reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plac Zabaw

u nas to przebieranie pieluchy też jest 2 osobowe ::)
Paris mówi baba ::)
a jak powiem do niej mama to ona patrzy na mnie i mówi baba ;D

ale kilka razy wyszło jej jakby mama
kiedyś więcej razy mówiła mama a teraz ciągle baba i baba

reklama
Maks też ma baba opanowane do perfekcji

ale nad tym pracuje babcia logopeda:ppp

a mi się wydaje że jemu najłatwiej mówić baba, bo tak sobie usta układa nawet jak nie mówi:p

a moj maluch najpierw nauczyl sie mowic mama i bylam zadowolona bo fajnie tak slyszec mama z jego ust, potem zaczol mowic baba i baba byla na topie a mama to tylko wtedy jak czegos naprawde chcial , a teraz tata kroluje , czasami baba , a mama juz chyba od 2 tygodni nie slyszalam za to maz jest wniebowziety bo jak wraca z pracy to od progu slyszy tata tata tata :)

kinek, doczekasz się mama, zopbaczysz :)
i tata też i zobaczysz wtedy zachwyt na twarzy taty - niezapomniany widok :)

Kuba ma juz bogate slownictwo, ale "mama" pada z jego ust najczesciej ;D ;D ;D ale jak ktos go spyta gdzie jest mama, to patrzy w sufit:p
Mowi tez tata, baba,nie, i pare innych ale te najczesciej

Marta ;D u nas tez "ide ide" jest teraz na topie ;D
podobno baba dla dziecka moze oznaczac i mama i tata, tylko my dostrzegamy te subtelne roznice ;D

co do zmiany pieluszek to ja sie wzielam na sposob i zawsze wsadzam mala pod prysznic, robimy mycie, pozniej zawijam ja w recznikowy kokonik i zanosze do pokoju,
zawsze w reczniku po kapaniu grzecznie pozwala sie wykremowac i zapieluszkowac
troche duzo przy tym rozbierania i ubierania, ale lepsze to niz uciekajace dziecko z brudna pupa ;D

a co do horoskopowych panien to opis dziewczynek i chlopcow powinien sie roznic tak jak u doroslych
poza tym jak zycie pokazuje nawet dzieci urodzone tego samego dnia maja inne charakterki

jednak na ruchliwosc naszych dzieci ja mam inny pomysl -
jak sie tak ogolniej przyjrzec to wrzesniowe chlopaki sa mniej ruchliwe i spokojniejsze (Maks jest wyjatkowy i nie podlega wywodowi ;D )
a dziewczynki sa bardziej ciekawe swiata
jest to zwiazane z rozwojem intelektu i im dziewczynki sa bardziej ciekawskie i wscibskie w tym wieku, tym beda inteligentniejsze,
z chlopcami jest odwrotnie, do czasu ;D

moje dziecko zwrocilo dzis baczniejsza uwage na pralke przy pracy i cos mi sie zdaje ze wchodzi w etap lekow, przyraczkowala do mnie i "zalila" sie ze w lazience cos halasuje ::)

poczytalam...
poogladalam filmy...

RAAAANYYYYY BOSKIE!!! :o :o :o :o :o :o :o

Paris, Milenka, Mati, Kuba - co rodzice Wam daja, ze tak brykacie ??? ;D ;D ;D ;D

Arisa najchetniej sie wydziera i to tak, ze az ma chrype...
zastanawiam sie czy jak zacznie mowic, to tez bedzie do nas stale krzyczec...? ::)

ooo... obudzila sie...
to pozniej dopisze, co babol potrafi
;)

reklama
U nas tez zmiana pieluszki i ubieranie graniczy z cudem. Ja staram się dać Łukaszowi zawsze w tym czasie cos ciekawego do rączek, żeby się tym zajął i dał się przebrać. przeważnie skutkuje. Zaciekawi go ten przedmiot na tak długo, że zdążę go przebrać.

Do góry