reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

U Nas zabkow nadal brak :dry: ... a maruda z Dawida taka ze ojej :crazy:

Za to Dawidek slicznie trzyma juz zsam butelke - oczywiscie do momentu kiedy mu sie nie znudzi
Jak kiedys trzymany za raczki siadal, tak teraz odrazu chop na nozki i tylko by stal
Siedzi juz ladnie samodzielnie
Z lezenia siada , z siadu kladzie sie na brzuszek
Podnosi tylek i probuje cos wymachiwac noziami - mini raczkowanie ;-)

reklama
Dziewczyny ostatnio też zauważyłam białą kropkę, a teraz to juz jest ząbal :-D super
Moniqa to jest kewstia dni i Dawidek bedzie dziurkował wsio popadnie!

Myślałam, że Olek jest marudny bo idą zęby ale to co jest teraz to masakra....:sick: a myślałam, że jak się przebije to bedzie spokoj.....

Moja Marika kilka dni temu staneła pierwszy raz w łóżeczku i od tego czasu łapie sie czego tylko dosiegnie i staje. Stoi i strasznie sie cieszy. Potrafi tak bardzo długo! :eek::tak::-DWiec po kilku minutach "odrywam" ja od tego czego sie trzyma i sadzam a wtedy jest ryk ;-) i ponowna próba wstania :-) A jak trzymam ją na stojaco pod paszkami to zaczyna robić próby pierwszych kroczków!!! :-)
No i tak jak Dawidek, ząbków jeszcze nie ma ale maruda straszliwa sie zrobiła i wydaje mi sie ze dolne jedyneczki sie wyrzynaja bo bardzo ma rozpulchnione dziasełko i wciaz tam paluszkami grzebie, tak trze sie po tym dziąsełku... Chyba lada dzien w koncu zobacze pierwszabiałą perełeczke :-)

na ząbki używam też calgel, ale zbytnio nie pomaga. Przez chwile jest cisza bo Olo czuje nowy smak w buzi ale jak juz połknie całość żelu to jest płacz.

My jeszcze nie potrzebujemy nic na ząbki, są chyba daleko w polu;-).
Ale polecam Wam Dentinox (choć i tak każdemu dziecku służy co innego). No i dobrze jest trzymać w lodówce taką maść na ząbki (choć nie wymagają tego producenci)- taki schłodzony lepiej i dłużej podziała. Ww drugim "rzucie" poleciłabym Calgel.
U nas Kubula tez już wstaje sam na nóżki jak się czegoś złapie:-):tak:.

Mateuszek ma pierwszego ząbka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-) i widać że obok zaczyna mu wychodzić drugi:-) Mati gryzie co popadnie i jest trochę marudny szczególnie w nocy

reklama
NO GRATULACJE DLA CHŁOPAKÓW!!!!!!!!!
a wczoraj moniqa mowiłaś, że ząbków brak :-D:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2:
te dzieciaczki nas zaskakują...

Do góry