reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja lekarka to chyba robi mi cały czas te usg, żeby monitorować wzrost Miłoszka, jak pamiętacie w ciąży z Wiwi łożysko mi obumarło i Wiwi przez miesiąc nie pobierała pokarmu. Przypuszczam, że woli teraz monitorować małego, żeby cały czas sprawdzać jego wzrost. Na początku ciąży mówiła mi o wykonaniu dwóch badań dopplerowskich, a teraz nic nie mówi, że trzeba zrobić drugie, Miłoszek ładnie rośnie, więc może nie ma potrzeby wydawać kolejnych 80 zł. na to badanie.

reklama
przeglad naszych wypowiedzi swiadczy tylko o tym ze kazdy lekarz ma inne zdanie ...
wazne zebysmy sie dobrze czuly na wizycie i mialy zaufanie do lekarza;
nie raz czytalam ze dziewczyna zmienial gin bo on/ona ja ignorowal, byl nieuprzejmy i nie odpowiadal wyczerpujaco na pytania;
wiec cieszmy sie ze dobrze trafilysmy ;)

ja tez bym zapłaciła za usg 80 - 100 zł
do tej pory miałam 2 usg

ASKA00 z tym farbowaniem to chodziło o to zeby mamusia w ciazy nie wdychała tej smierdzacej farby, teraz te farby sa o wiele lepsze i praktycznie wcale nie smierdzą

Masz rację, nic nie śmierdziało. Mam teraz dwukolorowe włoski i muszę je tylko jeszcze obciąć, ale dopiero w sobotę, bo nie mam czasu. Dziś porządki w nowych mebelkach a jutro tesco - zakupy, w tym dla Miłoszka jakiś smoczek, butelki i inne pierdołki.

ja własnie sie zastanawiam kiedy kupimy rzeczy dla dzidziusia
pewnie jeszcze poczekamy

Wrócę do tematu płci. Przeczytałam wczoraj u lutówek, że jedna z dziewczyn urodziła (po terminie) chłopczyka mimo, że na USG 3D/4D wyszła dziewuszka. Ciekawe ile z nas będzie miało takie niespodziewajki. Pomyłki na takim USG zwykłym często się zdarzają ale myślałam, że 3D jest już zupełnie wiarygodne. Mnie zapewniono na 100% że będzie kobietka ale jakoś ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy to się sprawdzi. Mam nadzieję, że tak bo kupiłam ostatnio śliczną sukieneczkę i już nie moge się doczekać kiedy ubiorę w nią Victorię zresztą obydwoje już bardo się nastawiliśmy na córeczkę.

dori - moj kolega z pracy do chwili porodu byl przekonany ze bedzie corka - a wyszedl syn ... jak widac trzeba liczyc sie i z taka ewentualnoscia :)
przypomne ze ja przez dluzszy czas tez bylam przekonanan ze bedzie u mnie chlopiec a ostatnio wyszlo ze jednak dziewczynka - co sie urodzi przekonamy sie za miesiac :)

zgadzam sie z Idzią
w pierwszej mojej ciązy lekarz był pewny ze bedzie dziewczynka na 100%
i jest dziewczynka

a teraz nie było tak duzej pewności i licze sie z tym ze moje dziecko zmieni w otatniej chwili płeć

Czytałam gdzieś, że częściej są pomyłki takie, że z dziewczynki robi się przy porodzie chłopczyk... wynika to stąd, że jak "klejnoty" sa małe mogą wyglądać jak wargi sromowe u dziewczynki, mogą też nie zejść do moszny aż do porodu, poza tym nadprogramowy paluszek może się "gdzieś zaplątać" między nóżkami. Hmmm zobaczymy czy moja Oliwia nie zamieni się w Oliviera? ;) Choć przyznam że głupio wyglądałby w różowej sukieneczce... i jestem już nastawiona na dziewczynkę

reklama
Magdaleona ja tez nastawiłam sie na dziewczynke
a jak zobacze siusiaka to sie przestrasze

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry