reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Monika, moja mała też miała silną żółtaczkę ale położna kazała podawać jej wodę z glukozą żeby jak najwięcej siusiała i kupkała bo bilirubina się wtedy wydala :-) no i się udało
Co do laktacji, to ja też miałam kryzys w 3 tygodniu, i potem raz jeszcze ale rox dała mi magiczne kuleczki homeopatyczne i teraz się zalewam :-) no i zmieniłam laktator ręczny Aventu na alektryczny Medeli i jest rewelacja :-) ściągam 150-170 ml z jednej piersi, a w ogóle to fajnie że możesz dać butlę bo moja Majka do tej pory butli ode mnie nie weźmie... ale za to wcina już jabłuszko, a dzisiaj będziemy testować marchewkę :-)
Breddzelek, ja wstaję co godzinę więc się ciesz :-)

reklama
ja lecze jedna piers i mala smoczkiem z butli aventu tez pluje, ale jak poczuje ze w srodku pycha mamusine mleczko to zasysa

cass ten mini electric masz?

monika no to trzymam kciuki za spadek.

Kliwia, tak, mini electric, tylko nałożyłam sobi na niego nakładkę masującą od aventu bo trochę mnie bolało i jest teraz super bo nic nie czuję :-)

Big Boo sp. z o.o. pozdrawia ciocie:-)
DSC08329.JPG

Kasia, podam ci mój adres mailowy i jak mogę cię prosić to wyślij mi zdjęcia tego co chcesz sprzedać. Może znajdę coś co mi się przyda ;-) Co prawda trochę ciuszków mam, ale co tam, zawsze fajnie jest coś kupić ;-):tak::-D

Taka jestem zakręcona, że szok. Miałam podać ci swój adres mailowy i zapomniałam :baffled: Robię to tym razem, puki pamiętam ;-) monikaand@wp.pl

W czwartek Maja miała bilirubiny już tylko 7,8 więc wracamy do normy :tak: Jeszcze przez 2-3 dni mam podawać jej glukozę i będzie dobrze. Już widać poprawę, bo nie jest już taka żółta - z małego chińczyka przemienia się w europejczyka ;-):-p:-D
Ja nadal walczę z laktacją.Dobrze Cass, że mi przypomniałaś o homeopatycznych granulkach. Przecież ja dostałam takie od Magdy, zupełnie o nich zapomniałam. Możesz mi podać jak i kiedy się je zażywa?
Córcia coraz więcej czuwa w dzień, więc nocki zaczynają być znośne. Czasem uda się przespać cięgiem 3 godzinki :tak:
Niestety Witek zaraził siostrę katarem i mała ma teraz sapkę :-(

Roxy, Zdjęcie Boryska jest świetne - mały ma niezły fryz :-D:-D:-D:-D

Cass, a nie za szybko podajesz Mai to jabłko i marchewkę? Coś się zmieniło w kwestii żywieniowej dzieci? O ile dobrze pamiętam to przy maluchach karmionych butlą pierwsze soczki podaje się po skończonym 4 miesiącu.

Monika, wszystko za zgodą lekarza :-) ale na razie dajemy sobie spokój z nowymi pokarmami bo Majkę wysypało przy okazji kataru więc nie będę wiedzieć czy coś ją uczula.
Co do zdjęć ubranek, postaram się zrobić jutro i wyslać (mam 3 reklamówy), bo ostatnie dni były tragiczne, Majka ma taki katar że wczoraj jeść nie chciała, spać też nie i cały czas wyła więc bylam ponad dobę na nogach dopiero dziś trochę odespałam.
Jeśli chodzi o granulki to ja brałam 3 razy dziennie po 5 ale po kilku dniach zmniejszyłam a teraz wcale nie biorę.

Cass, dzięki za zdjęcia i za info jak brać te granulki :tak: Jutro na spokojnie przejrzę zdjęcia i dam ci znać. A jeszcze tylko napisz mi w jakim są one rozmiarze?

Bredzelek, pokaż nam twoje dwa skarby. Plissss! ;-)

reklama
Monika, rozmiary 56-62, na moją majkę już za małe lub za ciasne :-) bo ma wielki brzuchol i 7 kilo waży, właśnie się zorientowałam że mam jeszcze jedną reklamówkę, jutro ją przejrzę i też wyślę fotki

Do góry