reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pilne pytanie -czy to spadek? Hcg

reklama
Beta na tym etapie nic nie wnosi. Ja też miałam niską betę od początku. Ostatni raz badałam chyba w 9 czy 10 tc i nadal była bardzo niska, a potem w badaniach prenatalnych też była poniżej normy. Ale między 6 a 9 tc przyrastała prawidłowo. Spadać na etapie 12 tc tez może, ale bez USG nie jesteś w stanie przewidzieć czy to fizjologiczny spadek i wszystko jest dobrze czy odpukać doszło do poronienia. Dlatego bez sensu to badanie bo nic nie wnosi a tylko się stresujesz teraz

reklama
A coś się dzieje nie tak, że lekarz zlecił tak krótki odstęp między usg czy to Ty tak przez wzgląd na te betę? Która szczerze nie wiem czy powinnaś jeszcze wykonywać czy cos wnosi na tym etapie.

Do góry