reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kacperki to naprawdę fajne chłopaki :-D Wiem po swoim synku.. I straszne łobuzy ;-)

My póki co zbytnio nie zastanawiamy się nad imieniem. Z pierwszym dzieckiem problemu nie było, miał być Kacper i Kacpra mamy :-D Na drugie Jerzy po zmarłym chrzestnym męża, który na 2 też ma to samo imię.

Za to teraz zero koncepcji.

Maz póki co ma propozycje.
Dla dziewczynki Kinga (80%) lub Agnieszka.
a dla chłopca chce Oscar (obowiązkowo przez c, dlaczego tak wymyslił to nie wiem :confused:)

reklama
Dziewczyny świetnie się was czytało :) wypisałam wszystkie przewijające sie tutaj imiona na karteczce w dwóch kolumnach i będę sie w nie wpatrywać - może mnie olśni :)

Co do moich typów to dla chłopczyka podoba mi sie Krzyś (tak jak mój tata) lub Borys, męzowi Kuba

Dla dziewczynki nie mam pomysłu, niby tyle imion a trudno się zdecydować, nie pojawiła się ani razu Anna, a ja właśnie się nad tym imieniem zastanawiam, ale trochę bez sensu dawać córce na imie tak jak ma na imię mama :/ Albo Joanna ? Mąż chce Natalię. :)

Ja uwielbiam swoje imię, choć jest właśnie najpopularniejsze, może to dlatego, ze mój M. jest nim zachwycony i zawsze podkreśla, że Anna to takie dostojne, piękne imię dla kobiety ;))) pewnie jakbym ja tak nie miała na imię, to by tak nazwał córę ;D a teraz jak szukamy to zauważyłam, że większość podobających się nam kobiecych się kończy na -anna, Marianna, Adranna, Lilianna, ito itd :D a może po tatusiu Michalinka? :)

Sophie, pierwszy raz słyszę by imię Zofia było pechowe, z tego co widzę to jest raczej na odwrót;-)
ann87, Michalinka ładnie, Lilianna mi się podoba, ale w formie Lili;-)

A mi jak się na początku śniły dziewczynki, to ostatnio przyśnił mi się siusiak;-) Jestem już tak ciekawa płci, że kto wie czy nie pójdę na usg ok 17tc:-p

no dziewczyny , może się dzisiaj dowiecie :) ja mam nadzieje że już w lutym to mi mój Fiutek powie (mój lekarz ma na nazwisko Fiutowski :D ) i znajdzie jakiegoś fiutka ;p hehehe.... mi się śnią synki , mój B. miał sen ostatnio o bliźniakach , i śniło mu się że leżeliśmy w łóżku i powiedział " no za 2h pewnie się obudzą razem , to wstaniemy razem żeby nie było że jest niesprawiedliwe i któreś z nas śpi ;p " no i miał sen ale nie pamięta czy pindolki czy cipuszki czy to i to ....mi też bliźniaki się raz śniły to miały i to i to ;p

a tak ogólnie to kto się nie pyta o dzidzia to mówi zawsze w formie ON , nie ona ani to , normalnie tak jak ja myśle o dzidziolku to też zawsze on :p więc może to coś w tym jest i będzie ten sisiolek ;p

u nas jeszcze z rok temu jak jeszcze dzidzi nie było nawet w zamysłach tylko tak o " jak kiedyś będziemy mieć" to miał być Kacper , i tak było cały czas , " Kacper i Julka " no ale zauważyliśmy że bardzo dużo chłopców to Kacperki i dużo dziewczynek to Julki .... i tak nas ten pomysł powoli odchodził i pojawiło się potem Mikołaj albo Wiktor , ale mój B bardziej Mikołaja woli i tak jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to stanęło na Mikołaju ...a dziewczynka nam się zmieniła z Julki na Amelke , i z Amelki na Zuzie a potem na Wiktorię i na razie jest Wiktoria :p

u nas jeszcze z rok temu jak jeszcze dzidzi nie było nawet w zamysłach tylko tak o " jak kiedyś będziemy mieć" to miał być Kacper , i tak było cały czas , " Kacper i Julka "

Cholera, ja jestem w ciąży, a M tematu nie podejmuje :sorry:

Patra- mój brat ma na imię Oskar, ale normalnie pisane. Także dla mnie jak najbardziej pozytywnie ;-)

Ja to chyba sama będę musiała coś postanowić, bo mój chłop skory nie jest...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry