reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja płaciłam za USG wad płodu w Warszawie - 200zł

Ale bardzo możliwe jest i 300 zł niestety...

reklama
Ja za usg genetyczne płaciłam 150 zł. Ale może to za 300 to jest usg 4d - czasem też je nazywają genetyczne i wtedy to już zbliżona cena.

Założyłam nowy wątek Lista bobasków - sprawdajcie, czy nie ma pomyłek w chłopczykach i dziewczynkach... zobaczymy jakie będą tendencje w kwietniu

Ja płaciłam 200zł za USG 3d genetyczne/ciążowe - nie wiem czym się różni od zwykłego genetycznego, trwało ok 40min. Dzidzia była szczegółowo badana, biometria (czaszka, mózgowie, kręgosłup itd), szczegółowe badanie serca z przepływami, no i dokładnie zmierzona, do tego oczywiście oglądałam dzidzie 3D i dostałam zdjęcia i filmik na płytce.

A tam, wszystko zajadam i chłopaczek jest. Chociaż bardzo dużo znajomych już w drugim miesiącu ciąży postawiło na chłopca. Wtedy opychałam się kwaśnymi potrawami. Teraz też mi smakują. Do tej pory herbatka musi mieć w sobie cytrynkę. Ale teoria kreseczkowa i wyliczeniowa (mama + tatuś) u mnie się sprawdziło. Pestkowce zajadam (szczególnie mandarynki) więc jest na chłopa.

Usg genetyczne może być robione zwykłym urządzeniem do usg - pod warunkiem, że jest w miarę nowe i bardzo dobrze na nim wszystko widać - polega na mierzeniu wszytkich ważnych organów. A usg 3d - to już specjalne urządzenie na którym po przełączeniu można oglądać obraz prawie jak zdjęcie np. w kolorze sepii lub niebieskim - widać ładnie buzię itp.

Tym razem moje maleństwo pokazało dokładnie co ma między nóżkami.
Lekarz powiedział że nie ma wątpliwości będzie chłopak :) :)
Moje przeczucie się nie sprawdziło, byłam przekonana że będzie dziewczynka.
Bardzo się cieszę z synusia nie mówiąc już o moim Rafale który o mało nie pękł z dumy jak się dowiedział :)

reklama
Rena2
za to moje malenstwo jest bardzo wstydliwe :) moja gin mi powiedzała tak przypuszczalnie , ze bedze to córcia :)
POZDRAWIAM!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry