je sobie, nigdy się nie zawiedziesz.
barbara84
Aktywna w BB
Diwa82 ma rację, jest coś takiego (w szkole rodzenia kobieta od laktacji o tym mówiła). Trzeba Maluszka regularnie karmić, odstęp między karmieniem, nie powinien być dłuższy niż 6 godzin, najlepiej aby karmień było z 8 na dobę. Jeśli wprowadzamy sztuczny pokarm (chociaż jeden w ciągu doby) to ta metoda jest już nie skuteczna.
Ja osobiście nie stosuje tej metody po połogu poszłam do ginekologa po tabletki dla kobiet karmiących.
Na obserwację śluzu i mierzenie temperatury nie mam czasu
Ja osobiście nie stosuje tej metody po połogu poszłam do ginekologa po tabletki dla kobiet karmiących.
Na obserwację śluzu i mierzenie temperatury nie mam czasu
Na mierzenie temperatury wystarczą 2 minuty przed wstaniem z łóżka rano, a badanie śluzu trwa kilka sekund przy okazji wizyty w toalecie w ciągu dnia. To naprawdę nie wymaga wielu zabiegów. Tutaj więcej: http://emama.com.pl/obserwacja-sluzu-szyjkowego/. Szczególnie polecam tym Paniom, które unikają chemii/tabletek/szczepionek jak tylko się da.
By prawidłowo określić dni płodne potrzebujesz konkretnych informacji
wynikających z codziennej obserwacji organizmu. 3 podstawowe kryteria są ważne przy ustalaniu tego:
pomiar temperatury bazowej,
obserwacja śluzu,
położenie i konsystencja szyjki macicy.
wynikających z codziennej obserwacji organizmu. 3 podstawowe kryteria są ważne przy ustalaniu tego:
pomiar temperatury bazowej,
obserwacja śluzu,
położenie i konsystencja szyjki macicy.
reklama
Basia
Majowa mamusia 2005
www.iner.pl
tu jest opis metody...
tu jest opis metody...