reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

mamulica
Pięknie jak zwykle :blink::yes:
Normalnie, napatrzeć się nie mogę, no i faktycznie - duuuużyyy brzusio
A co do schylania; znajoma mi patent sprzedała na schylanie, wiązanie butów itp w późniejszym okresie ciąży - cyt. " brzuchol między nogi i bez problemu możesz sobie buty zawiązać czy podnieść coś z podłogi :sorry2::-D

reklama
czesc mamuśki :))
gratuluje dobrych wyników :)) Nie było mnie już chyba 2 dni bo sprzątałam po remoncie a w piątek byłam na usg 3d. Dzidzia zdrowa chociaż jej wiek usg jest na 22t 2d a więc mniejsza niż powinna. Waży 463g. wielkość dzidzi zgodna z wiekiem ciążowym :)) Anatomia prawidłowa. Dzidzia ułożona miednicowo :)) łożysko ściana przednia. Tętno dzidzi 146u/min. to tak po krótce :))

I zapomniałam najważniejszego... nadal nie wiemy co siedzi w brzuszku bo dzidzia całe 30 minutowe badanie siedziała po turecku i zasłaniała wszystko stópkami :))

Załączniki

• USG_2.jpg
    USG_2.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 64
sliczny brzusio mamulica! te 14kg to chyba wszystkie w brzuszek weszly, bo buzki nie masz spuchnietej, a i cala figurka bardzo proporcjonalna :D nic tylko byc w ciazy

He he bardzo Wam dziewczyny kochane dziękuję:-). Ja niestety aż tak różowo siebie nie postrzegam:dry:. w wersji bez spodni ujawnia się potężny celulit, dupsko szerokie itd itd:baffled::dry:. A na twarzy faktycznie nie puchnę i nie tyję - na szczęście:sorry2:

He he bardzo Wam dziewczyny kochane dziękuję:-). Ja niestety aż tak różowo siebie nie postrzegam:dry:. w wersji bez spodni ujawnia się potężny celulit, dupsko szerokie itd itd:baffled::dry:. A na twarzy faktycznie nie puchnę i nie tyję - na szczęście:sorry2:

wiesz, ten celulit to straszna porazka, jejku, moj widac golym okiem, nie potrzeba brac skory pomiedzy dwa palce ani nic uciskac :zawstydzona/y: do tego dzis zmierzylam swoj brzuchal i przezylam lekki szok, bo jak tak dalej pojdzie przegonie mojego tatka, ktory ma 120cm, ja obecnie mam 97cm:szok:

Na wysokości pępka mam 89 cm w obwodzie brzucha. Czyli jakieś 25 cm do przodu:szok:.. Co do cellulitu, to nie wiem czy nie jest to również kwestia wody zatrzymującej się w organizmie. U mnie nie jest gorzej niż przed ciążą, a myślałam, że będę jak balon chodziła, ponieważ solę jak oszalała. Potrawy bez soli nie mają dla mnie smaku:zawstydzona/y:

reklama
Do góry