reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

porannakawa i lilijka- mi zostaje chyba tylko teoria Nuba, bo w przypadku bliźniąt ph moczu nie jest miarodajne:p:p obejrzałam linki, które poleciła Lilijka i przyznam, że to bardzo interesujące, niestety filmu nie udało mi się otworzyć:( p.s. co więcej na moje oko to ta teoria Nuba potwierdza diagnozę lekarza co do płci jednego z bąbelków:-) dzięki bardzo za wprowadzenie w temat

reklama
Ponoc mardzo miarodajne jest to kiedy doszlo do zaplodnienia. U nas od razu podejrzewalam ze to dziewczynka. 7.07 byl ostatni sex bez zabezpieczenia, a 10.07 mialam jajeczkowanie. Plemniki musialy przezyc 3 dni, a plemniki Y tyle nie zyja, sa szybsze niz X, ale szybko umieraja, za to X sa slamazarne, ale zywotne. Takze policzcie sobie, jesli mozecie i jesli macie takie ksiazkowe cykle jak ja:)

nie za bardzo rozumiem jak zrobić te testy:(

Lilijko albo porannakawo czy mogłybyście mi pomóc z tym ostatnim testem? Jestem bardzo ciekawe a nie rozumiem o co tam chodzi:)

Ostatnia edycja:
hej ziewaczka :) a ty zamiast tu siedzieć zbieraj energię na jutro :) Ściskam Cię !!!!!!!!!!!!!
Jeżeli chodzi o owulacje itd to ze wszystkim się zgadzam ale pomimo tego że cykle mam regularne to nie robiłam sobie żadnych pomiarów ani temp, ani testów owulacyjnych więc do końca na 100% nie wiem kiedy miałam - to jest dość ruchome i sama owulacja w cyklu może występować różnie a nie koniecznie tak książkowo jak piszą. Więc na swoją owulację nie będę patrzeć bo nie mierzyłam jej :)

Pisze z doskoku takze bedzie szybko...

Metoda owulacyjna Shetlesa nie sprawdza sie zawsze moj ostani synek byc celowany na dziewczynke , ostani stosunek 3,5 doby przed owulacja , testy owulacyjne, mierzenie ph ,badanie szyjki oraz sluzu...aaaaaaaa jest synek . Metoda ta zostala ostanio obalona i dowiedziono ze plemniki z chromosomem y jak i x pływaja z taka sama predkoscia dlatego jest tak wiele dziewczynek z dnia owulacji i na odwrot. Natomiast sama osobiscie mysle ze cos moze w tym i jest ale bardziej ma to zwiazek z ph a nie ruchliwoscia plemników poprostu 3 czy 4 dni wczesniej pochwa jest bardziej kwasna co sprzyja plemnikom x to samo dzieje sie na okolo 8 h po owulacji. Niestety to jest to tylko plus 5% wiekszosci plemników x. Nie wiem co tak naprawde myslec o tej metodzie. Jak to mowia jestem ZA a nawet PRZECIW. :sorry2:

Test z Sody : 2 lyzeczki sody kuchennej zalewasz porannym moczem jesli babluje i robi sie pianka -chlopiec jesli nie -dziewczynka

test z kapusty : gotujesz kawalek czerwonej kapusty okolo 10 , 15 min nastepnie odlewasz sok , nalezy zmieszac z porannym moczem . Jesli zmieni kolor na czerwony rozowy -chlopiec jesli pozostanie bez zmian *filoteowy .-dziewczynka ( nalezy pamietac aby wywar z kapusty mial zblizona temp. do moczu poniewaz moze falszowac wyniki )

porannakawo widzę, że masz duże doświadczenie w tej kwestii;) ale rozumiem w 100 % oczekiwanie na dziecko to niekończąca się ciekawosć. Widzę, że możliwości sprawdzenia jest więcej niż myślałam;)

reklama
Ponoc mardzo miarodajne jest to kiedy doszlo do zaplodnienia. U nas od razu podejrzewalam ze to dziewczynka. 7.07 byl ostatni sex bez zabezpieczenia, a 10.07 mialam jajeczkowanie. Plemniki musialy przezyc 3 dni, a plemniki Y tyle nie zyja, sa szybsze niz X, ale szybko umieraja, za to X sa slamazarne, ale zywotne. Takze policzcie sobie, jesli mozecie i jesli macie takie ksiazkowe cykle jak ja:)

My stosujemy NPR już od 5 lat:-) Teraz przytulanie było 4 dni przed owulką (tzn u nas przed skokiem, czasem owulke mam dzień przed skokiem, czasem nawet 2 dni przed)..i mam nadzieje, ze rzeczywiście będzie dziewczynka:-) Synek byl z II dnia skoku, u nas dzien po owulce wtedy było:-) Oczywiście nie zawsze jest tak kolorowo, bo czasem kobieta (kobiece jajeczko) przyjmuje tylko np męskie plemniki - też są takie przypadki właśnie, że organizm odrzuca konkretną pleć..ale próbować nie zaszkodzi:-)

Ostatnia edycja:
Do góry