reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

z mojej strony jesteśmy tylko w dwie dziewczyny, u męża pół na pół najpierw był chłopak , dziewczyna, po 10 latach chłopak , dziewczyna, także może i u nas jest szansa na dziewczynkę, chłopca mamy i czułam ,ze będzie syn od początku

reklama
Ja w pierwszej ciąży czułam się bardzo dobrze, wszyscy mówili, że bardzo dobrze wyglądam i że będzie chłopak. Mąż w ogóle nie brał innej opcji pod uwagę. Ja się w ogóle na ten temat nie wypowiadałam, ale w głębi też chciałam Synka i mamy Synka :)
Teraz z kolei czuję się od początku okropnie, całe dnie mdłości, kłopoty z cerą i ogólne złe samopoczucie i czuję, że tym razem będzie dziewczynka :) ale jak będzie chłopczyk to też będę szczęśliwa, byle by zdrowe !

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja całe życie chciałam dziewczynkę ale kilka miesięcy przed ciąża a zwłaszcza w ciąży jestem zakochana w chłopczykach i cały czas jak patrzę to właśnie ciuszki na tą płeć.
Może to przepowiednia?
Sprawdzimy za parę tygodni... :)
Najważniejsze żeby było i było zdrowe :)
Wszystkim życzę dzidziusi o płci takiej jak sobie po cichu marzą :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

W pierwszej ciąży miałam super włosy, cere, paznokcie, po prostu wyglądałam kwitnąco (ah ta skromność xD) i czułam że urodzi się chlopczyk, wszyscy mi to mówili. Aczkolwiek każdy, łącznie ze mna był w błędzie, urodziłam zdrową, piękną córeczkę.
W tej ciąży cere mam straszną, jak nastolatka z "syfkami", włosy się tłuszcza, w ogóle inny wygląd, inne samopoczucie. W związku z tym obstawiam chłopaka, aczkolwiek chciałabym drugą córeczkę.
Najważniejsze żeby całe, zdrowe i w terminie! A płeć nie ma znaczenia. Zresztą to ponoć męskie plemniki decydują o płci więc co sobie mąż "zrobił" to ma, hahahaha

W pierwszej ciąży miałam super włosy, cere, paznokcie, po prostu wyglądałam kwitnąco (ah ta skromność xD) i czułam że urodzi się chlopczyk, wszyscy mi to mówili. Aczkolwiek każdy, łącznie ze mna był w błędzie, urodziłam zdrową, piękną córeczkę.
W tej ciąży cere mam straszną, jak nastolatka z "syfkami", włosy się tłuszcza, w ogóle inny wygląd, inne samopoczucie. W związku z tym obstawiam chłopaka, aczkolwiek chciałabym drugą córeczkę.
Najważniejsze żeby całe, zdrowe i w terminie! A płeć nie ma znaczenia. Zresztą to ponoć męskie plemniki decydują o płci więc co sobie mąż "zrobił" to ma, hahahaha
ja znów przy synie miałam straszne syfy co najmniej do 3miesiaca, teraz nie mam, może u ciebie teraz syn a u mnie córka ;)

My mamy w domu i syna i córcię, a teraz coś nam mówi że będzie chłopiec zresztą żartobliwie mówimy o naszym dzidziusiu Jerzyk.

Tyle o ile przy Lence mimo że zawsze marzyłam o pierwszym synku to od początku ciąży zwracałam się do Niej córuś(smialam się że jak urodzi się chlopak to będzie miał traumę że matka mówiła o Nim Ona) Tak teraz w obecnej ciąży pustka, zero przeczuć z Mężem droczę się że będzie dziewucha ale szczerze nie wiem raz myśle o Fasolce jak o synku.raz jak o córce...
Widzę to tak jak będzie dziewczynka to świetnie bo wiem już jak wychowuje się dziewczynkę i będzie łatwiej, jak chłopak to też super bo będzie parka i nowa przygoda!!
W rodzinie męska strona czyli Mąż Tata(dwie wnuczki) i Teść(trzy wnuczki) są święcie przekonanie że wreszcie będzie chłopak a dziadkowie zostaną wreszcie dziadkami a nie mężami babci:p
Ja z koleji się śmieje że musimy podtrzymać tradycję i musi być druga córka... Bo i u mnie w rodzeństwie i umojego P najpierw są dwie dziewczyny a potem dwóch chłopaków:D
A tak na serio to co mąż zasiał to zbierze:p
Ja bedę się cieszyć byleby tylko wszystko było w porządku!

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry