reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Simonku gratuluje pierwszej perełki :-):tak::-)
A ja sie chciałam pochwalic ze Dawidek juz biega ( bo chodzeniem nazwać tego nie mozna ;) ) ... prze co laduje w nie bardzo wskazanych miejscach ( tym chcwalic sie nie bede :-/ ) ...
Tańczy kręcąc sie w kółko :)
Mówi: mis - dziś ... pies- sieś ... ide - ide ... mama- mami ... tata- tati ... babcia- baba ...dziadzia- dziadzia ... halo- ego ... nie wolno- si ... upadło - bam ... papa- papa ... daj-a da ... nie - ne ... tak- yhy ( mruczy ;) ) ... i wiele innych blizej jeszcze nie określonych ;) ... zreszta buzia mu się nie zmayka nawet czasami podaczas jedzenie ;) ... jedynie kiedy śpi to go nie słychać :]
Bardzo mi pomaga we wszystkim ;)
Pojawił sie prawie 8 ząbek ... a ze nie da sobie zajzec ale na zdjęciu cos mi tam wyszło to może i 9 i 10 ;) - lewa dwójka .. i dwie dolne czwórki ;)
Wystarczy mu ze 2-3 razy zobaczy jak sie coś używa i opanowuje to do perfekcji ;) ... zwłaszcza przełanczanie programów, uzywanie telefona komórkowego, wkładanie wtyczek do kontaktu ... przełanczanie światła ... itd ;)

reklama
no to i ja się pochwalę, chociaż moja córa chyba jest ostatnia w tym względzie, bo z tego co czytam to Wasze dzieci już biegają :shocked2: , że od dwóch dni sama chodzi. Do tej pory bała się puścić ręki, ale teraz już chodzi sama, chociaż ją zarzuca na boki :-D
Poza tym mówi "tata" ("mama" jej przez gardło nie przechodzi;-)). Mówi także, a właściwie pyta "co to?", a pokazując na lampę, która jest chyba jej ulubionym przedmiotem, mówi "bampa" :tak::-)

Dla Dawidka ooogromniaste gratulatki...Pięknie Ci sie synuś rozwija Moniu :tak:

ale teraz już chodzi sama, chociaż ją zarzuca na boki :-D

Gratuluję również Meduzce :tak::-) Moją Amelke już przestało rzucac na boki ;-) ale dalej jak idzie to ma raczki wyciągnięte przed siebie...pewnie tak dla utrzymania równowagi :sorry2:

Poza tym mówi "tata" ("mama" jej przez gardło nie przechodzi;-)).

U nas na odwrót..."tata" jej nie przechodzi przez gardło :baffled:

A jeszcze sie pochwalę że Amelka bardzo ładnie pije z kubeczka...nauczyła sie siorbać :baffled: wiadomo że mokra przy tym cała ale za to jaka szczęśliwa :-D...acha...siorbie tez jak daję jej piciu z łyżeczki :cool2:

U nas Oliwka tez biega,wspina sie po meblach i sama znich schodzi,ale ma dobrego nauczyciela poniewazwprowazil sie braciszek Grzesio ktory ma 18 miesiecy i Oliwka nabrala przy nim nowych umiejetnosci.Z jesdnej strony to dobrze bo lepiej sie dzieci rozwijaja jak sa razem i w podobnym wielu,ale z drugiej on jest duzo silniejszy i czsami niektore zabawy koncza sie placzem,ale ogolnie dobrze sie dogadduja i zaczynaja trzmac ze soba sztame jak chca cos zbroic:)))Uwielbiaja otwierac szafki i wyrzucac z nich wszystko,Oliwka ma taki maly fortepianik i teraz biora sa dwa krzeselka swoich rozmarow,siadaja w dwojke i graaja.Wyglada to komicznie a jaki maja sami ubaw z tego.Teraz mamy wesolo:))))

Simonku gratuluje pierwszej perełki :-):tak::-)

A ja sie chciałam pochwalic ze

Wystarczy mu ze 2-3 razy zobaczy jak sie coś używa i opanowuje to do perfekcji ;) ... zwłaszcza przełanczanie programów, uzywanie telefona komórkowego, wkładanie wtyczek do kontaktu ... przełanczanie światła ... itd ;)

MONIQA- u nas to samo..nasze dziecko jest po prostu wszedzie ....nie obejrze sie a stoi macius...i sciąga wszytsko i zaglada i bierze do buzi i wylacza...telewizo codziennie trzeba SZOROWAC bo jest na nim wszytsko lącznie z rozmazanymi ciastakami macieja...boszzzz

no ale to jest chyba tzw CIEKAWOSC SWIATA:tak:

Dziewczyny ale ze mnie mamusia.....mojemy dziecku wyszly kolejne 4 ząbki (gorne 3 i 4)...a ja sie nawet nie zorientowalam...dopiero dziś jak juz są na zewnatrz.
Mialam ktoregos dnia taki przeblysk ze moze Maciusiowi kolejne perelki wychodzą bo troszke budzil nam sie w nocy i marudzil...a my zachodzilismy w glowe: CO JEST?
No i juz wiemy...
ale wiecie co...te 4 sa takie duze...kurcze jak jego musi to bolec:szok:..biedulek nasz kochany...
od razu jak sie zorientowalam posmarowalam mu Dentinoxem...i SPI:tak:

znaczy sie mamy juz 10 ząbkow:-)

reklama
Do góry