reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Kasiulek, znam twój problem. Maja też ma katar od tygodnia, tylko tyle że cieknący :baffled: Gile po sam pas. Czasem jak parsknie to aż jej z noska wisi :szok: Odciągamy, psikamy kropelki i końca nie widać :no: W przeciągu trzech tygodni ma drugi raz katar. Lekarka zasugerowała mi, że ona może być alergiczką :dry: Oby nie. Sama mam katar sienny i wiem co to znaczy.

U nas przygotowania do komunii mojej chrześnicy, a za tydzień mamy chrzciny. Roboty full.

reklama
Monika77 nie zazdroszczę wczoraj byłyśmy na szczepieniu wszystko niby ok lekarka dała euphorbium w sprayu zeby jej psikać do noska mam nadzieje że pomoże :)
Nas też czekają chrzciny jeszcze myślałam zeby robić 22-23 maja ten weekend ale nie wyjdzie i chyba zostaje nam drugi albo trzeci weekend czerwca pierwszy weekend mamy zajęty siostra wychodzi za mąż :)

IMG_3264 [50%].jpgIMG_3231 [50%].jpgIMG_3235 [50%].jpgIMG_3371 [50%].jpgrox pewnie ze wam pokażę :))

śliczności !!!! piękności!!!!!!!!
że też wszyscy wokoło mają dziewczynki .. mi się kokardek chce - ale dziecka kolejnego już nie ;-)

Blanka przesłodka i jak fajnie śpi :-D:-D

Ja wam Maję pokażę po weekendzie. Teraz przygotowuję się do chrzcin, które z musu muszę robić w domu (w lokalach nie ma miejsca) :baffled:
Całe szczęście, że katar małej minął. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu a dziś córciA ma stan podgorączkowy. Ach, mam nadzieję, że jutro już będzie dobrze.

Monika77 dobrze że Majeczce przeszedł katar ja walczyłam ponad tydzień i jest lepiej :) tz nie słyszę żeby jej cośw nosku zalegało więc chyba mamy to za sobą :) Polecam bardzo napary z majeranku tymianku i soli fizjologicznej :) małej pomogły.
Ale chciałam też zapytać o jedną rzecz. Mona mała od wczoraj troszkę mało sika. Tzn tak mi się wydaje bo dzsiaj jak wstała o 5 od 23 miała prawie suchego pampersa. Pozniej przebierałam ja koło 9 od 5 i też w zasadzie mogła bym nie zmieniać. teraz od 13 śpi i narazie nie wiem jak się przedstawia sytuacja. Podobnie jest z kupami. Do momentu dostania kataru jakoś krótko przed świętami w tym tyg robiła kupki tak średnio co drugie karmienie. POszłam z nią do lekarza i dostałam oprócz wody morskiej do psikania do noska lacidobaby i po tym mała nie mogła się załatwić. Chyba dwa dni. Odstawiłam to i pomału wraca do normy aczkolwiek robi kupkę czasami raz dziennie czasami dwa a czasami w ogóle w tym dniu nie robi. Powiedzcie czy to normalne? ma gazy ale nie płacze jest pogodnym dzieckiem często się śmieje ładnie je i śpi więc może jestem przerważliwiona? :)

monika no komunie sie zaczely dlatego brak miejsc.
my robimy w rydwanie - 65zl/os i 35z/ za dzieci :szok: za te cene w sumie moznaby zorbic niezla impre w domu - ale ja stac przy garach nie lubie. wiec mam to w nosie. a tak ide na gotowe przychodze do domu i mi sie nikt po chacie nie kreci :-D

Chcialam kupic w komisie sweterk bialy - i nie ma nic kompletnie. Kupilam wiec nowy za 40zl boshhhh te ceny.
Widzialam fajne buty rylki w komisie na przeciw swietej rodziny i kolo iskry jednoczesnie. za cale 28zl ale nie moj rozmiar eeeeh :) a prawie nowki :]

hallooł kobiety gdzie jesteście ? ;-)

u mnie kociołek z młynkiem .... mąż w Egipcie a ja mam pracy 3 razy wiecej niz zwyczajowo ... i nie wiem czasem w co recę włożyć :eek:

reklama
Helo
Odkąd się zrobiło ciepło, my siedzimy na dworze. Nikoś na swoim traktorku, a Miłosz w bujaczku. Tak od rana do wieczora. W międzyczasie obiad i prace domowe. Aż czasem tęskni mi się żeby pójść już do pracy. Miłoszkowi zaczęło ropieć jedno oczko. Masakra. Chyba znów trzeba do lekarza. No i zaczęliśmy jeść owoce!!! Pozdrawiam wszystkich gorąco!

Do góry