reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

U nas wygląda tak, że nie wygląda bo moje dziecko nie lubi oj nie chociaż juz coraz częściej wytrzymuje na brzuszku ale to musi byc radosna i sie bawimy w turlanie, mam nadzije, że w końcu polubi

reklama
Wiecie co, normalnie sama nie wierzę moja mała się dziś obróciła z brzuszka na plecki i to dwa razy, ale była goluśka, bo tak jedynie brzuszkuje dłuzej byłam w szoku i strasznie szczęśliwa

Moja Hania przedwczoraj sie przekrecila z brzuszka na plecki 2 razy,ale poniewaz juz tego nie powtorzylam uznaje to za przypadek bardziej.

Nogi juz je ;-)

I co najfajniejsze juz od jakiegos czasu,jak sie ja posadzi,to siedzi,bez podporki oczywoscie,po 5 minut i dluzej sama.Jak sie zmeczy to steka,bo nie wie jakby tu sie polozyc.

oj to moj Olek w porownaniu z waszymi dziećmi to taki LEŃ :baffled: on nic nie robi sam.... :no: ucze go przewracania, na golaska i łapania nóżek.... nawet to lubi ale nie potrafi sam. Taki z niego kolos wielki, a nie potrafi się kulać. Lubi się bawić ze mną w przewracanie i gryzienie po żeberkach ale raczej przymuje postawę: rączka w buzie i chichotanie!

Moja Agatka też się jeszcze nie turla. Przewraca sie na boczek, ale na brzuszek z placków jeszcze jej nie wychodzi.

Wszystkiego najlepszego dla Hanii z okazji ukończenia 5 miesięcy !!!!!!
Dużo zdrówka ode mnie i Agatki

Haniu najlepszego skarbenku :happy:!!!

Milkshake to mozemy podac raczki ... moj skarbus to tez taki maly leniwiec ;-) ... jak narazie to zabawa raczkami, wkaldanie ich do buzi to jego ulubiona zabawa .... nozie podnosi wysoko do gory i niby probuje zlapac, ale jeszcze mu to nie wychodzi zbytnio .... przewracanie z brzuszka na plecki to chwilowe przypadki ( jak narazie 3 przypadki ;-)) ... ale chce juz siadac i zlapany za raczki ... chop i siedzi :happy: ... a dzisiaj to sam sie podniosl do siadu i posiedzial tak okolo 10 sekund ;-) .... a pozniej tak jak u Katki ... jak tu sie polozyc :-D;-)

Wszystkiego najlepszego Haniu :)

Paula jakis czas temu nauczyla sie przekrecania z brzuszka na plecki i od tej pory w ogole nie chce lezec na brzuszku:no: . Jak tylko ja klade to raczka, nozka, balans cialem i fik- juz jest na pleckach. Ciekawe, czy nauczy sie przekrecania z pleckow na brzuszek, bo watpie, aby dobrowolnie chciala lezec w nielubianej pozycji.

Paula lubi sie gimnastykowac, jest bardzo ruchliwym, zywiolowym dzieckiem (moze dlatego ma mala niedowage;-) ). Codziennie odkrywa cos nowego, ostatnio np. zauwazyla, ze na macie lezac na boczku siegnie wyzej. Ale jeszcze nie lapie stopek- w drodze do nich zatrzymala sie na kolanach. Niestety najczesciej przypomina sobie o nich podczas przewijania:baffled:

reklama
moja Nina potrafi sie przewracac z brzuszka na plecki, ale ostatnio jej sie chyba nie chce. za to zaczela sie przewracac na boczki i wtedy wigina sie w luk, zeby zajrzec, co jest z tylu za nia. potrafi siedziec podparta poducha, a jak sie jej nudzi, to wtedy osuwa sie na boczek i potem czasem na brzuch :tak: no i zaczyna obserwowac swoje stopy, chociaz jeszcze nie potrafi ich zlapac.

HANIU - wszystkiego naj na 5 miesiecy ;-) my jutro konczymy 5

Do góry