reklama
die_perle
Fanka BB :)
z tą daisy jest chyba taki problem w polsce że w urzedzie mogliby nie wyrazic zgody- gdyz zgodnie z zaleceniami rady jezyka polskiego - żenskie imie powinno być zakonczone na samogloskę "a"...jest zaledwie kilka wyjatków jak zdaje sie ruth miriam rachel - i są one powiązane z starym tettamentem i dopuszczone przez rjp jako imiona które mogą funkcjonować mimo braku końcówki -a
no ale..ostetczne slowo ma urzednik- i jelsi sie zgodzi no to bedzie dejsulka i juz
moja przyjaciólka ma na imie greta (nie gerda) i tez uwielbiam to imie i bralabym je pod uwage gdyby groch byl grochowka
no ale..ostetczne slowo ma urzednik- i jelsi sie zgodzi no to bedzie dejsulka i juz
moja przyjaciólka ma na imie greta (nie gerda) i tez uwielbiam to imie i bralabym je pod uwage gdyby groch byl grochowka
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Nnatali a ja mialam w liceum kolezanke, drobna platynowa blondynke o niebieskich oczach i imieniu Roma. Gerda to byla pierwsza przedszkolanka mojego pierworodnego, fantastyczna i ciepla kobieta. Sophija mnie sie tez bardzo podoba, niestety moj maz kreci nosem. No ale u nas juz postanowione - Laura, choc jest jeszcze malenka szansa na Elise.
szczęściara13
A ja sie tak zastanawiam co bedzie jak synek sie urodzi, zobaczymy go i Franek nie będzie tak jakoś do niego pasować?
Landrynka_80
szczęściara nie przejmuj sie wogóle... Jak zobaczysz potomka bedziesz wiedziała jak ma mieć na imie. Nawet jeśli nie bedzie miał na imie tak jak teraz wymyślisz.
novaspace
Sophia to właśnie jedno z imion które podoba mi się ale w wersji zagranicznej, bo Zosia już nie ...
Podobnie z Elżbieta, w polskiej wersji - raczej nie...- ale już Elizabeth brzmi ładnie...
Wczoraj przyjaciółka rzuciła pare propozycji typu Nadia , Laila, Jasmina ... ale jakoś żadne nie przypadło do gustu ;]
Podobnie z Elżbieta, w polskiej wersji - raczej nie...- ale już Elizabeth brzmi ładnie...
Wczoraj przyjaciółka rzuciła pare propozycji typu Nadia , Laila, Jasmina ... ale jakoś żadne nie przypadło do gustu ;]
die_perle
Laila ma na drugie moja córka
za nadia nie przepadam- wole nadzieje
a jasmina- niezmiennie kojazy mi sie mniejszoscia narodowa romską
tak mi sie przypomnialo imie mojej jednej znajomej- moze ktos kto szuka czegos nietypowego dla dziewczynki uzna je za fajne- mnie sie dosyc podoba AIDA
za nadia nie przepadam- wole nadzieje
a jasmina- niezmiennie kojazy mi sie mniejszoscia narodowa romską
tak mi sie przypomnialo imie mojej jednej znajomej- moze ktos kto szuka czegos nietypowego dla dziewczynki uzna je za fajne- mnie sie dosyc podoba AIDA
Kamcia2810
A co myślicie o imieniu Ksenia ? W pracy mam jedną Ksenie i powiem szczerze, że to niesamowicie inteligentna kobieta.
Mój mąż nie powiedział odrazy nie, więc zastanawiam się nad tym imieniem.
Mój mąż nie powiedział odrazy nie, więc zastanawiam się nad tym imieniem.
reklama
Podziel się: