reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

Tak, pokazywała mi lekarka siusiaka i tłumaczyła gdzie widzi siusiaka, a gdzie jąderka. Na badaniu w 20, 24 i 32 tyg powiedziała, że będzie chłopiec. W 38 tyg trafiłam na patologię ciąży z problemem i tam inna lekarka powiedziała mi, że będzie dziewczynka, pokazała na ekranie i wydrukowała zdjęcie. Urodziłam dziewczynkę. Po połogu poszłam do lekarki, która mnie prowadziła i zobaczyła, że się pomyliła. Zapytałam jej z ciekawości bez pretensji (pokazując zdjęcie pituliny), jak to możliwe, a ona na to, że widziała jakoś inaczej i, że na tym zdjęciu które mam to faktycznie jest dziewczyna. Moim zdaniem do błędu przyczyniły się dwa czynniki- słaba jakość sprzętu i niewprawne oko lekarza badającego. Było to prawie 14 lat temu.
jak to mozliwe... ? w tych czsach, przy nowoczesnej aparaturze? Osobiście jestem teraz w ciazy w 23 tygodniu. Mój lekarz zapewniał mnie w 15. 18 i 21 tygodniu ze bedzie chłopiec. Nawet pokazał na ekranie gdzie są jajeczka a wlasciwie moszna oraz penis. Wczoraj przypadkowo spotkałam diewczynę która urodzila miesiąc temu dziewczynkę. Kiedy zapytałam ją jak to mozliwe ? odpowiedziała ze nie wie. Chodziła do szpitala na usg oraz badania. Tam za kazdym razem ze chłopiec. W 38 tygodniu dowiedziała sie przy porodzie ze to dziewczynka ktora miała byc chłopcem. Zapewniała mnie ze widziała siurka i jajeczka. Ja mam juz syna i w tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej. Wysoki puls, niskie cisnienie, czestrze wymioty, apetyt na slodkie. Nie wierze w zabobony ani te wszystkie przesady. Gdyby tak bylo zapewnie dzis moim pierwszym dzieckiem byłaby dziewczynka. Haha rodze w czerwcu, ciekawe czy i mnie spotka szok przy porodzie. Dziewczyny jak to jest ze w 2021 roku takie pomyłki? moj lekarz do ktorego chodze prywanie ma wg mnie przestarzały sprzet bo byłam juz na 6 usg i nigdy nie dostałam zdjecia na ktorym byloy co kolwiek widac...... ale na ekranie widac jak patrze. Pamietam ze jak byłam w 13 tyg plus 2 dni na usg prenatalnym babeczka mowiła ze nie powie plci bo za wczesnie ale kiedy wychodziłam mowiła ze jezeli bedzie dziewczynka prosze zadzwonic. :) haha w 1 ciazy stwierdziła na sile w tym samym tygodniu ze chlopak i faktycznie sie nie pomylila z kolei ten sam lekarz do ktorego chodze w drugiej ciazy w 16 tygodniu powiediał ze dziewczynka chyba bo on chłopca to tu nie widzi w 20 tygodniu zmienil zdanie i tak juz pozostało i mam synka:) Jezeli jest jeszcze jakas kobieta ktora urodzila dziewczynke zaiast chlopca w 2020 czy 2021 roku. To chetnie uslysze dlaczego i jak lekarz sie tłumaczyl tym ze sie pomylil?

reklama
Cześć jestem tu nowa 😊😊jak myślicie co tu może być ? To był 17 tydzień , teraz jestem w 21 tygodniu 🤔🤔pierwsze zdj z 17 tygodnia drugie z 21, z góry Dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 397
  • image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 355
Drogie Panie,

Za mną 15 tydz, wczoraj w czasie kontrolnego usg zapytałam czy może widać już płeć, lekarz powiedział ze to grubymi nićmi szyte ale widzi trzy kropki w kroczku i ponad 50% dziewczynka.

Czy któraś z Pań tez tak miała a później okazało się ze jednak chłopiec?

Od samego początku myślałam ze to chłopiec, żyłam ta myślą, wiem ze to zabobony ale mam ochotę na słone i kwaśne i wszyscy mi mówią ze dobrze wyglądam ze ciąża mi sprzyja (dziewczynka ponoć odbiera urodę).
Dzidziuś rośnie zdrowy i to najważniejsze ale jakoś mnie tak to wczoraj zbiło z tropu i trochę namieszalo. proszę nie oceniajcie, całe życie marzyłam o dziecku i synku to jest moja jedyna szansa na dziecko.
Nie sugerowała bym się zabobonami. Mi wszyscy mówili ze dziewczynka, po wyglądzie i wymiotach aż do teraz. Ja czułam ze syn. Na usg moje przypuszczenia się potwierdzily

Ja po długich staraniach mam synka. Jak zaszłam w ciążę miałam ochotę ciągle na słodkie gdzie tak słodkiego nie jadłam co dzień tylko sporadycznie a wtedy musiałam mieć coś pod ręką 😅 jak robiłam jakaś zupę to musiałam mieć 10 marchewek bo sama 5 zjadłam i to jeszcze nie czekałam aż obiorę wszystkie itp ja musiałam najpierw dla siebie jedna uszykować i w trakcie już jadłam 😅 to było dla mnie śmieszne akurat xd miałam też duża chęć do pewnego momentu na jabłka i kawę Inkę. Ogólnie kawę piję bardzo rzadko praktycznie wcale a tu takie zachcianki 😏 Moja siostra znowu praktycznie całą ciążę jadła mandarynki i to kilogramami taką miała ochotę i ma dziewczynkę 😉 Ja jestem takiego zdania że nie ważne jaka płeć ważne aby było zdrowe bo tyle się słyszy o tych chorobach 🙂

reklama
Hej,
jestem mamą super 12 latka... W drugiej ciąży ...
Historia taka ciąża pierwsza lekarz prowadzący mówi dziewczyna ( byłam pewna z przeczucia że chłopak i bardzo syna chciałam ) później 5 różnych innych lekarzy płci różnej ( jakby to było ważne ) mówi dziewczyna. No to ok nic nie zrobimy będzie dziewczyna ;) ... no to heja.... kiecki ciuszki bardziej pod dziewczynę ( do różowych nie należę ale jednak coś tam było dla tej CÓRKI ). Stan przed rzucawkowy, poród przez CC i magiczne słowa lekarza " GRATULUJE MA PANI SYNA " na co ja w śmiech z niedowierzania se przeklęłam i tak mam syna.
Ciąża druga po 12 latach... jestem w połowie 5 miesiąca i na USG PAPPA słyszę dziewczyna.... moja Pani doktor prowadząca w 20 tyg mówi Córka... na Prenatalnym II Trymestru Pani doktor ( 3 już z kolei ) mówi SYN !!! noooo ok... Idę na 3d i Pani Doktor ( 4 ) mówi SYN.... no i coooo, cooo ja się pytam mam zrobić ??? :D
Zaufania za grosz nie można mieć :)
Od początku tej ciąży czuje że dziewczyna... a jak u Was? Przeczucia się sprawdzają ??
Jak mi ktoś znowu powie dowiesz się przy porodzie ... Spoko .... ale ja że tak powiem jestem z tych mało cierpliwych :D

Ostatnia edycja:
Do góry