reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć dziecka- naszcze przypuszczenia i potwierdzenia :) AKTUALIZACJA STR1

oo a dlaczego tak późno? tak rzadko masz wizyty u gina?
jeżeli do mnie jest to pytanie to tak:
wizyty u gina mam co 4 tygodnie ale chodze na NFZ i jak same wiecie wypada tylko 3 usg na cała ciąże, oprócz usg u mojego gina to chodzę prywatnie na usg ina do innego mniej wiecej co 5-6 tygodni, bylismy w poniedziałek własnie na usg ale maleństwo nie chciało się pokazać co ma między nóżkami więc niestety nie dowiedzielismy się a też nie będe przecież latać co tydzień na usg żeby sie dowiedzieć bo to nie zdrowe dla dziecka i dopiero będziemy szli na kolejne usg pod koniec listopada ale juz na 4d pójdziemy bo jest o 70zł droższe niż zwykłe, wiec jak mam do wyboru 2d lub 4d to juz wole dopłacic te 70zł i zobaczyc dzidzię w całej okazałości :)

Ostatnia edycja:
reklama
coraz bardziej myślę o tym 4d. Kurcze. Niby fajnie, ale z drugiej strony... nie wiem. Ja zawsze jakaś taka przesadnie ostrozna i zanim cos zrobie to musze milion razy przemysleć. Hmmm. 3.11 podpytam mojej Gin. o to USG. :confused:

laspetunia- ostatnia to ja bede ;-) my dowiemy sie w marcu:-)

kamila podziwiam was, my to bysmy z mezem nie wytrzymali do narodzin, zreszta my jestesmy z tych co wola na zimne dmuchac i wolą za czasu byc przygotowani :) ale kurde z drugiej strony fajnie tak nie wiedzec, taka niespodzianka a ty cała ciąże myślisz kto tam siedzi i podczas narodzin różne mysli (a jednak przeczuwałam ze córeczka itp.:) podziwiam was naprawde, oczywiscie wszystko w pozytywna stronę :)

kamila podziwiam was, my to bysmy z mezem nie wytrzymali do narodzin, zreszta my jestesmy z tych co wola na zimne dmuchac i wolą za czasu byc przygotowani :) ale kurde z drugiej strony fajnie tak nie wiedzec, taka niespodzianka a ty cała ciąże myślisz kto tam siedzi i podczas narodzin różne mysli (a jednak przeczuwałam ze córeczka itp.:) podziwiam was naprawde, oczywiscie wszystko w pozytywna stronę :)
u nas szczególnie ja jestem niecierpliwa :)...jakoś tak nie chciałabym nawet czekac.Pewnie ze to sprawa osobista kazdych rodzicow.:-):-)

Perelandra u mnie zwykłe usg prywatnie na dobrym i nowym sprzęcie kosztuje 50-60zł wiec nie dużo, zamiast sobie coś kupic wolałabym isc na usg i sie dowiedziec płec ale to sprawa indywidualna oczywiscie :)) a usg 4d u mnie w szpitalu bo tylko tam je wykonują kosztuje 150zł. U mojego gina na NFZ też jest taki stary sprzet do USG że szkoda gadać :/ nic na nim nie wiadac tzn zarys dziecka tak ale żeby własnie dowiedzieć się płeć to niestety się już nie da, dlatego chodzimy także prywatnie na usg.

Perelandra ale że aż takie kiepskie USG mają? Ciekawe jak u mnie w przychodni... ja co prawda połówkowe prywatnie planuje, ale zobaczymy co z tego wyjdzie... wolałabym wiedzieć wcześniej, żeby zrobić przegląd ubranek... zostały mi same typowo dziewczyńskie, bo unisex to dawno wydałam...

Kamilaedi podziwiam, że chcecie miec az taka niespodziankę :-)

reklama
Do góry