reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plan porodu

reklama
mmm, już widzę to combo: odrastające swędzące włoski + szwy po pęknięciu… duet marzeń akurat jeszcze np w kryzysie 2-3 dnia po porodzie🫣
To chyba miałam szczęście, bo nie było tak źle... 🤔 - miałam szwy po nacięciu. Siedzenie na szpitalnym plastikowym krześle nie było szczytem marzeń ;-) , ale włoski mi na pewno nie przeszkadzały.

To chyba miałam szczęście, bo nie było tak źle... 🤔 - miałam szwy po nacięciu. Siedzenie na szpitalnym plastikowym krześle nie było szczytem marzeń ;-) , ale włoski mi na pewno nie przeszkadzały.
ja pamiętam jak się oblewałam potem po porodzie, a wilgoć + podrażnienie po goleniu itd i właśnie te szwy to aż mnie ciarki przechodza 🫣😂
ale ja też zazwyczaj wosk albo krem do depilacji, maszynka bardzo mnie krzywdzi zawsze 🙃

Dlatego ja miałam własną maszynkę, bo moja skóra nie współpracuje z np. tymi tanimi żółtymi maszynkami.
Zupełnie nie przeszkadzały mi odrastające włoski, szycie też właściwie wcale nie bolało (a było spore).

Tylko, że tutaj raczej wszystkie macie preferencje depilacji.

Znam takie dziewczyny, które depilacji nie uznają i normalnie rodził i nikt ich nie golił bo to serio przekroczenie grubej granicy intymności

Nikt nie musi nic golić ani do gina ani do porodu. To chyba ostatnia rzecz jaka może przeszkadzać i na które się zwraca uwage. Duża liczba kobiet oddaje nieświadomości stolec w trakcie porodu to tym bardziej nikt nie będzie patrzył na włosy łonowe. Punkt jest do wykreślenia :)

reklama
Ja nie byłam ogolona bo wszystko działo się z zaskoczenia 😅 tzn miałam się ogolić przed wizytą i gina kolejnego dnia ale kolejnego dnia miałam już dziecko na świecie😄

Do góry