reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Brędzelek - jedzonko Miłoszka całkiem całkiem pokaźne ;-)

ja ostatnio byłam na ślubie przyjaciół+ chrzciny ich synka ... nie będę mówić w którym kościele - ale dawno się tak nie uśmiałam ;-)
Ksiądz jakby wyrwany z kosmosu ;-) chrząkał i kaszlał prosto do mikrofonu ... i tak się zastanawiałam czy nei pomyli się z imieniem - na szczęscie nie pomylił się ;-)
ale był tak zniecierpliwiony bo młodzieniec wył cały ślub znajomych :-)

reklama
UPAŁ ... nie mam już sił

Dziewczyny proszę o pomoc w dotarciu do dobrego okulisty dla Nikosia!

Widzę że w Pile nie jest to proste. Najpierw niewyleczone oko u Miłosza bo rodzinna dała krople i kiedy zapytałam "a jeśli nie pomogą" - zdziwiona mówi że pomogą. Nie pomogły. Pojechaliśmy do szpitala do poradni a Pani do mnie że termin na listopad.
Nie daliśmy za wygraną i jako nagły przypadek wcisnęliśmy się rano do okulisty. Miłosz właśnie się leczy i w końcu jest lepiej. Jeśli będzie nawrót może trafić na przepychanie kanału. tymczasem Nikoś ma jakby uciekające oko, do listopada nie chcę czekać!

Bredzelku polecam dk Ćwiklińska :)
a my jesteśmy po weselu siostry :) Niunia kochana przez całe wesele byłam u niej raz o 22 od 17.30 spała :) za to na poprawinach potańczyła troche z dziadkiem i była na rączkach chyba u wszystkich ciotek :) ale jej się podobało :):)

Bredzelku polecam dk Ćwiklińska :)
a my jesteśmy po weselu siostry :) Niunia kochana przez całe wesele byłam u niej raz o 22 od 17.30 spała :) za to na poprawinach potańczyła troche z dziadkiem i była na rączkach chyba u wszystkich ciotek :) ale jej się podobało :):)

Powiedz mi jeszcze kochana gdzie ją można "dorwać" :) z góry dziękuję

Hejka. U nas oczywiście choróbska - Witek przesiedział półtora tygodnia w domu. Dzień Dziecka przeszedł mu bokiem, bo akurat się rozchorował - przy zaczerwienionym gardle miał 40,3 st. gorączki
shocked.gif
:-D Masakra jakaś. Dobrze, że leki zbijały gorączkę, ale średnio na 3 godziny tylko. Całe szczęście, że Maja niczego nie złapała. Ufff.

Kasiulek, Blanka teraz może już mniej robić siusiu i kupkę. Jeśli nic innego jej nie dolega to się nie przejmuj. Moja Maja też długo śpi - od 20 do 6 rano i to na jednej pieluszce, a w dzień zużywa ze 4-5 (jak jest kupka to czasem nie zdąży do niej nasikać i już trzeba zmieniać ;-)). Także spoko, im dziecko starsze tym wszystko jest bardziej unormowane.

Bredzelek, biedny Nikoś, padł ze zmęczenia :-(;-) A Miłoszek to faktycznie dał wam czadu :-D:-D:-D Jedzonko Miłoszka, khmmmm niczego sobie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Super fotki i jak fajnie skomentowane :tak:;-):-D
Ja polecam panią dr Lindenau na Kolbego. Kobieta polecena jest przez wielu pediatrów z uwagi na super podejście do dzieci. Ja sama widziałam ją w "akcji" nawet przy noworodkach :tak: Poza tym sama mogę potwierdzić, że ze stoickim spokojem bada dziecko i rodzicom wszystko ładnie i dokładnie tłumaczy :tak: Ona przyjmuje na NFZ i prywatnie, lecz na NFZ to są długie terminy, a prywatnie to nie wiem ile kosztuje :no:

Pochwalę się wam moją niunią ;-)

Dzień Dziecka

Pierwszy obiadek - jedzonko było wszędzie tylko nie w buzi :baffled::dry::no:

Niebieskooka panienka ;-)

Maja się obudziła, więc muszę kończyć.

Bredzelku ja też polecam tą okulistkę co Monika sama do niej chodze z dziećmi. I fakt cieżko umówić się na pierwszą wizytę na NFZ wiec lepiej uderzyć priv (90 zł ja płaciłam) i wtedy każda kolejna już na NFZ i krótkim czasem mówisz że p Dr kazała i tyle:))) jak cos to sa namiary na nia Okulista Lindenau Dorota - Piła - Gabinety lekarskie i zabiegowe

Monika wow ale ona urosła!!! bombowa a oczy aż wnikają tak niebieskie

reklama
Dzięki wam za miłe słowa.
Oczka Mai mają każdego dnia inny odcień niebieskiego - raz są jaśniejsze a raz ciemniejsze. Nie wiem od czego to zależy. Ja jakoś nastawiłam się, że córcia będzie brązowooka jak cała nasza trójka i chyba jednak nic z tego nie będzie :no::dry: Mąż już w żartach mówi, że ciekawe po kim ona ma te oczęta niebieskie :baffled: A ja mu mówię, że po listonoszu :-D:-p

Do góry