reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
anja ja myślę, że to po prostu pomyłka lekarza. U nas na poprzednim USG lekarz tak patrzył i mówi: "chłopczyk? a nie to pępowina tak się ułożyła, jeszcze trochę za wcześnie". Dziecko nie zawsze chce się tak ułożyć żeby wszystko było dobrze widać, a na USG 2D chyba łatwo się pomylić w tej kwestii akurat.

reklama
wszystko zależy od sprzętu i lekarza. ja chodzę do tego samego gin co koleżanka, tylko ja prywatnie a ona na NFZ. U mnie dziecki widać ładnie a u niej pomimo 32 tc ciągle kiepsko widać. narazie gin zabrał ją tylko raz do innego gabinetu gdzie był lepszy sprzęt i tam odrazu było widać płeć, a na tym gorszym usg nawet teraz nie do końca można stwierdzić.

witajcie laseczki po długiej przerwie ;-)ja się na temat imienia w tym wątku nigdy nie wypowiadałam, bo postanowiliśmy, że dopóki nie poznamy płci, nie bedziemy o tym gadać... Tak więc wczoraj na usg genetycznym dowiedzieliśmy się, że na 150 a nawet 200% będzie dziewczynka :-) gdy 4 lata temu zaczęliśmy z moim mężusiem ze sobą chodzić, po miesiącu sobie wkręciliśmy, że jestem w ciąży... Tak sobie zaczęliśmy gadać o imionach dla dzieci i stanęło, że dziewczynka będzie Maja :) nie zdawaliśmy sobie sprawy, że 4 lata później będzie to jedno z popularniejszych imion, jednak nie przeszkadza nam to :-D także Majunia sobie rośnie, kopie dość mocno i w ogóle jest przecudowna :-D

Super, gratuluję córci. Mam siostrzenicę Maję i tez mi się to imię podoba. Nasza Maja ma juz 12 lat :tak:

mela - bardzo fajne:tak: ja tam chciałabym druga córkę, mam jeszcze resztki nadziei - byle do poniedziałku :-D

reklama
4 lata temu Maje też były wysoko w rankingu ;) ogólnie chyba im popularność nie maleje ;)
ach, czuć od Ciebie tą powizytową radochęęę ;]]] lubię to!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry