reklama
hmmm nie wiem czemu nasze spekulacje imienne przeniosły się na wątek wyprawkowy :> więc przenoszę go tam, gdzie być powinien :>
jezyk - nie namawiaj mnie :-( smutno mi z powodu imienia, ale już nie zmienię decyzji. Dla Nadii już mieliśmy nawet zaplanowane imię dla przyszłego braciszka - Igor :-) ale to też ruskie imię, więc spotka się z taką samą opinią jak N.
Trudno. Pogodziłam się ze zmianą imienia. A rodzinie nie wybaczę tego, że tak nas potraktowali!
Larkaa - a co myślisz o Malwinie? (MALwINA) Ja osobiście sama zastanawiam się nad tym imieniem oczywiście rodzinie ani słówka nie pisnę - żeby nie mieli nowych pretekstów do obgadywania. I sama nie jestem na 100% pewna jak niunia będzie mieć na imię, ale Malwinka też podobna do Malinki :-)
jezyk - nie namawiaj mnie :-( smutno mi z powodu imienia, ale już nie zmienię decyzji. Dla Nadii już mieliśmy nawet zaplanowane imię dla przyszłego braciszka - Igor :-) ale to też ruskie imię, więc spotka się z taką samą opinią jak N.
Trudno. Pogodziłam się ze zmianą imienia. A rodzinie nie wybaczę tego, że tak nas potraktowali!
Larkaa - a co myślisz o Malwinie? (MALwINA) Ja osobiście sama zastanawiam się nad tym imieniem oczywiście rodzinie ani słówka nie pisnę - żeby nie mieli nowych pretekstów do obgadywania. I sama nie jestem na 100% pewna jak niunia będzie mieć na imię, ale Malwinka też podobna do Malinki :-)
hmmm nie wiem czemu nasze spekulacje imienne przeniosły się na wątek wyprawkowy :> więc przenoszę go tam, gdzie być powinien :>
kurcze, to moje typy :-)
i Nadia, i Lenka :-). z owocowych to Jagoda mi się podobało :-). Ale u nas zostanie chyba Gabriela, jak już mi się wyśniło....:-):-):-):-)
ale Malinka i Malwinka też ładne imiona :-)
ja bym nie słuchała rodziny, tylko postawiła na swoim!!! u nas rodzina może podpowiedzieć, podsunąć jakieś imię, ale absolutnie nie będzie decydować za nas!
już by się mój baran rogami do przodu ustawił
.... Roksana albo Matylda...
też ładne :-)
larkaa - to jak teściowa chce Malwinkę, to się nie dziwię, że ty nie chcesz! I popieram!
elwis_m ja się nie spodziewałam po mojej rodzinie takich komentarzy co do imienia jakie sobie wybierzemy. Myślałam, że zaakceptują to co wybierzemy i koniec. A tu klapa. Ale nie namawiajcie mnie na Nadię, bo już nie zmienię zdania.
Za 20 lat powiem córce, że chcieliśmy ją nazwać Nadią i zobaczymy czy będzie żałować czy nie. A w razie pretensji - wyślemy ją do dziadków
elwis_m ja się nie spodziewałam po mojej rodzinie takich komentarzy co do imienia jakie sobie wybierzemy. Myślałam, że zaakceptują to co wybierzemy i koniec. A tu klapa. Ale nie namawiajcie mnie na Nadię, bo już nie zmienię zdania.
Za 20 lat powiem córce, że chcieliśmy ją nazwać Nadią i zobaczymy czy będzie żałować czy nie. A w razie pretensji - wyślemy ją do dziadków
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
ja bym nie słuchała rodziny, tylko postawiła na swoim!!! u nas rodzina może podpowiedzieć, podsunąć jakieś imię, ale absolutnie nie będzie decydować za nas!
już by się mój baran rogami do przodu ustawił
Zrobiłabym dokładnie tak samo jak pisze elwis_m Ja też jestem zdania, że wybór imienia należy do rodziców. Dziadkowie i reszta rodziny może podsunąć typy imion, ale napewno nie decydować za nas Trzymajcie się dzielnie w swoich wyborach
U nas będzie albo Ines albo Olivier;-) Zobaczymy... :-)
paulusia2209
Fanka BB :)
a u nas w końcu postanowione i będzie NIKOLA
reklama
Nathalie
Fan(ka)
Ech te rodziny... Najlepiej chyba rzeczywiście nikomu nie mówić. Założę się, że i moja mama wszystkim rozpowiada na około jakie to beznadziejne imiona wybraliśmy dla naszej dzidzi, na szczęście jest daleko i praktycznie nie uczestniczy w naszym życiu. Poza tym ona miała swoją szansę jak wybierała imiona dla nas (a uwaga... moja siostra ma na drugie Belinda, hehehe) i sama się wkurzała jak jej teściowa wciskała Ewunię, nawet w listach przez długi czas pisała "Ewunia" o mojej siostrze.