reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczoteczka do zębow dla niemowlaka.

Dziecko powinno wyrobić sobie nawyk mycia zębów więc szczoteczka od pierwszego zęba wg mnie jest konieczna 🙂
Ja mam zwykłą, manualną dla syna.
Tak samo smak pasty do zębów ma znaczenie. Jak teraz będziesz podawać dziecku owocowe, to potem może być trudno przejść na miętowe.
A zanim kupiłam pastę to przeanalizowałam składy z panem tabletką.

reklama
Dziecko powinno wyrobić sobie nawyk mycia zębów więc szczoteczka od pierwszego zęba wg mnie jest konieczna 🙂
Ja mam zwykłą, manualną dla syna.
Tak samo smak pasty do zębów ma znaczenie. Jak teraz będziesz podawać dziecku owocowe, to potem może być trudno przejść na miętowe.
A zanim kupiłam pastę to przeanalizowałam składy z panem tabletką.
A czy to ma jakieś znaczenie czy pasta jest miętowa czy nie? Dla takich maluchów ciężko znaleźć inną niż miętowa. Dla mojej córki, a ma już 5 lat mięta jest za mocna i szczypie ją w buzię.

Ostatnia edycja:
Pasta Elmex dla dzieci 👍
U nas jako pierwsza była szczoteczka Jorda.n .
Syn bardzo polubił mycie ząbków od samego początku.

Załączniki

• shopping (4).jpeg
    shopping (4).jpeg
    30,3 KB · Wyświetleń: 51
Elmex 0-6 i najpierw szczoteczka elmex (była w zestawie z pastą), teraz szczoteczka z chicco. Z żadnej nie jestem zadowolona, bo synek lubi je gryźć i wręcz wyszarpywać to włosie :baffled: Dziewczyny, jak u Was wygląda to szczotkowanie? Dzieci grzecznie pozwalają sobie umyć zęby czy robicie to jakoś sposobem?

reklama
Elmex 0-6 i najpierw szczoteczka elmex (była w zestawie z pastą), teraz szczoteczka z chicco. Z żadnej nie jestem zadowolona, bo synek lubi je gryźć i wręcz wyszarpywać to włosie :baffled: Dziewczyny, jak u Was wygląda to szczotkowanie? Dzieci grzecznie pozwalają sobie umyć zęby czy robicie to jakoś sposobem?
Ja zdecydowalam się na szczoteczke Neno, i jak narazie Mała sama otwiera buzie do mycia, a nakładka do czyszczenia języka bardzo ją bawi 😆
Tylko, że my mamy jednego zęba 🙈 więc nie jestem w stanie Ci pomóc 😟

Do góry