reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

witam, u nas też wielkie postępy, Krzysiu zaczyna raczkować i idzie mu coraz to lepiej, a od kilku dni ciągle gada "mama", "baba" albo "brum brum":-), Stasiu wstaje co chwile na nóżki ale brakuje mu jeszcze równowagi bo co chwile się przewraca, ale myśle, że za jakiś miesiąc zacznie chodzić;-)

reklama
Basiu chyba nie tak szybko - Ala pierwszy raz wstała kiedy miała 6,5 miesiąca a teraz jeszcze sama nie chodzi mimo że udaje się jej przejśc od mamy do taty - SAMA, ale do chodzenia jeszcze jej troszkę brakuje

Jeśli chodzi o mama i tata to zauważyłam że jeśli jest marudna, głodną lub śpiąca to mówi "mamam" i wyciąga do mnie rączki a kiedy jest radosna i chce się bawić mówi "tatat" - i wyciąga rączki i raczkuje do taty - więc u nas jest to zupełnie świdome

A moja kochana kruszynka od 3 dni mówi (a właściwie woła :-)) "mama". Ze zrozumieniem! Wiem to na pewno bo woła mnie w ten sposób kiedy wychodzę z pokoju i zostawiam ją samą albo kiedy np. budzi się i jest sama to woła "mama, mama". Słodkie :-D

ja już nie mogę siędoczekać kiedy Ola zacznie wołać "mama" lub "tata" to musi być cudowne.

Oliwce mazurki klimat chyba sluzyl bo straszne urosly jej wlosy:)))i bardzoladnie wola mama szczegolnie jak cos chce i nadal raczkuje w ekspresowym tempie i trzmajaoc sie kojca lub mebli zaczyna sama chodzic:)))

Agnieszka 18 u nas to samo "mama" jest jak jest jakaś "tragedia" a "tata" jak jest wesoło:-). Głupoty piszą w tych książkach-ja też widzę że Kubuś woła świadomie. A rano jak mąż wstaje to mówi "tata papa" i macha do niego rączką-kuma że za chwilę mąż wychodzi do pracy, nie odróżnia jednak niedzieli i tez tacie woła "papa":-D. Jak mówię "przynieś mamie prosiaczka" to człapie po zabawkę i przynosi właśnie prosiaczka a nie np. misia. A jak zadzwoni domofon to Kubuś mówi "O" i patrzy na mnie i leci do drzwi sprawdzić kto to. :tak:. Wszystko rozumieja te nasze dzidziulki tylko wyraźnie mówić jeszcze nie potrafią.

reklama
Jeśli chodzi o mama i tata to zauważyłam że jeśli jest marudna, głodną lub śpiąca to mówi "mamam" i wyciąga do mnie rączki a kiedy jest radosna i chce się bawić mówi "tatat" - i wyciąga rączki i raczkuje do taty - więc u nas jest to zupełnie świdome

U Nas tez tak jest ... zauwazylam to jakies 4 dni temu :-) mama dobra na wszystko, a tata do zabawy ;-) ... ogolnie to jak mowie mu powiedz dziadzia ... mowi diadia ... i robi papa ... na moje papa ... i wola am :-) ... prosze jak nasze maluchy sie ladnie rozkrecają :tak::-D

Do góry