reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie 9 tc

Butterfly.

Fanka BB :)
Hej pisze ponieważ wczoraj rano byłam na wizycie 9+3 wszystko okej . Wizyta była koło 9 rano. Koło 12 zobaczyłam czerwona kropkę na podpasce ale myślałam że to po goleniu bo więcej się nie pojawiło .
A dzisiaj rano koło 5 wstaje i zauważyłam różowe plamienie .
Podejrzewam to po badaniu USG mam nadzerke . Miałam plamienia na początku ciąży biore duphaston 3x1 objawy ciążowe mam . Czekam na wiadomość od lekarza napisałam do niego .
Objawy ciążowe się utrzymują .
Myślę że w ciągu paru godzin od pozytywnej wizyty nic by się złego nie stało :(

reklama
Dodaje w załączniku badanie USG
z wczoraj .

Załączniki

• 67d8ed20-fdc2-4841-982e-bc28f50b5588.jpeg
    67d8ed20-fdc2-4841-982e-bc28f50b5588.jpeg
    50,1 KB · Wyświetleń: 297
To może być wszystko: nadżerka, krwiak, jakaś pęknięta żyłka podczas badania...Objawy ciążowe nie są wskaźnikiem, tylko lekarz może orzec co się dzieje.

Hej, jak tam? Ja też miałam plamienia na początku ciąży a później delikatne w 8-9 tygodniu właśnie. Też biorę Duphaston i przeszło, a miałam nie tyle różowe, co w pewnym momencie już niemal je krew, na szczęście tylko trochę i bez skrzepów. Takie plamienia są bardzo powszechne, myślę, że to po wizycie. Pamiętaj, że tam wszystko jest teraz bardzo ukrwione więc nie trudno, żeby pękło jakieś naczynko. A skoro mówisz, że to tylko na różowo, to z pewnością nie jest to nic strasznego :)

Hej, jak tam? Ja też miałam plamienia na początku ciąży a później delikatne w 8-9 tygodniu właśnie. Też biorę Duphaston i przeszło, a miałam nie tyle różowe, co w pewnym momencie już niemal je krew, na szczęście tylko trochę i bez skrzepów. Takie plamienia są bardzo powszechne, myślę, że to po wizycie. Pamiętaj, że tam wszystko jest teraz bardzo ukrwione więc nie trudno, żeby pękło jakieś naczynko. A skoro mówisz, że to tylko na różowo, to z pewnością nie jest to nic strasznego :)
Bylam na kontroli i prawdopodobnie po badaniu USG wszystko było okej 😊

Hej dziewczyny od piątku test pozytywny a od soboty plamienia a w niedziele beta 51 , pisząc do lekarza że mam plamienia kazał odstawić szybko acard, progesteron mam 48 i dodatkowo biorę duphaston 3x1.

Hej dziewczyny od piątku test pozytywny a od soboty plamienia a w niedziele beta 51 , pisząc do lekarza że mam plamienia kazał odstawić szybko acard, progesteron mam 48 i dodatkowo biorę duphaston 3x1.
Ja miałam plamienia tak wypadłyby jak implantacyjne koło 5 tc . Od początku duphaston 3x1.

reklama
Do góry