reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć waszego malenstwa:)

jak z malym chodzilam w ciazy to robilam jedno usg prywatnie, bo z przychodni mi wyznaczyli termin juz po porodzie:-D.
Teraz lekarz podglada na kazdej wizycie co u malenstwa slychac. Co kraj to obyczaj.

reklama

galwaygirl
z tego co mi już powiedziano dużo razy chłopaki są zazwyczaj większe. Nie wiem czy pamietasz pytałam jakiś czas temu o wage waszych dzieci po wczesniejszym usg i moje maleństwo i tak było większe i teraz też się to potwierdza twój w 25 i5dni waży 890g mój dzidź na ostatnim usg w 25tg3dni ważył 1049g ;-) zreszta oto tabelka z tego usg mozesz sobie porownac:
dzidzia wychodzi na 2 tygodnie starsza ale to nie mozliwe bo znam termin owulacji więc poprostu duży chłopczyk;-)

Załączniki

• usg 3d (7).jpg
    usg 3d (7).jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 98
Ja jestem bardzo drobna, ale jakoś się powoli nastawiam na sporego Synka, jeśli grzecznie doczeka do końca lutego. Moja Siostra urodziła dwóch chłopaków ponad 4 kilo, a też duża nie jest. Z pomiarów wychodzi termin na 24 lutego, więc to dopiero 24t6d ciąży. Już 4x wyszedł ten sam termin więc chyba tak będzie. Ja nie mam pojęcia kiedy była owulacja. Kocham te moje 850gram szczęścia :)

Kochane witam z rana przy kawce:)
Ja mam ostatnie usg 21 grudnia i juj się nie mogę doczekać kiedy wreszcie zobacze nasze szczęście:):)

To ze chlopcy rodzą się więksi to mit mój ważył 3550 a córcia 3900 a wśród znajomych jako wielkoludy rodziły się tylko dziewczynki.Moja bliska znajoma urodziła SN dziewczynkę o wadze 4990:szok:
GALWAYGIRL jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży nawet opisy na suwaczku mamy takie same.
Mój synek w 21 tyg ważył 385g a teraz niemam pojecia dowiem się zapewnie po 30 tyg na kolejnym USG
Pamietam córcia w 31 tyg ważyła już 1900 g czyli ponad normę.

Anek a na kiedy termin Ci wyznaczyli?
Cyśka ale Ci dobrze, kawka z rana jak śmietana, a ja sobie odstawiłam przez ten magnez :( zamiast tego kakao na śniadanie, hehe

witam. Co do wagi maluszka to mój w 26tyg ważył 860g i lekarz powiedział że trochę mało... Płeć niestety nieznana, za to na ostatnim USG ślicznie buźkę pokazało:D

reklama
Do góry