reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
anja ja myślę, że to po prostu pomyłka lekarza. U nas na poprzednim USG lekarz tak patrzył i mówi: "chłopczyk? a nie to pępowina tak się ułożyła, jeszcze trochę za wcześnie". Dziecko nie zawsze chce się tak ułożyć żeby wszystko było dobrze widać, a na USG 2D chyba łatwo się pomylić w tej kwestii akurat.

reklama
wszystko zależy od sprzętu i lekarza. ja chodzę do tego samego gin co koleżanka, tylko ja prywatnie a ona na NFZ. U mnie dziecki widać ładnie a u niej pomimo 32 tc ciągle kiepsko widać. narazie gin zabrał ją tylko raz do innego gabinetu gdzie był lepszy sprzęt i tam odrazu było widać płeć, a na tym gorszym usg nawet teraz nie do końca można stwierdzić.

witajcie laseczki po długiej przerwie ;-)ja się na temat imienia w tym wątku nigdy nie wypowiadałam, bo postanowiliśmy, że dopóki nie poznamy płci, nie bedziemy o tym gadać... Tak więc wczoraj na usg genetycznym dowiedzieliśmy się, że na 150 a nawet 200% będzie dziewczynka :-) gdy 4 lata temu zaczęliśmy z moim mężusiem ze sobą chodzić, po miesiącu sobie wkręciliśmy, że jestem w ciąży... Tak sobie zaczęliśmy gadać o imionach dla dzieci i stanęło, że dziewczynka będzie Maja :) nie zdawaliśmy sobie sprawy, że 4 lata później będzie to jedno z popularniejszych imion, jednak nie przeszkadza nam to :-D także Majunia sobie rośnie, kopie dość mocno i w ogóle jest przecudowna :-D

Super, gratuluję córci. Mam siostrzenicę Maję i tez mi się to imię podoba. Nasza Maja ma juz 12 lat :tak:

mela - bardzo fajne:tak: ja tam chciałabym druga córkę, mam jeszcze resztki nadziei - byle do poniedziałku :-D

reklama
4 lata temu Maje też były wysoko w rankingu ;) ogólnie chyba im popularność nie maleje ;)
ach, czuć od Ciebie tą powizytową radochęęę ;]]] lubię to!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry