reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Ines - przecież własnie Mariczka mówi konkret "mama"a podobno dzieci w wieku Mariczki zaprzestają na jakiś czas rozmów bo są zajęte innymi sprawami a z tego co piszesz to Mariczka jest bardzo zajęta i nie ma poprostu czasu na pogaduchy

reklama
moj "ŁOŚ" jest dość ruchliwy. Wstaje sam ale tylko jak podpurką jest mama..... :happy:
trzymany za rączki robi chwiejne kroczki... ale... cofnęła mu się umiejętność obracania z pozycji leżacej. Jak wyląduje na brzuszku to jest po chwili płacz pt."pomóż mi mamo".

Jak długo go nie podnoszę to mówi "maaammmma". Rodzinka się śmieje, że jak mu dłużej nie dam jeść to zawoła "obiad"! :-D

Ines - moja co prawda mowi "mamama" i "tatata", ale przeciez zupelnie bez zrozumienia :tak: to sa tez raczej takie pokrzykiwania, wiec nie masz sie co martwic :-)

Inesku mnie sie wydaje ze nie masz sie co martwic ... ostatnio bylismy u Logopedy z Dawidkiem ... wszystko u Niego w porzadku, a tez ostatnio coraz mniej sie odzywa .. chyba ze jest bardzo zaabsorbowany np miseczka, gryzakiem, lyzeczka, zegarkiem itd ;-) to gada jak najety :-D

Ogolnie to dziewczeta powiem Wam ze duzo sie dowiedzielismy u Logopedy :happy: ... np. nie dawac juz dziecko smoczka, chyba ze w wyjatkowych sytuacjach ... jak je to na siedzaco ( nie wazne czy to z butelki czy z lyzeczki ) ... nie dawac dziecku bawic sie butelka ( moze dostac slinotoku) ... wprowadzac juz jedzenie w kawalkach ( cwiczy rzuchwe ) ... itd :happy: ... kolejna kontrola za 3 miesiace ;-)

U mnie Oliwka tez jeszcze jakos specjalnie nie mowi,ale za to bardzo krzyczy,ma taka grajaaca ksiazeczke z fisher price i jaktlko zaczynamy spiewac piosenki to tak piszczy,ze czsami to chrypy dostaje:)))

aaaaa i mamay juz DRUGIEGO ZABKA jest sliczny:-):-):-)

Kajenko przepraszam, ze tak późno ... pytałaś czy lekarz nie odradził nam chodzika ... u Dawidka to chwilowe ... w ramach rehabilitacji :happy:

Od paru dni mój synuś stylem pełzającym;-) posuwa sie do tylu ... doczytałam ze u niektórych dzieciaków tak zaczyna sie raczkowanie .... hmmm ... mój mały człowiek "dorasta" :-D
Ida mu również kolejne ząbki - dwie górne dwójki ... mamy mała "hurtownie" :szok:
Uwielbia bawić sie w naśladowanie, a najbardziej naśladować szczekanie ... Hajdi szczeka, Dawid tez ;-)
Po wczorajszej wizycie u psychologa ... Pani psycholog powiedziała cyt. " zdolny mały człowiek Nam rośnie" :-)

Aguś Dawidek tez "klika" jak konik :-D ... świetnie to brzmi :tak::-D

MoniQa to gratulacje dla Dawidka.
Mam pytanie, jaki jest powód, że tak wielu specjalistów z nim odwiedzacie ??

reklama
A u Pauli osmy zabek:-)

Teraz mam nadzieje na krotka przerwe a pozniej zaczniemy wypatrywac czworeczek:tak:

Do góry