reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
hmmm nie wiem czemu nasze spekulacje imienne przeniosły się na wątek wyprawkowy :> więc przenoszę go tam, gdzie być powinien :>

jezyk - nie namawiaj mnie :-( smutno mi z powodu imienia, ale już nie zmienię decyzji. Dla Nadii już mieliśmy nawet zaplanowane imię dla przyszłego braciszka - Igor :-) ale to też ruskie imię, więc spotka się z taką samą opinią jak N.
Trudno. Pogodziłam się ze zmianą imienia. A rodzinie nie wybaczę tego, że tak nas potraktowali!

Larkaa
- a co myślisz o Malwinie? (MALwINA) Ja osobiście sama zastanawiam się nad tym imieniem :) oczywiście rodzinie ani słówka nie pisnę - żeby nie mieli nowych pretekstów do obgadywania. I sama nie jestem na 100% pewna jak niunia będzie mieć na imię, ale Malwinka też podobna do Malinki :-)

hmmm nie wiem czemu nasze spekulacje imienne przeniosły się na wątek wyprawkowy :> więc przenoszę go tam, gdzie być powinien :>

jezyk - nie namawiaj mnie :-( smutno mi z powodu imienia, ale już nie zmienię decyzji. Dla Nadii już mieliśmy nawet zaplanowane imię dla przyszłego braciszka - Igor :-) ale to też ruskie imię, więc spotka się z taką samą opinią jak N.
Trudno. Pogodziłam się ze zmianą imienia. A rodzinie nie wybaczę tego, że tak nas potraktowali!

Larkaa
- a co myślisz o Malwinie? (MALwINA) Ja osobiście sama zastanawiam się nad tym imieniem :) oczywiście rodzinie ani słówka nie pisnę - żeby nie mieli nowych pretekstów do obgadywania. I sama nie jestem na 100% pewna jak niunia będzie mieć na imię, ale Malwinka też podobna do Malinki :-)

kurcze, to moje typy :-)
i Nadia, i Lenka :-). z owocowych to Jagoda mi się podobało :-). Ale u nas zostanie chyba Gabriela, jak już mi się wyśniło....:-):-):-):-)
ale Malinka i Malwinka też ładne imiona :-)
ja bym nie słuchała rodziny, tylko postawiła na swoim!!! u nas rodzina może podpowiedzieć, podsunąć jakieś imię, ale absolutnie nie będzie decydować za nas!
już by się mój baran rogami do przodu ustawił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ardeszh nam teściowa właśnie tą Malwinę wciskała zamiast Maliny, dlatego nie chcę :D , a Kalina w sumie to też od początku był mój typ, tylko bardziej chciałam Malinkę :)

larkaa - to jak teściowa chce Malwinkę, to się nie dziwię, że ty nie chcesz! I popieram! :tak::-D
elwis_m ja się nie spodziewałam po mojej rodzinie takich komentarzy co do imienia jakie sobie wybierzemy. Myślałam, że zaakceptują to co wybierzemy i koniec. A tu klapa. :crazy: Ale nie namawiajcie mnie na Nadię, bo już nie zmienię zdania.
Za 20 lat powiem córce, że chcieliśmy ją nazwać Nadią i zobaczymy czy będzie żałować czy nie. A w razie pretensji - wyślemy ją do dziadków :-D

ja bym nie słuchała rodziny, tylko postawiła na swoim!!! u nas rodzina może podpowiedzieć, podsunąć jakieś imię, ale absolutnie nie będzie decydować za nas!
już by się mój baran rogami do przodu ustawił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zrobiłabym dokładnie tak samo jak pisze elwis_m:tak: Ja też jestem zdania, że wybór imienia należy do rodziców. Dziadkowie i reszta rodziny może podsunąć typy imion, ale napewno nie decydować za nas:no: Trzymajcie się dzielnie w swoich wyborach:tak:

U nas będzie albo Ines albo Olivier;-) Zobaczymy... :-)

Ja z chrztu mam na imie Aneta, bo ojciec tak zapisal, bez wiedzy mamy, ona chciala Anne :) I w wieku 7 lat mama zmienila mi imie na Anna :D Nie lubilam Anety.

reklama
Ech te rodziny... Najlepiej chyba rzeczywiście nikomu nie mówić. Założę się, że i moja mama wszystkim rozpowiada na około jakie to beznadziejne imiona wybraliśmy dla naszej dzidzi, na szczęście jest daleko i praktycznie nie uczestniczy w naszym życiu. Poza tym ona miała swoją szansę jak wybierała imiona dla nas (a uwaga... moja siostra ma na drugie Belinda, hehehe) i sama się wkurzała jak jej teściowa wciskała Ewunię, nawet w listach przez długi czas pisała "Ewunia" o mojej siostrze.

Do góry