reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

No i stało się Niunia już na świecie przyszła na świat 03.03. 2011 o godz 20.24 jak na dwa tyg przed termiem to ważyła 3550 i miała 56cm przyszła na świat przez cesarskie cięcie ja dostałam temperatury nie wiadomo od czego bo wyniki krwi były dobre a malutkiej tetno skoczyło do 200 i były wody zielone dostała 9 i 10 punktów :) naszczęście jest dobrze i wczoraj wróciłyśmy do domq. Blanka jest kochana żeby jej nie przechwalić ładnie je przesypia nocki od 23-5 i w ogóle jest Kochaniutka :)
IMG_4433.jpg

reklama
A myślałam że tylko mi ciężko i aż wstyd było się przyznać. Ostatnio moim celem jest trzymać nerwy na wodzy. Ech... Miłosz wymaga duuuuuuuuuuuuuużo uwagi a Nikoś co sekundę jest w innym miejscu i broi jak szalony.:tak: A ja piorę, ścieram, zeskrobuję, gotuję, zamiatam, sprzątam... Masakra! I zastanawiam się tylko kiedy znajdę chwilę dla siebie:no::szok:
Muszę zrobić próbnego torta na urodziny Nikosia, zobaczymy co mi z niego wyjdzie:-)
Głowa do góry laseczki, już wiosna - może słonko da nam więcej sił, bo jak narazie ja jestem energetycznym trupem:tak::tak::-D:-D

Kasiulek1984
MEGA GRATULACJE DLA CIEBIE - WITAMY NAJMŁODSZĄ DZIDZIĘ !!!

Ostatnia edycja:
Kasiulka, moje wielkie gratulacje!!!! Blanka (ładne imię :tak:) faktycznie jest sporych rozmiarów jak na przedterminowego bąbelka ;-) Całe szczęście, że mimo zielonych wód córcia jest zdrowa i a i tobie nic się nie stało. To teraz życzę ci aby Blanka ładnie jedła i rosła i była grzeczna i dała ci pospać :-D:-D:-D:-D A córeczka na zdjęciu jest prześliczna :tak::-D:-D:-D:-D

Bredzelek
, no nie tylko ty masz doła :no: Ale pocieszam się, że jak przyjdzie wiosna to będzie nam lepiej :tak:;-)

Monika, tak z plp, ja zresztą też do mafii philipsa należę.. :-)
Kasiulek zazdroszczę... moja majka śpi raz w dzień przez jakąś godzinę dwie a w nocy wstawałam dzisiaj co 40 minut a od 4 już wstałam na dobre. Maja od tygodnia ma problemy z zasypianiem, drze się w niebogłosy i już nie wiem co robić, bo nic nie pomaga.. zmykam bo znów się rozdarła.

No to Witek od dziś dołączył do grona okularników :-( Dziś odebraliśmy jego okularki i z całą radością założył je na nosek :tak: Pięknie i dumnie je nosi. Szok normalnie! Jak to mówi: teraz jest jak mama i tata ;-) Zobaczymy jak będzie jutro w przedszkolu i po nim.

Miałam dziś gości - przyszły koleżanki z pracy z prezentem dla Majki. Mała dostała kocyk, taki fajny gruby i milusi :-D:-D:-D

ale sie dzialo u was :] :szok:

czarna - mniej wiecej codziennie wychodze na spacer o godz. 11.30 do 14.20, to moze porpostu sie umowimy? :-) ihih

wczoraj tez bylam choc wialo ze ja pikole. zmarzlam.

Moja piekna ma chyba skok 12tygodnia - tylko niestety objawia sie o u nas problemami ze spaniem w nocy i czestrzym nocnym wstawaniem na karmienie :tak: porazka :]
a juz miala taki fajny plan dnia :szok: i Duuuu pa ale spoko raz nakarmie ja szybciej w ciagu dnia i wszytsko wroci do normy, przynajmniej w dzien :tak: :-D

a moja tez ma cos na raczkach i nozkach jak liszaj to wyglada. kapie w emolium :-) a ze malej nie swedzi ani nic to nie lece z tym do lekarza, za tydzien szczepienie to zobaczy co to :-)
w tym miesiacu juz kasy nie mam, wiec dopiero w kwietniu bede mogla kupic baslam emolium. Bo nie wiem czy to nie od oliwki, bo kilka razy smarnelam ja oliwka nivea, kilka razy lotionem babydream, a tak od poczatku byl j&j - i teraz madra mama nie wie co wyeliminowac. wiec smaruje ja j&j

