reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwszy ząbek:)

Anineczko ja mam gryzacza ale narazie nie pije z butelki
więc nie pomogę
może inny smoczek?
czy ogolnie nie chce mleczka
woli łyżeczką zjadać?
bo z czegoś musiał tak urosnąć...

reklama
No wlasnie on do bltli przyzwyczajony bo ssie od 2 tyg. zycia.
Ale odkad zeby szly zastrajkowal wogole na jedzenie.
Fakt, pije duzo herbatki i to z butli ::)
Ale juz mleko jest Fee.
Choc lyzeczka tez gardzi.
pewnie boli, a herbatke pije bo chlodzi dziasla(herbatke daje w temp. pokojowej wiec nie jest ciepla)
He juz niedlugo straci to co przybral :p

Kuba od jakiegoś czasu mniej jest zainteresowany butelką. Woli konkretne żarcie podawane łyżeczką od zabarwionej wody ;D Ale raz dziennie mleko z butelki wypije, i herbatkę też butelką. A jak widzi łyżeczkę, to aż się trzęsie z radości. Nawet najbardziej ohydne (takie, które u mnie powodują odruch wymiotny i nawet bym ich nie spróbowała) papki je jak by to były jakieś rarytasy ;D

u nas dzisiaj po prawie 2 tygodniach męlki drugi zebul sie przebił...ufff

normalnie koszmar...

chciałą bym aby następne wyskoczyły bez bólu i marudzenia...ale to tylko marzenia :p

Gosiczka,proszę napisz mi dokładny plan posiłków twojego Kubusia;co, ile i kiedy.O ile dobrze zrozumiałam, to już prawie zupełnie wyeliminowałaś mleczko?Hania na razie zjada pół słoiczka i zastanawiam się czy jak bedzie miała ochotę na więcej to już wtedy mleka po słoiczku nie podawać... ??? Ciemna magia..

anineczko a może Antka bola dziąsełka i dlatego nie chce pić z butli. Łukasz tez nie chce bo go to boli więc ja przed podaniem butli smaruje mu najpierw dziąsełka żelem i dopiero podaję butle. U mnie skutkuje. Spróbuj, może i u Was zadziała...

Kinek dzieci które jedza juz stałe pokarmy pija mniej mleczka. U mnie jest tak: 6 mleko, 10 mleko. ok 13 obiadek, potem ok 15, 15,30 np danonek albo biszkopty z jabłuszkiem ( ostatnio nawet same biszkopty) i o 18 kaszka na dobranoc. W miedzyczasie herbatka lub soczek.

Jak podajesz obiadek to mleka juz nie, chyba że Hania się nie naje to możesz dosycic ja mleczkiem. Ja czasem tak robię kiedy Łukaszowi za mało obiadku i nie mam więcej.

Kinek, Kuba dostaje mleko ale w kaszce takiej gęstej, podawanej łyżeczką. Bardziej lubi łyżeczkę niż butelkę i smoczek, więc mleko dostaje w tej formie. Kuba je średnio 5 posiłków dziennie, z czego trzy mleczne, jedna zupka i jeden deserek. Najczęściej wygląda to tak:
Śniadanie - kaszka na mleku
Drugie śniadanie - mleko z butli lub serek homogenizowany, np. Danio (zaczynaliśmy od danonków, ale nawet duży kubek to było zbyt mało, a Danio jest większy)
Obiad - zupka, najczęściej własnej produkcji (około 180-200ml)
Podwieczorek - jakieś owoce, np. starte jabłko
Na kolację kaszka.
W międzyczasie herbatka. Jeśli Kuba ma jakiegoś dnia większy apetyt, to dodatkowym posiłkiem jest mleko.

reklama
Wczoraj Robert skończył pół roczku i wieczorem wyczułam i niego pierwszego ząbka ;D ;D ;D Sarze też już rośnie piewszy stały ząbek ;D

Do góry