reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Muszę się Wam pochwalić moim mówiącym dzieckiem :-) (pamiętacie jakie miałam schizy że Amelka mało mówi :sorry2:). Wczoraj ubrałam ją na spacer i jeszcze guzdrałam się z czymś tam a moja córeczka stoi stoi i w końcu wnerwiła się i krzyczy do mnie " CHOOOC" :happy::laugh2::-D:-) (czyt. chodź już matko)

wczoraj spotkałam się z koleżanką jej córa ma 18 m-cy i mówi zdaniami :szok::szok::szok: gdybym sama nie słyszała tobym nie uwierzyła :no: można z nią normalnie pogadać :tak:
a mój Mati narazie na etapie wyrazów , ma da, ne ,mama, tik -tak , piciu, tata, nie cie :-D

moja cora jak miala rok juz zaczynala mowic a bedąc w wieku kuby mowila juz prawie wszystko mozna bylo sie z nią dogadac:-) niestety Kubus nie poszedl w slady siostry jego slowa to- mama baba tata daj dyda .a reszta ni w ząb .a myslalam ze latwiej bedzie .ze przy corci zacznie szybko mowic no ale ponoc chlopcy pozniej zaczynaja .U męza w rodzinie chlopczyk zacząl cos przebąkiwac w wieku trzech lat mam nadzieje ze ja nie bede tyle czekac na pierwsze zdania mojego synka:-)

Wasze dzieci to gaduły, mój Kuba oprócz przypadkowych sylab mówi tylko:
dida- dzidzia (jak zobaczy gdzieś dziecko)
kaka- gdy się go spytam jak wołają kaczuszki

Amelciu GRATULACJE

Staś jest też małomówny, chociaz potrafi zaskakiwać. Kiedyś potknęłam się i wyrwało mi się <kurde>, na to on w śmiech i bardzo ładnie powtórzył <kulde>. :-pZresztą mówienie u niego zależy od humorku, czasem ładnie mówi i powtarza, i naśladuje zwierzątka, a czasem na każde pytanie odpowiada coś jakby <gogle>:-)

Ninka mowi chyba dosyc duzo - umie juz nasladowac wszystkie zwierzatka ksiazeczkowe, ladnie powtarza wyrazy. te, ktorych uzywamy czesto juz sie nauczyla i sama mowi (np. dom, dzidzia, mis, dzis, tam, tu, gdzie, kto, pic, spac, gabka). generlanie buzia jej sie nie zamyka :-)

reklama
Z mojej Juli tez gaduła ale wiekszosc to chinszczyzna.Mowi: mama, tata, dziadzia, nie chce,a co to?,pa,nie nie nie,na kota miał,i wczoraj nauczyła sie mowic czesc:tak:.na moja bratanice woła Toria(Wiktoria).Nie powtarza po mnie wyrazow zazwyczaj ale od paru dni cay czas przynosi mi pierwszy słowniczek malucha(mamy 4 czesci:kolory,pory roku,kształty,liczby)i pokazuje rozne rzeczy i chce zebym nazywała.I tak kilka razy dziennie.

Do góry