reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Justynko nie masz się absolutnie martwić, jak już tu pisałyśmy kazdy dzieciaczekinaczej się rozwija we własnym rytmie i na siłe niczego nie przyspieszymy :tak:

reklama
Kubuś sam siedzi, podtrzymywany pod paszkami stoi na całych stopach, czasami zrobi krok... w tył, gdy leży na brzuszku próbuje przesunąć się do przodu, gdy siedzi i podtrzynuje się moich dłoni to wstaje, robi papa, ale najczęściej sam do siebie jak widzi się w lustrze.

A ja się pochwalę, że wczoraj po raz pierwszy Kuba powiedział "mama". Do tej pory mówił tylko "tata", "baba" , "kaka" a teraz wreszcie i ja się doczekałam. Niestety zrobił to tylko raz:dry:, ale dobre i to.:tak:

Renik to samo mi dzis powiedziala kuzynka,jej chlopak ma juz skonczone dwa latka i jeszcze nie mowi... kazde dziecko sie rozwija w swoim tepie,ale przykro mi,ze nasza mala zostaje w tyle....
Elizabeth wiem o czym mowisz,nasza mala tez najlepiej bawi sie przed lustrem, slodko to wyglada jak sama sobie robi papa,albo klepie koci lapki!

Justynko nie przejmuj sie i nie mysl że zostaje w tyle bo to nie jest wyścig, ważne że jest zdrowa i radosna na wszystko przyjdzie czas :-)

No to ja się pochwalę - Ala chodzi za rączki i coraz pewniej trzyma się szczebelków łóżeczka w pozycji stojącej i nawet - cwaniara puszcza sie jedną rączką

No wielgachne brawa dla Aluni - ale z niej zdolniacha - toci dopiero radość jak taki maluszek juz sobie trupta, no ale Agnieszka musisz się już widac przygotowywać do etapu "sprzątamy wszystko co na wysokości łapek Aluni" :-)

Agnieszka - moja tez tak zaczynala, a teraz juz jak posadze ja w jednym koncu lozeczka, to wstaje i trzymajac sie barierki przechodzi w drugi koniec :tak: no i juz bardzo pewnie raczkuje - lazi po calym mieszkaniu, a jak znajdzie cos pasownego do podparcia, to wstaje :-)

Gufi - to już jesteś na etapie usuwania wszytskiego z zasięgu małych łapek ....
:tak:
Tylko że Ninka jest miesiąc starsza - ale to przecież nie wyścigi:tak::tak:

reklama
Rosną nam dzieciaczki w siłę:tak::-).
Kubula raczkuje do przodu do tyłu na boki-szwenda się po całym domu, wszystko musze usuwać:szok:. Włącza sam radio i oczywiście zmienia stacje w ciągu sekundy z 20 razy-pieknie:baffled:.
Sam siada i podciąga się na rączkach do góry-właśnie chciałam zapytać obniżyłyście już łóżeczka na najniższą "wysokość"? Bo my będziemy musieli już chyba, bo Kubuś staje przy barierce i ma silne rączki i nóżki-łatwo myknie na drugą stronę:no:.

Do góry