reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plac Zabaw

Co do zmiany pieluchy to ja jestem za każdym razem lekko w szoku, bo przeważnie Mateusz leży grzecznie i czeka aż mu mama zmieni pieluchę :D

reklama
miyu pisze:
Co do zmiany pieluchy to ja jestem za każdym razem lekko w szoku, bo przeważnie Mateusz leży grzecznie i czeka aż mu mama zmieni pieluchę :D
To na potwierdzenie teorii Ineczki
Krzyś październikowy (fizycznie, choć emocjonalnie i sercem jest wrześniowy) więc odstępuje od reguły i ma w nosie leżenie na bacznośc przy przewijaniu.
Sprawy wagi " ciężkiej" załatwiamy jak z Milenką, ogólne usunięcie przyczyny dyskomfortu i pod bieżącą wodę, ku radości młodego.

No to Łukasz całkowicie podwaza teorię Ineczki. (czyżby miał byc dziewczynką??? ;D ;D ;D ;D - mama chciała ;) ) Jest ciekawski, wiercipieta i wszedzie go pełno. Położenie go do łóżeczka, tak jak zmiana pieluszki, graniczy z cudem. Muszę albo czekac aż zasnie prawie na stojąco, albo uzywać podstępów i forteli, aby moje dziecko poszło spac. ::)

Przewijanie idzie mi lepiej. Stosuję metodę Aniulki, czyli próbuję czymś zainteresować. Najbardziej intrygujące są buciki, szczególnie te z kolorowymi sznurowadłami.
Jeżeli chodzi o figle w łożku, to Hanka potrafi fikać kozły...kładę ją na pleckach a po chwili ma głowę w nogach i leży na brzuszku oczywiście ;D

ja niestety nie umiem zainteresować Maksa niczym, czasem tylko zauważy psa, ale wtedy wstaje i goni go:)dziś w ten sposob pobrudził mi całą pościel:D

kangurki pisze:
ja niestety nie umiem zainteresować Maksa niczym, czasem tylko zauważy psa, ale wtedy wstaje i goni go:)dziś w ten sposob pobrudził mi całą pościel:D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ja przewijam na przewijaku, z którego jestem baaardzooo zadowolona. Duzy, stabilny i po bokach ma schowki, w których trzymam kosmetyki i pieluszki. Dla osób, które mają niewiele miejsca w domku rewelacja!!!! Wkleję zdjęcie w wyprawce ;)

kinek pisze:
Przewijanie idzie mi lepiej. Stosuję metodę Aniulki, czyli próbuję czymś zainteresować. Najbardziej intrygujące są buciki, szczególnie te z kolorowymi sznorowadłami.
Jeżeli chodzi o figle w łożku, to Hanka potrafi fikać kozły...kładę ją na pleckach a po chwili ma głowę w nogach i leży na brzuszku oczywiście ;D

fajnie, że moja metoda komus się przydała ;) :laugh:

reklama
No u nas tez przebieranie pampercha to istny wyczyn.
Tak samo zreszta jak calkowite ubieranie, a juz po kapieli to Antka szlak trafia ;D
Najlepiej to nago by poszedl spac ;D

Do góry