reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona:)

moim zdaniem Sara to jedno z najpiekniejszych imion dla dziewczynek, moja corka na pewno mialaby tak na imie :-) ale moze dlatego nie bede miec corki? ;-) nie ma chetnej? ;-) Weronika mi sie tez podoba, bardzo, mam przyjaciolke Weronike, mozna mowic Wercia, Wera, my mowimy Werniks, ale dla dzieciaczka - Nika, takze ladnie.

przykro mi, ale Judyta okropna dla mnie :-D sorx za szczerosc, ale kojarzy mi sie jakos z niemiecka herod baba z bawarii ;-) z wielkim biustem, chochla w dloni i scierka u pasa ;-) wiem, wiem, idiotyczne skojarzenie. Weronika, Karolinka - juz tak kobieco, mniej twardo...

ale to zdanie laski, ktora chciala dac dziecku na imie Juliusz Cezar (serio) albo Wilhelm ;-) nieobiektywne!

nie, u nas Wilhelm odpadl totalnie, nie wyobrazam sobie do dziecka powiedziec Wilhelm.. ;-)

reklama
moja corka to Karolina. Mi sie nadal podoba. Karolcia nie lubi tego imienia a wlasciwie nie lubila bo chyba polubila. nielubila ze wzgledu ze w szkole mowili na Nia Karol i miala pretensje ze dalam jej meskie imie. teraz w szkole mowia Karo, my Karolcia, Karola.

ja tez mam problem z imieniem. chce zwykle ale jakos mi nic nie podchodzi.

No nie Juliusz przeciez jest ladnie, byle nie Cezar. Julek, super, tylko jak w UK by do niego mówili? Julius? Jully (Dżuli) ale to babsko brzmi. Julian (Dżulian?)

znam laskę która dała na imię Tyberiusz Narcyz. dla mnie masakra.
już nie mówiąc o państwie które ma na nazwisko Pszczółka i dali dzieciom na imię: Maja i Gustaw!! dziewczynka jeszcze pół biedy, hajtnie się i spokój;)

no i super że zrezygnowałaś z Wilhelma.

Ja zostaję przy Weronice, Nika;) zresztą pasuje do moich chłopaków, Młody to Nicky;)

Juliusz ładnie:)jest na mojej liście męskich imion-nie od razu za Maksymilianem ale na którejś z wyższych pozycji;) tyle,że musiałabym mieć chyba z 7 synów żeby wszystkie imiona które mi się podobają męskie im nadać:)Ale ponieważ planuję 2 najwięcej 3 dzieci-a teraz będzię córcia,więc Julka raczej nie bedę miała,ale imię bardzo ładne:)

aenye skojazenie imienia Judyta rzlozylo mnie na lopatki:-D:-D
nati kazdy chyba nie lubi swojego imienia przez jakis okres zycia;-) Karola super imie
katia Maksymilian bardzo mi sie podoba:-) a zwłaszcza zdrobnienie Maks:-)

my z m byliśmy bardzo zgodni co do imienia - Michałek:) tylko caaaaaaaała rodzina się burzy, bo to 4 Michał pod rząd będzie, a nam się tak podoba i koniec:-D

a ja tym razem nawiąże do płci: jak mialam w brzuchu chlopczyka to studiowałam, jadła bbaaardzo duzo slodyczy nabialu, uwielbialam sie uczyc czytac ksiazki itd. prace mgr nawet napisalam z przyjemnoscia:) i szybko i dobrze i wogole gites.

a teraz mam niunie w brzusiu i zauważyłam jedną rzecz, za cholerę nie mogę się skupić, czytać, chodzę na włoski więc zmuszam się do powtórek, ale nie mogę
!! no za cholere mi sie nie chce....nawet zastanawiam sie czy nie zrezygnowac, no bo szkoda kasy jak w domu nie bede nic powtarzac... :(

jakie macie smaki? zachcianki? czy inne dziwności związane z płcią w brzuszku?

ja ani w tej ani w poprzedniej ciazy nie mialam zachcianek. Wtedy chodzilam do szkoly, teraz nie potrafie na wywiadowce wysiedziec 2h wiec sobie jutrzejsza daruje :)
skupiam sie tak samo, tylko czesciej mam lenia.
obie ciaze to dziewczyny :)

reklama
Do góry