reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Natalka myślę, że juz chyba jest więcej Mai niż Nicoli, szczególnie wśród Polonii. ;-) Oba imiona bardzo mi się podobają (chociaż może bardziej Nicole niz Nicola), szkoda tylko, że tak popularne.

reklama
Mnie osobiście Michalina się nie podoba. Ale może dlatego, że rodzina chce, żebym tak moją córeczkę nazwała.
Krysia mi się podoba:tak:, Stefcia :no:
Laura tez :tak:

Zlo Natalka mieszka w UK, więc myślę, że przy wyborze imienia kierowała się tym, żeby imię było łatwe do wymówienia dla "tubylców" ;-) Tym przynajmniej kierowaliśmy się my, nie zamierzamy wracać, w Polsce będziemy max. 2 tygodnie w roku.

Michalina i Stefania ladnie, choc nie lubie zdrobnienia Stefcia w tym wypadku. Chyba bym wymyslila jakies inne, jakbym miala coreczke o takim imieniu.
Nicola bardziej mi sie podoba niz Nicole.
Oj, dziewczynki jest tyle slicznych imion dla dziewczynek, tylko z chlopakami jest jakis taki problem. Ani Olivier, ani Maksymilian, ani bron Boze Alan. :baffled: U nas stanelo chyba na Julianku tzn. maz przetrawil moja poczatkowa propozycje. :tak:Ale nie bedziemy go zwali Julkiem - okropnie :no:

Mamaflavi,moj maz zafascynowal sie imieniem Flavia,bardzo mu sie spodobalo.
U nas ta Roksana chyba bedzie,ale przyznam szczerze,ze jakos przekonania nie mam do zadnego.Nie wiem dlaczego,moze przez ten stresik z szyjka:-(

Ciesze sie, ze mezowi sie podoba. Ja mam szczegolny sentyment do imion wloskich, lacinskich - pewnie dlatego, ze spedzilam we Wloszech cala moja mlodosc i mam tam duzo przyjaciol i mile wspomnienia:tak:
A jak Ty sie czujesz, trzymasz sie jeszcze, widze, to dobrze ;-)

reklama
Do góry