reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plany imiennicze - czyli wszytko o imionach

reklama
joanna mi bardzo podoba się Alicja i nawet planowałam tak dać córce na imię, ale mój mąż stwierdził, że jego dziecko nie będzie mieć imienia jak jego sąsiadka latawica- i weź tu z takim gadaj.

Malta Hubert bardzo fajne imię.

Generalnie do łask wracają imiona naszych dziadków i babek (oczywiści nie wszystkie). Wczoraj na warsztatach poznałam małą Helenkę i bardzo mi się to imię spodobało :) Oj teściowa byłaby wniebowzięta, bo jej mama miała tak na imię ;)
Ale u nas na szczęście imię wybrane i to zgodnie od momentu jak je tylko ujrzeliśmy wspólnie :)

A jeszcze co do dziewczyńskich imion podoba mi się Liwia, Lidia, Jaśmina, Antosia :)

nadeszła wiekopomna chwila, mamy imiona dla Naszej królewny

Będzie miała na imię Vivien Aurora :)
Już prawie miała być Mia, ale zostaliśmy przy tej opcji, i tak już do niej się zwracamy :))

Bardzo oryginalnie ładnie wybraliście mi szczerze się Mia bardzo podoba :-) choć jak tak teraz myślę to Vivien ładnie brzmi.

Nova oryginalne! nasza ma być Sandra i póki co to mało komu się podoba, że mało zdrobnień (my już wołamy Sandrusia) albo że z jakąś pustą laską się kojarzy, ale myśmy to imię w żartach wymyślili już 10 lat temu, że tak będzie miała na imię nasza córa i mamy do niego sentyment, po prostu nam się dobrze kojarzy i niech wszyscy spadają !

reklama
Mieszkam w Niemczech więc mąż namówił mnie na bardziej orginalne imię, choć na początku nie chciałam, bo kojarzy mi się z juz dojrzałą kobietą, ale po zastanowieniu się przekonałam się nawet do niego, i ulga że coś wybraliśmy.

Sandra bardzo ładnie, było u mnie brane pod uwagę, mąż odrzucił ze znanych MU tylko powodów :cool2:

Do góry