Moja lekarka to chyba robi mi cały czas te usg, żeby monitorować wzrost Miłoszka, jak pamiętacie w ciąży z Wiwi łożysko mi obumarło i Wiwi przez miesiąc nie pobierała pokarmu. Przypuszczam, że woli teraz monitorować małego, żeby cały czas sprawdzać jego wzrost. Na początku ciąży mówiła mi o wykonaniu dwóch badań dopplerowskich, a teraz nic nie mówi, że trzeba zrobić drugie, Miłoszek ładnie rośnie, więc może nie ma potrzeby wydawać kolejnych 80 zł. na to badanie.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
przeglad naszych wypowiedzi swiadczy tylko o tym ze kazdy lekarz ma inne zdanie ...
wazne zebysmy sie dobrze czuly na wizycie i mialy zaufanie do lekarza;
nie raz czytalam ze dziewczyna zmienial gin bo on/ona ja ignorowal, byl nieuprzejmy i nie odpowiadal wyczerpujaco na pytania;
wiec cieszmy sie ze dobrze trafilysmy
wazne zebysmy sie dobrze czuly na wizycie i mialy zaufanie do lekarza;
nie raz czytalam ze dziewczyna zmienial gin bo on/ona ja ignorowal, byl nieuprzejmy i nie odpowiadal wyczerpujaco na pytania;
wiec cieszmy sie ze dobrze trafilysmy
Masz rację, nic nie śmierdziało. Mam teraz dwukolorowe włoski i muszę je tylko jeszcze obciąć, ale dopiero w sobotę, bo nie mam czasu. Dziś porządki w nowych mebelkach a jutro tesco - zakupy, w tym dla Miłoszka jakiś smoczek, butelki i inne pierdołki.
dori
Fanka BB :)
Wrócę do tematu płci. Przeczytałam wczoraj u lutówek, że jedna z dziewczyn urodziła (po terminie) chłopczyka mimo, że na USG 3D/4D wyszła dziewuszka. Ciekawe ile z nas będzie miało takie niespodziewajki. Pomyłki na takim USG zwykłym często się zdarzają ale myślałam, że 3D jest już zupełnie wiarygodne. Mnie zapewniono na 100% że będzie kobietka ale jakoś ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy to się sprawdzi. Mam nadzieję, że tak bo kupiłam ostatnio śliczną sukieneczkę i już nie moge się doczekać kiedy ubiorę w nią Victorię zresztą obydwoje już bardo się nastawiliśmy na córeczkę.
dori - moj kolega z pracy do chwili porodu byl przekonany ze bedzie corka - a wyszedl syn ... jak widac trzeba liczyc sie i z taka ewentualnoscia
przypomne ze ja przez dluzszy czas tez bylam przekonanan ze bedzie u mnie chlopiec a ostatnio wyszlo ze jednak dziewczynka - co sie urodzi przekonamy sie za miesiac
przypomne ze ja przez dluzszy czas tez bylam przekonanan ze bedzie u mnie chlopiec a ostatnio wyszlo ze jednak dziewczynka - co sie urodzi przekonamy sie za miesiac
Magdaleona
Fanka BB :)
Czytałam gdzieś, że częściej są pomyłki takie, że z dziewczynki robi się przy porodzie chłopczyk... wynika to stąd, że jak "klejnoty" sa małe mogą wyglądać jak wargi sromowe u dziewczynki, mogą też nie zejść do moszny aż do porodu, poza tym nadprogramowy paluszek może się "gdzieś zaplątać" między nóżkami. Hmmm zobaczymy czy moja Oliwia nie zamieni się w Oliviera? Choć przyznam że głupio wyglądałby w różowej sukieneczce... i jestem już nastawiona na dziewczynkę
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.