reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

zeberka ja mam na imię Aneta i powiem szczerzę że nigdy nie było sytuacji niezadowolenia. Raz spotkałam się z pisemnym przekształceniem na Arleta ale byłam złaaaaa. Po za tym znam może z 4 małe Anetki a uwielbiam rzadko spotykane imiona.

reklama
My nie mamy jeszcze wybranych imion, ale mamy pewne typy
chłopiec - Aleksander (lub Maksymilian, Beniamin, Jonatan)
dziewczynka - Maja (bardzo żałuję że to teraz tak popularne imię... lub Matylda, Sara, Zuzanna)

Ja już ma wybrane dla chłopca Bartek, a dla dziewczynki Wiktoria, choć najpiękniejszym imieniem damskim wydaje mi się Alicja, ale mąż się nie zgodził, bo ma już w rodzinie. Dla dziewczynki piękne jest też Maja i Natalia. Dla chłopców mam wrażenie ciężej wybrać coś ładnego, ale zawsze coś się znajdzie. Kurcze fajnie by było już wiedzieć, no nie?

Ja już ma wybrane dla chłopca Bartek, a dla dziewczynki Wiktoria, choć najpiękniejszym imieniem damskim wydaje mi się Alicja, ale mąż się nie zgodził, bo ma już w rodzinie. Dla dziewczynki piękne jest też Maja i Natalia. Dla chłopców mam wrażenie ciężej wybrać coś ładnego, ale zawsze coś się znajdzie. Kurcze fajnie by było już wiedzieć, no nie?

noooo ja już bym chciała wiedziec ;)

Murka oj jeszcze sobie poczekamy na określenie płci . Tym razem nie mam żadnych przeczuć:tak:
Moją faworytką jak już pisałam jest Alicja . Wczesniej myslałam o Zosi , ale bardzo popularne to imie sie zrobiło

Ja z kolei w pierwszej ciąży po prostu wiedziałam że będzie chłopiec i w 16 tygodniu usg potwierdziło. W drugiej czułam że również chłopiec pomimo tego że również koło 15 tygodnia lekarz obstawiał nieśmiało dziewczynkę ja w dalszym ciągu czułam że chłopak! no i koło 20 tygodnia zostało potwierdzone. Tym razem od samego pierwszego dnia czułam ze dziewczynka ojj dała bym sobie rękę uciąć i co? i nagle z tydzień temu straciłam to przeczucie. Na chwilę obecną nie wiem nagle odeszło i jestem zmieszana.
Jedno jest pewne co by nie było najważniejsze żeby zdrowe i szczęśliwe :-)

reklama
Ja z kolei w pierwszej ciąży po prostu wiedziałam że będzie chłopiec i w 16 tygodniu usg potwierdziło. W drugiej czułam że również chłopiec pomimo tego że również koło 15 tygodnia lekarz obstawiał nieśmiało dziewczynkę ja w dalszym ciągu czułam że chłopak! no i koło 20 tygodnia zostało potwierdzone. Tym razem od samego pierwszego dnia czułam ze dziewczynka ojj dała bym sobie rękę uciąć i co? i nagle z tydzień temu straciłam to przeczucie. Na chwilę obecną nie wiem nagle odeszło i jestem zmieszana.
Jedno jest pewne co by nie było najważniejsze żeby zdrowe i szczęśliwe :-)

Coś z tymi przeczuciami u kobiet w ciąży jest. Ja też za pierwszym razem odrazu wiedziałam, że będzie chłopak - choć mój się kłócił że będzie dziewczynka. Choć u niego to była bardziej nadzieja jego :-D
No i sprawdziło się. Teraz mam przeczucie,że będzie córcia tylko nie wiem czy to może nie nadzieja bo bardzo bym chciała córcie tym razem :tak: Oby się sprawdziło ...

Do góry