reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Dziś byłam u znajomej.Ma przyjść na urodzinki małego w poniedziałek.Kupiła mu prezent bo dziś widziałam jaki.Samochodzik słoń zielony z kierownicą.Piękny jest hehe taki duzy mi sie wydaje szkoda tylko ze nie ma takiej rączki do pchania ale i tak super wygląda.Szukam na allegro moze znajdę to pokaże.MA przy kierownicy róźne przyciski i melodyjki grają.Już widzę Patosa jak będzie wywijał brum-brumem :)

reklama
dla Kacperka, Anastazji, Igorka, Wojtusia w dniu ich urodzin wszystkiego najlepszego :-)

Patryś urodzinki miał 9go, ale przjęcie robiliśmy wczoraj, zaprosiliśmy chrzestnych z rodzinami, kuzynkę z 2 dzieciaczków: 2-latkiem i 4 miesięczną córeczką, był tez najstarszy kuzyn 9 letni Norbert-dzieci fajnie się bawiły, a dorosli spokojnie posiedzieli ;) Przygotowałam 2 sałatki (tortelini i serowo-kukurydziana z czosnkiem), udka na złocisto pieczone i podudzia w pikantnej przyprawie, jajka z serem żółtym, sałatkę sledziową, pulpeciki mielone, sery: 1 z pieprzem, 2 z orzechami i ananasem, talerz wędlin i chipsy, orzeszki, popcorn itp.....
Tort był o smaku bananowym, pod kątem dzeici, dlatego środek banana był wykrojony, no i bita smietana, pycha, dziś juz nic nie ma, a ważył prawie 3 kg :-)

Patryś był w krawacie i koszuli, ale tylko przez pierwszą godzinę, bo ogólnie jak zeszli się goście, to było mega gorąco :-p
bardzo był zainteresowany fontanną :-)

wszyscy coś jedli, Patryś też :-D

no i jak podstawiłam mu książeczkę do nabożeństwa, pieniadze i kieliszek.....
....... co wybarł?

spojżał w kednym kierunku

i od razu rączkę wyciągnął po kieliszek

potem jeszcze zerkał na kasę, ale chyba za mało mu podłożyłam, że pogardził dyszką :-D:-D

i dzien po imprezie, Patryk od rana w super formie, bawi sie prezentem, a tatuś?

.... he a tatuś nie ma siły wstać ;-) ciekawe dlaczego:confused::-D:-D

Ostatnia edycja:
Madziek wszystkiego naj naj dla synka. Widać ze impreza sie udała ;-) U nas w niedziele. Już sie boje hehe

Ps. widziałam na zdjeciu kubusia puchatka- on opowiada bajki??? Podoba sie małemu??

Madziu najlepsze życzenia dla Patryczka jak i dzisiejszych jubilatów :-)
Widzę, że tatuś poszalał :-D
A ja durna zapomniałam o tym podłożeniu kieliszka itd.
Ale nic straconego- zrobię to 20.11 jak będzie impreza roczkowa Malwiny dla dzieci :-)

Madziek super 100lat dla super elegancika?
Dalabyś przepisy na te sąlatki, plisss i powiedz jak te jajka z serem sie robi? Takie wspaniale przepisy ukrywasz, wstydź się!

Olica ja tez zapomniała, trudno

Madziek wszystkiego naj naj dla synka. Widać ze impreza sie udała ;-) U nas w niedziele. Już sie boje hehe

Ps. widziałam na zdjeciu kubusia puchatka- on opowiada bajki??? Podoba sie małemu??

My mamy takiego Kubusia, niestety szybko wyczerpują się baterie, ale tak to jest SUPER.

Madziek super imprezka! A jakie Patryś ma niebieskie oczka :)

Opowiada bajki, podoba się małemu, oj bardzo bardzo :-)

Madziek super 100lat dla super elegancika?
Dalabyś przepisy na te sąlatki, plisss i powiedz jak te jajka z serem sie robi? Takie wspaniale przepisy ukrywasz, wstydź się!

Olica ja tez zapomniała, trudno

tortelini:
makaron tortelini, 2 większe pomidorki (kroję w kostkę), 1 ogórek zielony (w kostkę), kukurydza, pół papryki czerwonek (w kostkę), pół papryki żółtej (w kostkę), koperek, trochę majonezu, sól i pieprz

ta z czosnkiem:
kukurydza (1 puszka), pół kg sera żółteko (ścieram na tarce z gróbymi oczkami), 2 ząbki czosnku (wyciskam) i majonez. Bez przypraw, przyprawą jest czosnek.

a jajka:
jajka ugotowane kładę na plastrach pomidorów, przyprawiam sola, pieprzem, smaruje majonezem i obsypuję serem żółtym startym na dużych oczkach.

Robiła któraś masę z pianek marschmallow? Bo nam wyszła, ale z trudem i dość dziwna, wieczorem robimy drugie podejście, być może wina pianek (bo to Haribo, w dodatku obsypane cukrem, a nie Jojo) bądź cukru pudru (bo nie przesiałam).
Ech...a miało być tak pięknie!

reklama
Do góry