Mam do oddania za symboliczna kwote ramę łóżka sosonowego z podłogą 160x200 [do wymiany jedna deska podlogi bo pekła na sęku]. [mniej wiecej w czerwcu]

Ostatnia edycja:
hejka ale tu się dzieje:))
Ja znikłam bo mam pewne zmartwienia ale jeszcze nie czas by o nich pisać, moze jutro się wyjaśni.
Złożyłam papiery do przedszkola i na dzień dobry zostałam poinformowana że małe szanse na przyjęcie małego:(( no nic zobaczymy jak nie od wrzesnia to moze w ciagu roku uda mi sie go wcisnąć.

Kasiulek jeszcze raz GRATULACJE!!!! Blanka idealne imię dla tak pięknej dziewuszki.

Monika okularki to nie tragedia!!! ważne że teraz wada została wykryta i co najważniejsze Witek w tak wspaniały sposób podchodzi do tego.

Bredzelku, Moniko, Cass wiem co przechodzicie ale tylko czekać wam pozostaje na to aż dzieciaczki podrosną. Mi mą pomagał tylko przez pierwsze 2 tyg jak miał urlop, później zostawałam sama z dzieciaczkami a trzeba było zrobić zakupy, gotować, sprzątać itp Najważniejszy jest plan dnia ciężko go wdrożyć ale naprawdę pomaga w życiu codziennym:tak::tak::tak:

Cass mojej koleżanki córa (też Majka) miała taki skok rozwojowy ze ręce opadają!!!

Kliwia a od kiedy ma te liszaje???? U nas ost też pojawiły sie ale co najgorsze ze u wszystkich:szok::szok::szok: ale nam dorosłym lekkie ale dzieciaki to porażka!!!(wyglada to jak atopowe zapalanie skóry) i zrobiłam lekki wywiad i okazało się ze jest więcej takich przypadków w mojej okolicy wiec podejrzewamy wodę lub coś w powietrzu:sorry: choc woda bardziej odpowiada bo rybki zaczeły mi zdychać a woda mętna jak cholera!!!
Co do spotkanka umówimy się jak nadejdzie prawdziwa wiosna;-)
Ale j&j bym odstawiłą i przeszła na zwykła bambino lub Nivea:tak::tak:

Czarna, z jakiego powodu nie chcą przyjąć Samuela do przedszkola, czyżby z powodu nie ukończenia 3 roku życia?

U nas hyba też jakiś skok rozwojowy - tylko nie wiem w którą stronę :eek::crazy: Maja w dzień robi sobie drzemki 5-10 minutowe. A jak się budzi to marudzi i chce bym cały czas przy niej była. Szlag mnie trafia, bo nic w domu nie mogę zrobić :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A w nocy budzi się ok 23, ok 1, ok 4 i o 7 już nie zasypia. Choć ostatnie dwa dni są takie, że od 4 w nocy jestem na nogach :szok: I nawet w ciągu dnia nie mam kiedy się położyć by się zdrzemnąć :no::angry::angry::angry::angry::angry:

Ocho, i znowu ryk :angry::angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
Monika to możemy się spotykać o 4 rano na kawę bo u nas to samo z tym że od północy do 2.30 pobudki co 15 minut...

Kliwia, pisałam na priv ale nie odpisałaś, jaki masz model wózka Jedo? Bo ja też mam jedo i zgubiłam pokrowiec/okrycie do gondoli i szukam kogoś żeby sprawdzić czy z modelu z 2010/2011 też pasuje bo wtedy mi uszyją w Jedo.

A Zuzka miała dziś badania krwi przed wycięciem migdałka. W ogole nie płakała dzielna moja :)

Ja dzisiaj byłam w pracy zrobić aktualizację programów na laptopie...ech jeszcze tylko miesiąc i wracam...niestety...
Czarna, jakoś u nas każdy dzień wygląda totalnie inaczej i ciężko z organizacją tym bardziej że małż pracuje w systemie 4 zmianowym :-(

Do góry