reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

Dziewczynki..super ,ze wszystkie tak swietujecie fajnie urodzinki. Takie ladne torciki . Maggipka super zrobiliscie. Ja tez pokupowalam troche dekoracji. Zobaczymi co z tego wyjdzie.
Wszystkie solenizantki i solenizancie prezentowali sie pieknie.
nimfii -wrzucaj foty.

reklama
Gola, onanana to nie ja to moja siostra młodsza to ta która jest w ciąży - 30tydz.:tak:

Nimfii to czekamy na foteczki :tak:
Alma, Maggipka pięknie wyglądacie :tak:
Anus tak tort zamówiony chodź nie powalił mnie na kolana naoglądałam się takich pięknych tortów na necie że nasz blado wypadł ale w smaku smaczny :tak: Zdrówka kochana Tobie życzę:tak:

My dziś gościłyśmy ostatnich gości właśnie pojechali była moja najstarsza siostra z narzeczonym:tak:
Zaczynamy odliczanie do następnych urodzin :tak::-)

Spokojnego wieczorku,
spadam łepek myć, papa:tak::-D

maggipka imprezka na 6+ ulala ale Amelcia byla wystrojona i bedzie miec super pamiatke ;-)
alma sliczny torcik a Korni wyglada slicznie ;-)
nimfii super ze imprezka sie wam udala,teraz czekamy na foto relacje ;-)

Dziewczyny ktore robili torciki z tej masy marshmallow powiedzcie mi kladlyscie ta mase na tort oblozony kremem z bitej smietany?? bo sie zdecydowalam tez na ta dekoracje ale nie wiem czy przed polozeniem tej masy nie trzeba czyms obsmarowac torcik,bo wiem ze przy masie plastycznej cukrowej trzeba oblozyc tort masa maslana i nie wolno dawac na krem bo zacznie wchlaniac i sie topic ale jak to jest z ta masa z marshmallow??

Ostatnia edycja:
Sabrina -ja nie robilam ,ale czytalam w kilku miejscach ,ze absolutnie nie obklejac na bita smietane bo ona wlasnie rozpuszcza ta mase. Poszukaj w necie ,tam bedzie jaki krem potrzebny.Podobno bita smietyana moze bys w torcie ,ale nie na okolo.

Dzis zamowilam synkowi tort :)

Sabrina, ja robiłam na masie maślanej, też gdzieś słyszałam, ze na bitą śmietanę się jojo-wej masy nie kładzie :tak:
Nimfii czekamy na foteczki i ciekawa jestem jaki torcik Ci wyszedł :tak: gratuluję przetrwania urodzinowego maratonu i cieszę się, ze mimo choróbska się udało ;-)
Maggipka aż mi słów zabrakło :tak:po prostu bomba :tak: czemu nie wyjawiłaś swojego talentu wcześniej wynajęłabym Cię do przygotowania naszych urodzin :-D
Alma26 Twój jubilat to już taki duży chłopak :tak: i tort typowo "męski" z autami:-D, widać, że synek z imprezki zadowolony, a to przecież najważniejsze ;-)

SSABRINKA no dokladnie jak dziewczyny pisza moze byc wszystko tylko nie bita smietana, ale dobrze aby masa byla biala coby nie przeswitywala chybaze robisz kolorowy tort na wierzch. Zrob sobie najlepiej krem na bazie masla albo margaryny. W przepisach najczesciej tym samym kremem co przekladaja tort smaruja tez wierzch tortu aby sie nie bawic w robienie kolejnego kremu. A ty jaki chcesz smak tortu?

aaa zapomnialam wam napisac o torcie.... Nameczylam sie z nim bo mi biszkopt nie wyrosl taki jak mial byc. Zrobilam mase karpatkowa z jagodami i smarowamy jeszcze powidlami jabllkowymi. Wierzch zdobilam kremem smietankowym i niebieskimi bezami juz nie mialam czasu bawic sie piankami. Ale na urodziny Macka juz na bank bedzie masa z pianek ;-)
drugi raz w zyciu robilam tort i znow nie wyszedl taki jak myslalam :p moze za trzecim razem bedzie lepszy. Byl smaczny tylko malutki ;-) ale dla Kuby to zadna roznica bo wcale nie interesowal go tort ani swieczka. On chcial tylko biegac po podlodze.

Mirelko Liwcia ślicznie wyglądała, urocza z niej blondyneczka!
Maggipka super pomysł z tematem przewodnim urodzin, widać, że Amelka zaskoczona,a mama jaka laseczka ;-)
Nimfii czekamy na fotorelację z urodzin Kubusia!

nimfii chce zrobic mus czekoladowy na bazie smietanki kremowki i serka mascarpone no ale teraz chyba jeszcze dodatkowo bede musiala zrobic mase maslana zeby obsmarowac tort dookola coby ta mase piankowa polozyc na torta bo nie bede mogla uzyc tej masy z przekladania?
mirelka imprezke robimy w sobote.

reklama
SSABRINA no ja bym chyba zrobila dodatkowa mase ;-) z tym ze ja robie masy z torebki np narki delecta albo gelwee i do tego proszku z torebki daje sie mleko i margaryne wiec sprawa jest prosta.
ale moze dziewczyny napisza z czego mialy masy pod te polewe piankowa

Do góry