Hej, mam do was pytanko, czy któraś się może z czymś takim spotkała i wszystko zakończyło się pomyślnie. W 3 dniu po spodziewanej miesiączce testy wychodziły mi negatywne, w 4 dniu zrobiłam betę i wyszło mi 45.2. Po jakiś 2 dniach znów zrobiłam test i wszystko pozytywnie 2 kreski w tym jedna blada ale bardzo dobrze widoczna. Później zaczęły się plamienia brązowe, ale tylko przy sikaniu na papierze toaletowym, wczoraj byłam u ginekologa ale na usg nie było widać pęcherzyka ciążowego, wprost mi powiedział ze to może się skończyć poronieniem albo może się pojawić w pęcherzyk w późniejszym czasie. Kazał mi przyjść za 2 tyg i dał duphaston. Dziś znowu przy oddawaniu moczu na papierze pojawił się skrzep krwi i plamienie brązowe. Czy któraś tak miała ? I zakończyło się to pozytywnie ? Dodam ze mam wszystkie objawy ciąży, częste oddawanie moczu, powiększone i tkliwe piersi. Będę wdzięczna jak ktoś mi odpisze i podzieli się swoją historia.
reklama
reklama
wiola0904
Fanka BB :)
kochana beta powinna przyrastać minimum 66% co 48 godzin (choć zdarzają sie odstępstwa) mimo wszystko trzymam mocno kciuki aby sie udało choc powiem szczerze, że przy takim przyroście naszykuj sie na gorszy scenariusz.10 czerwca także z tydzień temu
Ja 1 dzień po spodziewanym terminie miesiączki miałam betę 370. Później już nie robiłam wcale.Właśnie zobaczyłam że beta mi wzrosła ale nie wiele bo 125,5. Co to może znaczyć ? Dobrze czy źle ?
Pierwsze usg miałam już w 4 tyg i 5 dniu. Był już widoczny pęcherzyk ciążowy.
Zgłoś się do lekarza, niech sprawdzi.
wiola0904
do zagnieżdzenia dochodzi u ka,żdej kobiety w innym dniu cyklu, każdy cykl różni się od siebie dlatego nie jest wazna wartość beta hcg w dniu czy dzień po spodziewanej miesiączce a jej procentowy przyrost po 48/72 godzinach bo nie wartość a % przyrost na tak wczesnym etapie ciąży odwierciedlają jej prawidłowy rozwój. . Z chwilą pojawienia się serduszka nie sprawdza się juz przyrostu beta hcg bo usg jest odzwierciedleniem prawidłowego rozwoju ciąży. Jedna ma betę 370 w 1 dniu po spodziewanym okresie a druga w tym samym czasie będzie mieć betę 30 bo do zagnieżdżenia doszło znacznie później.Ja 1 dzień po spodziewanym terminie miesiączki miałam betę 370. Później już nie robiłam wcale.
Pierwsze usg miałam już w 4 tyg i 5 dniu. Był już widoczny pęcherzyk ciążowy.
Zgłoś się do lekarza, niech sprawdzi.
asia333podlasie
Bijące serduszko też niczego nie gwarantuje ja plamilam w 8tyg byłam na wizycie serduszko biło wszystko niby oki tylko stara krew wieczorem brzuch mnie bolał nie przyszło mi do głowy że to skurcze przysnelam a w nocy obudziło mnie to że wszystko wypadło nie życzę tego nikomu i mam nadzieję że to tylko jakieś krwiaki i nic złego.
Bijące serduszko też niczego nie gwarantuje ja plamilam w 8tyg byłam na wizycie serduszko biło wszystko niby oki tylko stara krew wieczorem brzuch mnie bolał nie przyszło mi do głowy że to skurcze przysnelam a w nocy obudziło mnie to że wszystko wypadło nie życzę tego nikomu i mam nadzieję że to tylko jakieś krwiaki i nic złego.
Współczuje straty Mnie nic nie boli i plamienia są tylko na papierze i jest ich coraz mniej, nie wiem co o tym myśleć. Zażywam duphaston. Nie nastawiam się, ale w głębi serca wiem ze wszystko będzie dobrze
asia333podlasie
I jak sytuacja?Współczuje straty [emoji853] Mnie nic nie boli i plamienia są tylko na papierze i jest ich coraz mniej, nie wiem co o tym myśleć. Zażywam duphaston. Nie nastawiam się, ale w głębi serca wiem ze wszystko będzie dobrze [emoji846]
reklama
Podziel się: