reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Brędzelek - jedzonko Miłoszka całkiem całkiem pokaźne ;-)

ja ostatnio byłam na ślubie przyjaciół+ chrzciny ich synka ... nie będę mówić w którym kościele - ale dawno się tak nie uśmiałam ;-)
Ksiądz jakby wyrwany z kosmosu ;-) chrząkał i kaszlał prosto do mikrofonu ... i tak się zastanawiałam czy nei pomyli się z imieniem - na szczęscie nie pomylił się ;-)
ale był tak zniecierpliwiony bo młodzieniec wył cały ślub znajomych :-)

reklama
UPAŁ ... nie mam już sił

Dziewczyny proszę o pomoc w dotarciu do dobrego okulisty dla Nikosia!

Widzę że w Pile nie jest to proste. Najpierw niewyleczone oko u Miłosza bo rodzinna dała krople i kiedy zapytałam "a jeśli nie pomogą" - zdziwiona mówi że pomogą. Nie pomogły. Pojechaliśmy do szpitala do poradni a Pani do mnie że termin na listopad.
Nie daliśmy za wygraną i jako nagły przypadek wcisnęliśmy się rano do okulisty. Miłosz właśnie się leczy i w końcu jest lepiej. Jeśli będzie nawrót może trafić na przepychanie kanału. tymczasem Nikoś ma jakby uciekające oko, do listopada nie chcę czekać!

Bredzelku polecam dk Ćwiklińska :)
a my jesteśmy po weselu siostry :) Niunia kochana przez całe wesele byłam u niej raz o 22 od 17.30 spała :) za to na poprawinach potańczyła troche z dziadkiem i była na rączkach chyba u wszystkich ciotek :) ale jej się podobało :):)

Bredzelku polecam dk Ćwiklińska :)
a my jesteśmy po weselu siostry :) Niunia kochana przez całe wesele byłam u niej raz o 22 od 17.30 spała :) za to na poprawinach potańczyła troche z dziadkiem i była na rączkach chyba u wszystkich ciotek :) ale jej się podobało :):)

Powiedz mi jeszcze kochana gdzie ją można "dorwać" :) z góry dziękuję

Hejka. U nas oczywiście choróbska - Witek przesiedział półtora tygodnia w domu. Dzień Dziecka przeszedł mu bokiem, bo akurat się rozchorował - przy zaczerwienionym gardle miał 40,3 st. gorączki
shocked.gif
:-D Masakra jakaś. Dobrze, że leki zbijały gorączkę, ale średnio na 3 godziny tylko. Całe szczęście, że Maja niczego nie złapała. Ufff.

Kasiulek, Blanka teraz może już mniej robić siusiu i kupkę. Jeśli nic innego jej nie dolega to się nie przejmuj. Moja Maja też długo śpi - od 20 do 6 rano i to na jednej pieluszce, a w dzień zużywa ze 4-5 (jak jest kupka to czasem nie zdąży do niej nasikać i już trzeba zmieniać ;-)). Także spoko, im dziecko starsze tym wszystko jest bardziej unormowane.

Bredzelek, biedny Nikoś, padł ze zmęczenia :-(;-) A Miłoszek to faktycznie dał wam czadu :-D:-D:-D Jedzonko Miłoszka, khmmmm niczego sobie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Super fotki i jak fajnie skomentowane :tak:;-):-D
Ja polecam panią dr Lindenau na Kolbego. Kobieta polecena jest przez wielu pediatrów z uwagi na super podejście do dzieci. Ja sama widziałam ją w "akcji" nawet przy noworodkach :tak: Poza tym sama mogę potwierdzić, że ze stoickim spokojem bada dziecko i rodzicom wszystko ładnie i dokładnie tłumaczy :tak: Ona przyjmuje na NFZ i prywatnie, lecz na NFZ to są długie terminy, a prywatnie to nie wiem ile kosztuje :no:

Pochwalę się wam moją niunią ;-)

Dzień Dziecka

Pierwszy obiadek - jedzonko było wszędzie tylko nie w buzi :baffled::dry::no:

Niebieskooka panienka ;-)

Maja się obudziła, więc muszę kończyć.

Bredzelku ja też polecam tą okulistkę co Monika sama do niej chodze z dziećmi. I fakt cieżko umówić się na pierwszą wizytę na NFZ wiec lepiej uderzyć priv (90 zł ja płaciłam) i wtedy każda kolejna już na NFZ i krótkim czasem mówisz że p Dr kazała i tyle:))) jak cos to sa namiary na nia Okulista Lindenau Dorota - Piła - Gabinety lekarskie i zabiegowe

Monika wow ale ona urosła!!! bombowa a oczy aż wnikają tak niebieskie

reklama
Dzięki wam za miłe słowa.
Oczka Mai mają każdego dnia inny odcień niebieskiego - raz są jaśniejsze a raz ciemniejsze. Nie wiem od czego to zależy. Ja jakoś nastawiłam się, że córcia będzie brązowooka jak cała nasza trójka i chyba jednak nic z tego nie będzie :no::dry: Mąż już w żartach mówi, że ciekawe po kim ona ma te oczęta niebieskie :baffled: A ja mu mówię, że po listonoszu :-D:-p

Do góry