reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

A nasz neurolog powiedziała że do pilskiego auqparku owszem ale dopiero jak Maja skonczy rok bo woda dla takich dzieci za zimna i nie powinno się chodzić bo mięśnie źle reagują. Ale i tak chyba się w środę wybierzemy całą rodzinką bo w końcu za 10 minut zaczynam URLOP\!!!!! :-D

reklama
To ja za miesiąc będę szykować się do pracy :szok: Brrrrrr!!!!! Ale ten czas zleciał :crazy:

Ja chodziłam na zajęcia pływackie z synkiem, ale on teraz ma 4 latka/. Jednak miałam okazję widzieć jak pływają te maluszki. Fajna sprawa, ale faktycznie trochę dużo kosztuje. Szczególnie jak dziecko zaczyna chorować i nie ma kiedy wybrać zaległych lekcji :eek: A kasy nie chcą oddać :no: W II półroczu Witek był tylko 2 razy na zajęciach i cała kasa za semestr poszła się j...... :wściekła/y:

SS850009.jpgIMG_1076.jpgSS850005.jpgIMG_1063.jpgIMG_1060.jpgIMG_1057.jpgIMG_1088.jpgSS850008.jpgMonia uuu wspólczuje ale mi zostało tylko 1.5 miesiąca we wrześniu też wracam do pracy u juz mnie to przeraża :( od sierpnia bierzemy się ostro za zasypianie w dzień bez cycusia :) no i pomału wprowadzać bedziemy jedzonka :)
A teraz troszeczkę fotek z chrzcin Niulka :)

Ale ta twoja Blanka jest fajna i jakie ma śliczne pyzy :tak::-D;-) Mniam, takie dzieciątko w sam raz do schrupania :-D:-D:-D:-D:-D Mała wyglądała nadzwyczaj uroczyście :tak:

Cześć czołem poszukuję osoby która nauczy mnie szyć- chodzi mi o regularne lekcje. jak kogoś znacie to pisać :)
A tak w ogóle to jutro kończe urlop. Buziaki.

Cass, sama chętnie bym się nauczyła :tak: U mnie w rodzinie wszystkie kobiety potrafią szyć, a ja mam do tego dwie lewe ręce :dry:

Jak wam pilanki mija lato? Bo ja mam jeszcze dwa tygodnie wolności i wracam do pracy :dry::-(

ja mam ostatnie dwa dni wolności i w poniedziałek do pracy ... miałam mieć wolne do wrzesnia ... a tu raz ze zaczynam teraz to jeszcze od wrzesnia dochodiz mi szkoła a od października studia .... nie wiem jak to zrobie ale sobie tej pracy NIE odpuszcze

Dziewczynki pomocy jak oduczyć Małą zasypiania przy piersi masakra we wrześniu wracam do pracy i najważniejsze jest dla mnie żeby Blanka zasypiała sama w dzień bo po pracy mogę ją karmić. Wprowadziłam już jej kaszki supki deserki ale co z tego jak zbliża się jej pora spania i tak chce pierś i płacze strasznie w łóżeczku. Już jej nic nie zmieniam żeby miała wszystko tak samo pieluszka misiu pozytywka a i tak nic nie skutkuje. Z butelki też w ogóle nie chce pić za to łyżeczką je bardzo ładnie. Błagam pomóżcie

Kasiulek przekonaj ją do smoczka ... nie będzie łatwo ale warto .. z oduczaniem smoka tez nie ma większych problemów więc się nie martw nam to zajęło 2 dni ... później znów sobie na noc zażyczył ale wychodziły mu wszystkie 3ki i 4ki na raz ...

reklama
kasiulek nie wiem co CI poradzic. Bo moja zuzka tez zasypia przy cycku. Ale wiem ze jakby byla bardzo zmeczona przy butli tez by zasnela.
Wtedy nie moze spac miedzy 14 a 19 :) jest to mozliwe, tylko musi miec zajecie, typu ganianie za psem na czworaka :)
No ale u CIebie poki co taka dluga przerwa nie jest mozliwa.

Co do smoczka, u nas tez mielismy przeboje. Mialobyc na drzemki tylko w domku. a zrobilo sie na drzemki tez we wozku :szok:
Ale mam nadzieje, ze szybko sie go oduczy w odpowiednim momencie.
Bo poki co bez smoczka nie umie zasnac. w ogole sama z siebie sie nie umie wyciszyc :/

A lozeczko to osttanio jest wielka kara! normlanie drze sie jak ma wnim zostac na chwile, ze nie powiem jak sie drze, jak sie w nocy budzi na jedzenie. choc ostatnio to przed kamirniem jeszcze ma 2 pobudki. i stoi jak taka sierotka marysia na kolanach w lozeczku, grochy jej leca po policzkach i placze. ech

cass jesli dziecko nie placze ze mu woda za zimna to nie ma cie co bac. w koncu max 30minut sie z maluchem w basenie jest :) a 31stopni to akurat. choc czasami jest ponizej 31 to sie zimna wydaje heh

Sprzedam Jedo bartatine tak na marginesie:) moze macie jakias chetna kolezanke :)

Ostatnia edycja:
Do góry