reklama
koreczek83
Mama wrześniowa 2005
my mamy Laura, Lena oraz Zuzanna ale czy jeszcze czegoś nie wymyślimy
die_perle
Fanka BB :)
antiope tutaj Leopold - rzadkie imi
bosz co z tym postem 3 razy porawiam...jeszcze raz bo nie weim jak tamten usunac
antiope- na tej stronie co ja sprawdzlam nie mabazylka, ale moze tutaj Bazyli | Znaczenie imienia Bazyli Zdrobnienia Interpretacja Przysłowia
ps. moj maz jest zachwycony waszym wyborem ale nie bedziemy was kopiowac spoko loko
koreczek- jakby co ja glos oddaje na laure)
bosz co z tym postem 3 razy porawiam...jeszcze raz bo nie weim jak tamten usunac
antiope- na tej stronie co ja sprawdzlam nie mabazylka, ale moze tutaj Bazyli | Znaczenie imienia Bazyli Zdrobnienia Interpretacja Przysłowia
ps. moj maz jest zachwycony waszym wyborem ale nie bedziemy was kopiowac spoko loko
koreczek- jakby co ja glos oddaje na laure)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Koreczek to beda dwie Laury:-)
Kamcia2810
koreczek ja też stawiam na Laure.
Antiope powiem szczerze, że nie znam nikogo kto ma na imię Bazyli i jak dla mnie to jest bardzo oryginalne imię. Z Leopoldem też się nie spotkałam.:-)
Antiope powiem szczerze, że nie znam nikogo kto ma na imię Bazyli i jak dla mnie to jest bardzo oryginalne imię. Z Leopoldem też się nie spotkałam.:-)
die_perle
ja osobiscie strasznie lubie imiona tzw. oryginalne...aczkolwiek nie jestem fanem bardzo wydziwnionych imion- lubie takie ktore kazdy gdzies kiedys choc raz uslyszal ale nie moze znalezc nikogo kogo zna o tym imieniu...dlatego zazwyczaj podobaja mi sie takie troszke w stylu retro- ale z tych mniej popularnych..kiedys podobal mi sie LEON...dpokoi nie stal sie mega popularny...to samo bylo z OLIWIA kiedy pierwszy raz spotkalam sie z tytm imieniem wydalo mi sie genialne- kobiece melodyjne i takie mitologiczne troche ....nieprzewidzialam ze sie z tego zrobi taka "popularna bajka" i powiem szczerze ze byl moment kiedy zalowoalam okrutnie ze tak nazwlam corke..chcialm oryginalnie a wyszlo oklepanie??? ale tutaj w niemcach oliwia jets tez imieniem z tytpu tych rzadkich- ludzie je znaja- nie dziwia sie na nie- ale jest rzadkie - na cala szkole jest tylko jedna- i teraz zas uwielbiam imie jako imie
co do bazylka- no rewelacyjne jest to imie i antipowy wybor podoba mi sie bardzo az normalnie widze takiego malego urwiska z rozczochranymi wloskami i szczerbulkami z rozbitym kolanem i szlemowskim usmiechem bazylek
a moj leopold..jak juz pisalam moj maz powiedzial ze imie jest "nadmuchane" ale ja go tak nieodbieram no...mi sie ono wydaje nawet zabawne takie kontrastujace z malym dzieckiem ale w pozytywny sposob- tak troszke przewrotnie...i lubie taki prosty skrot jak LEO choc u mnie(mama, tata, tesciowa i cala batalia) mówia LEOŚ....i mi słabo....
co do bazylka- no rewelacyjne jest to imie i antipowy wybor podoba mi sie bardzo az normalnie widze takiego malego urwiska z rozczochranymi wloskami i szczerbulkami z rozbitym kolanem i szlemowskim usmiechem bazylek
a moj leopold..jak juz pisalam moj maz powiedzial ze imie jest "nadmuchane" ale ja go tak nieodbieram no...mi sie ono wydaje nawet zabawne takie kontrastujace z malym dzieckiem ale w pozytywny sposob- tak troszke przewrotnie...i lubie taki prosty skrot jak LEO choc u mnie(mama, tata, tesciowa i cala batalia) mówia LEOŚ....i mi słabo....
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Ja tak mialam z Thomasem, niby takie popularne imie, przoduje w rankingach, a jednak znam raptem dwoch. I w szkole moj T ma jeszcze jednego kolego o tym imieniu.
Mnie bedzie slabo jak ktos nazwie moje dziecie Laurka. Na cale szczescie w Belgii nie przeinaczaja imion, nie ndadaja skrotow (bo one juz same w sobie sa odrebnym imieniem), wiec tylko w pl moze sie to zdarzyc.
Mnie bedzie slabo jak ktos nazwie moje dziecie Laurka. Na cale szczescie w Belgii nie przeinaczaja imion, nie ndadaja skrotow (bo one juz same w sobie sa odrebnym imieniem), wiec tylko w pl moze sie to zdarzyc.
reklama
Antiope
Kamcia i właśnie o to chodzi, żeby imię było oryginalne (ale nie pretensjonalne). Ja mam popularne imię i było to powodem moich potwornych kompleksów w dzieciństwie i teraz również. Tak strasznie wstydziłam się swojego imienia, że sobie wymyślałam różne oryginalniejsze i tak się przedstawiałam. Postanowiłam, że nie zrobię tego swoim dzieciom. Poza tym fajnie mieć tak na imię, że jak ktoś wspomni, że Bazyl cośtam, to wszyscy wiedzą o jakiego Bazyla chodzi. Sprawdzałam i w tym momencie w Polsce jest łącznie tylko 570 Bazylów i Bazylich (jak dla mnie, to mogłoby być nawet mniej). Kolejne kryterium, to to, że imię ma mieć fajne znaczenie, a Bazyl znaczy król, wódz, cesarz. No i podoba mi się brzmienie tego imienia. :-)
die_perle piękny ten Twój obrazek mojego Bazylka. Taki słodki urwis. :-)
A co byś powiedziała na zdrobnienie Poldek od Leopolda? Też się kojarzy z takim urwisem; dwa urwisy Poldek i Bazylek. :-)
die_perle piękny ten Twój obrazek mojego Bazylka. Taki słodki urwis. :-)
A co byś powiedziała na zdrobnienie Poldek od Leopolda? Też się kojarzy z takim urwisem; dwa urwisy Poldek i Bazylek. :-)
Podziel się: