reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć waszego malenstwa:)

reklama
Gratuluję dziewczynek i chłopaków :-) - u Nas będzie druga dziewczynka ;-) Tak więc czekamy na Lenkę bo raczej już się nie zanosi żeby cokolwiek się zmieniło ;-)

Czy któraś Mamusia prowadzi statystyki czy przewaga chłopców szykuje się w lutym?
Nam 2x przepowiedziały 2 różne lekarki Piotrusia :tak: i chyba tak będzie, bo imienia dziewczynce nie umiemy wybrać i bardziej niebieskie :nerd: ubranka w sklepie widzę

Witam!
W piatek miałam 2 wizyty u lekarza. Poznaliśmy też płeć dziecka.
W totka nie powinnam grać. Byłam w 99,99% przekonana, że będzie chłopiec.
A tu mała niespodzianka i na swiat szykuje się dziewczynka. Tatuś zachwycony :)
Ja też sie ciesze, ale zdałam sobie sprawe, ze przede mną większe wyzwanie!
Ach i jeszcze On wybiera imię, taka była umowa. Narazie uparł się na Jagodę, ale zobaczymy.
Jadzia waży prawie 400 g i ma 24 cm :)
I raz nam jezyk pokazała :)

trokaka a w ktorym tygodniu jestes bo chciałam porównać wage mojej dzidzi z ostatniego usg
galwaygirl gratuluje dziewczynki, no i ciesze sie że nareszcie pokazał się ktoś z ie

Hej Tynka27, w ie jestem ponad 5 lat, chłopczyk nam się szykuje ;-). Po kilku wizytach w szpitalu jestem trochę przerażona porodem w Irlandii. Na wizycie połówkowej pani doktor poświęciła mi nie więcej niż 3 minuty...

tynka27 to jest 22 tydzień. Ale od 20 tygodnia waga naszych maleństw, moze się róznić i to całkiem sporo. A waga Jagody wg badania to 376 g dokładnie (zaokrągliłam do 400).

tynka27 to jest 22 tydzień. Ale od 20 tygodnia waga naszych maleństw, moze się róznić i to całkiem sporo. A waga Jagody wg badania to 376 g dokładnie (zaokrągliłam do 400).
Ja Trokatka miałam USG w 21tyg+ 6 czyli też 22 i mi powiedzieli 383, więc bardzo podobnie się rozwijają nasze Maleństwa :) a te wagi to i tak są tylko szacunkowe. Zobaczymy co nam luty przyniesie:happy:

reklama
do u mnie czekam na potwierdzenie bo tylko raz usłyszałam że na 70% dziewczynka, a co tej wagi w tym okresie to wynika że moje dziecko jest dość duże hihi 20tg 5dn ważyło już ponad 400g
galwaygirl ja nie narzekam na moj szpital tu... jestem tu ponad 6 lat i różne historie słyszałam... na połówkowym byłam ze 20min.a że nie było widać twarzyczki m.in. ust mam jeszcze jedno mieć w 29tg ;-) zaczełam już szkołę rodzenia z fizjoterapeutką wiec nie narzekam

Do góry