reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja lekarka to chyba robi mi cały czas te usg, żeby monitorować wzrost Miłoszka, jak pamiętacie w ciąży z Wiwi łożysko mi obumarło i Wiwi przez miesiąc nie pobierała pokarmu. Przypuszczam, że woli teraz monitorować małego, żeby cały czas sprawdzać jego wzrost. Na początku ciąży mówiła mi o wykonaniu dwóch badań dopplerowskich, a teraz nic nie mówi, że trzeba zrobić drugie, Miłoszek ładnie rośnie, więc może nie ma potrzeby wydawać kolejnych 80 zł. na to badanie.

reklama
przeglad naszych wypowiedzi swiadczy tylko o tym ze kazdy lekarz ma inne zdanie ...
wazne zebysmy sie dobrze czuly na wizycie i mialy zaufanie do lekarza;
nie raz czytalam ze dziewczyna zmienial gin bo on/ona ja ignorowal, byl nieuprzejmy i nie odpowiadal wyczerpujaco na pytania;
wiec cieszmy sie ze dobrze trafilysmy ;)

ja tez bym zapłaciła za usg 80 - 100 zł
do tej pory miałam 2 usg

ASKA00 z tym farbowaniem to chodziło o to zeby mamusia w ciazy nie wdychała tej smierdzacej farby, teraz te farby sa o wiele lepsze i praktycznie wcale nie smierdzą

Masz rację, nic nie śmierdziało. Mam teraz dwukolorowe włoski i muszę je tylko jeszcze obciąć, ale dopiero w sobotę, bo nie mam czasu. Dziś porządki w nowych mebelkach a jutro tesco - zakupy, w tym dla Miłoszka jakiś smoczek, butelki i inne pierdołki.

ja własnie sie zastanawiam kiedy kupimy rzeczy dla dzidziusia
pewnie jeszcze poczekamy

Wrócę do tematu płci. Przeczytałam wczoraj u lutówek, że jedna z dziewczyn urodziła (po terminie) chłopczyka mimo, że na USG 3D/4D wyszła dziewuszka. Ciekawe ile z nas będzie miało takie niespodziewajki. Pomyłki na takim USG zwykłym często się zdarzają ale myślałam, że 3D jest już zupełnie wiarygodne. Mnie zapewniono na 100% że będzie kobietka ale jakoś ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy to się sprawdzi. Mam nadzieję, że tak bo kupiłam ostatnio śliczną sukieneczkę i już nie moge się doczekać kiedy ubiorę w nią Victorię zresztą obydwoje już bardo się nastawiliśmy na córeczkę.

dori - moj kolega z pracy do chwili porodu byl przekonany ze bedzie corka - a wyszedl syn ... jak widac trzeba liczyc sie i z taka ewentualnoscia :)
przypomne ze ja przez dluzszy czas tez bylam przekonanan ze bedzie u mnie chlopiec a ostatnio wyszlo ze jednak dziewczynka - co sie urodzi przekonamy sie za miesiac :)

zgadzam sie z Idzią
w pierwszej mojej ciązy lekarz był pewny ze bedzie dziewczynka na 100%
i jest dziewczynka

a teraz nie było tak duzej pewności i licze sie z tym ze moje dziecko zmieni w otatniej chwili płeć

Czytałam gdzieś, że częściej są pomyłki takie, że z dziewczynki robi się przy porodzie chłopczyk... wynika to stąd, że jak "klejnoty" sa małe mogą wyglądać jak wargi sromowe u dziewczynki, mogą też nie zejść do moszny aż do porodu, poza tym nadprogramowy paluszek może się "gdzieś zaplątać" między nóżkami. Hmmm zobaczymy czy moja Oliwia nie zamieni się w Oliviera? ;) Choć przyznam że głupio wyglądałby w różowej sukieneczce... i jestem już nastawiona na dziewczynkę

reklama
Magdaleona ja tez nastawiłam sie na dziewczynke
a jak zobacze siusiaka to sie przestrasze

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry