reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Kasiek, Kliwia - ale smoczek naprawdę nie jest taki straszny pod warunkiem, że pilnuje się zeby dziecko nie memlało go w dzień, Boo tak właśnie miał. Potrzebował go tylko do wyciszenia się do snu.
Aktualnie znów zasypia bez smoka, pogada w łóżeczku sam do siebie i usypia, czaaaaaaaasem zajęczy ale to naprawdę czasem i wtedy nie reaguje ;-) tak więc oduczanie starszych dzieci nie jest wcale takie trudne.
Rodzice sami muszą się odsmoczkować;-) bo to w nas często jest problem, bo nam się wydaje, że dziecko bez smoczka nie potrafi ;-)

a co do parku to byłam tam ostatnio ale ...placu zabaw nie widziałam :-D ślepa jestem chyba

rox - plac zabaw jest tam za oczkiem wodnym w strone bramy na dzialki/ tam pozniej sa takie ogromniaste schody na matwiejewa:)
a od czerwca to on hycb ajest otwarty na niby, bo bramki byly na klodke zawsze zmakniete, i tylko dzieciaki z tatusiami pzreskawilali sobie plotek :) mamusie zawsze byly poza :D

rox nooo ja tylko do spania malej daje teraz, i czasami jak marudzie wieczorem po kapieli. Az tak sie go nie boje, ale jednak w nocy budzi sie by 'pociumkac'. Dzis w nocy spala 1,5h ze smokiem, a spoboj wyjac to oczy jak 5zl.
Najgorsze u zuzy jest to, ze ona zamiast sie wlasnie polozyc, pogadac, pomiziac misiaka do spania, to ona w ryk, i na kolana staje, albo na czworaja wowjuje w lozeczku z rykiem. Nie wiem jak to wyeliminowac.
Czytalam teraz taka ksiazke o samodzielnym uspypianiu dzieci z metods 3-5-7 na pewno slyszalyscie - no ale musze ja przeczytac jeszcze raz, bo nic nie zapamietalam. i nic dalej nie wiem :-D
to ta ksiazka:
eBooks[1][1].PL-Kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac.pdf - 4shared.com - udostępnianie dokumentów - pobieranie

Jeśli chodzi o okulistę to polecam panią dr Lindenau, która przyjmuje na Kolbego właśnie. Przyjmuje prywatnie i na kasę chorych, ale jakie ma terminy to nie mam pojęcia.

Ja za to poszukuję ortodonty dziecięcego. Znacie jakiegoś?

Od 16 sierpnia chodzę do pracy. Rok czasu tak szybko minął, że jestem w szoku. Tak dobrze było w domku, kaskę się dostawało i niestety się skończyło. Trzeba było wracać :baffled::dry: A w pracy sporo zmian :crazy:

monika nie wiem czy 4 latka ortodonta przyjmie. ale pierwszoklasitow wiem ze przyjmowala. tez do niej chodzilam i moge polecic, musialabys zajsc i sie spytac czy was przyjmie :)
Dr Jasnosz-Natkaniec. przyjmuje - nie wiem jak sie ta uliczka nazywa - ale za kosciolem swietego antoniego prosto - na koncu tego bloku w ktorym byla apteka 'zamoscie', na przeciw tego placyku zabaw.

reklama
Do góry