reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja bym swojej małej dała Natalia , no ale to by było za piękne abyśmy obydwie tak samo się nazywało, tym bardziej że mojego męża siostra też natalia to by były 3 o takim samym nazwisju :/ Ja myslę o Idze, kiedyś marzyłam o Amelce, ale tak teraz dużo dziewczynek ma Amelia że to mnie przeraża, pójdę z dzieckiem na plac zabaw , krzyknę "Amelka" i 5 dziewczynek do mnie przyleci :/ Więc będzie Iga
a dla chłopaka no nie mam zielonego pojęcia. Chciałam kiedyś Łukasz, ale nie wiem już :/

reklama
Mój mąż wczoraj wymyślił sobie Antoś ...ale ja w życiu tak dziecku nie dam na imię nie podobają mi się takie dawne imiona. Teraz to czuje że będzie wojna już na całego z wyborem :-)

Ja też cały czas mówiłam "on". Męża siostra mi cały czas zwracała uwagę dlaczego tak mówię skoro może być też ona...chyba to się czuje w podświadomości no bo z ostatniego USG wychodzi że chłopak.

A ja Wam jeszcze taka ciekawostkę napiszę. Przeczytałam ostatnio, że istnieje astrologiczny sposób sprawdzania płci dziecka (tzn. takich sposobów jest wiele, ale większość to takie bardzo trudne obliczenia, jakieś cykle Jonasa i takie tam, ja się nie znam, tylko czytałam). W każdym bądź razie napiszę tu o takim prostym sposobie. Podobno na płeć dziecka ma wpływ położenie księżyca i znaki zodiaku. Sprawdzamy, więc na jaki znak zodiaku przypada czas kiedy doszło do zapłodnienia.
Znaki zodiaku dzielą się na żeńskie: Byk, Rak, Panna, Skorpion, Koziorożec, Ryby, i męskie: Baran, Bliźnięta, Lew, Waga, Strzelec, Wodnik.
Więc analogicznie znak męski=chłopiec, znak żeński= dziewczynka :-D.

Drugi sposób obliczania to do wieku daty narodzin mamy np. 26 lipiec dodajemy tyle dni ile lat miałyście w momencie zapłodnienia np. 29 czyli mamy 24 sierpnia czyli Panna = dziewczynka (to jest akurat mój przykład :-)).

A tutaj dla ułatwienia daty występowania znaków
Znaki Zodiaku → daty, charakterystyka, powiązania

Dodam, że w przypadku Franka się sprawdza w obu sposobach wyliczeń :-D:-D.

Zapraszam do zabawy w chwili wolnego.

no i znów chłopak ;) hehe wg pierwszego sposobu, a drugiego nie czaję czyje urodziny, nasze?

Betunka, mi tym drugim sposobem przy I ciąży wyszła dziewczynka, a mam chłopca:-D:-D
Teraz też wychodzi dziewczynka:tak: drugim sposobem, a pierwszym wychodzi chłopak
:szok::szok::szok::szok: cos jest nie tak :-D:-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry