reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plany imiennicze - czyli wszytko o imionach

reklama
no tak Diana wszystkim się kojarzy z Księżną, ale mnie z ... brzydko zabrzmi z imieniem dla psa, moja sąsiadka tak nazwała psa którego bardzo lubiłam, i z tym mi się kojarzy :D Powiedziałam o tym męzowi i odpuścił...

Ostatnio miałam typ Anabell ... ale chyba za bardzo wymyślne i pomyślałam o Izabeli ale mąż odrzucił :angry:
I po głowie chodzi mi Karolina, mojej mamie szczególnie się podoba, bo proste i nieskomplikowane ...

Chciałabym już coś wybrać, i tak się zwracać do córeczki, ale mój mąż jest tak kapryśny jakby to on był w ciąży :wściekła/y::baffled:

Ostatnia edycja:
Ja zawsze byłam jedyną Karoliną w klasie, znam jeszcze chyba z 2 czy 3 inne, za to na wśród małych dzieci w ogóle nie jest spotykane to imię (przynajmniej ja się nie spotkałam z małą Karolcią).

novaspace mnie też podoba się Izabela. Właśnie tak sobie myślałam, że gdyby była dziewczynka to dałabym jej na imię albo Izabela albo Weronika. Dla chłopaka chyba zostanie Bartosz, chociaż sprawa nie jest jeszcze przesądzona.

Sąsiadka mojej znajomej chce dać swojej córce na imię Daisy! W sumie nie ona tylko jej mąż się uparł...

Sąsiadka mojej znajomej chce dać swojej córce na imię Daisy! W sumie nie ona tylko jej mąż się uparł...

OMG:szok: Chciałabym poznać jej męża :) Niezły jajcarz musi z niego być:-D czyżby miał Donald na imię? hahaha Nie no, przepraszam sąsiadkę jak to przeczyta i jej się przykro zrobi ale czegoś takiego to jeszcze nie słyszałam:confused: Chociaż może to pokolenie nie będzie już kojarzyło tego imienia z blondyną Kaczora Donalda :-D:-D

Daisy czyli stokrotka :D Nie jest złe, w Polsce ostatnio taka była moda na Briana, Jessice itp. że chyba nie będzie się bardzo wyróżniać :D

Maż kręci nosem na Karoline :crazy: a sam niczego nie wymyśli ... :happy:

Daisy nie słyszała, ale co komu się podoba.

Novaspace niestety mężczyźni tak mają tu kręcą nosem, a ty myśl.

U mnei na razie nie rozmawiam o imieniu, bo stwierdziłam, ze sensu nie ma, ale jestem bliżej mojego niż byłam.

bosmanka Daisy wcale nie skojarzyłam z wybranką Donalda. Ale to imię mi się nie podoba, wydaje mi się strasznie pretensjonalne, właśnie tak jak Brian czy Jessica. Już chyba bardziej by mi się podobało gdyby była polska „Stokrotka”.

reklama
Daisy? Hmm no fakt do pary brakowaloby tylko Donalda xD Izabela za to bardzo mi sie podoba ;) mnie jeszcze sie podobają imiona Sophia(czyt sofija nie sofia) i Roma ale te imiona S sie nie podobały a do tego jak dla mnie pasują te imiona to dziewczynek z ciemnymi włosami i oczkami:) ja już tak mam ze dla mnie imię musi pasować wymiare do dziecka i nie dałabym na imię Roma dziewczynce która jest blondynka o niebieskich oczach. Jakoś mi nie pasuje ale to moje zdanie;) a co do jessici to mam koleżankę i wszyscy zawsze wolali na nią Jeśica lasica. Znajomej córka ma na imię Gerda (jak ta z królowej śniegu) i dzieci wołają na nią drzwi bo pewnie jakiś inteligentny rodzic zamiast z imieniem z baśni skojarzyc to skojarzyl z drzwiami gerda

Do góry