reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

nom strasznie potanialy:-)

a tych swieczek nie da sie wymienic??to ta swieczka z fontanna to taka jednorazowka tak?? Dziunka a Ty ta swieczke zamawiasz co roku na allegro czy gdzies u siebie kupujesz?jak u siebie to ile ona kosztuje??

Kasia Ty na 100% bierzesz wywrotke z przyczepa bo ja znalazlam jeszcze traktory WADER GIGANT TRAKTOR SPYCHACZ + przyczepa 66300 (1256842998) - Aukcje internetowe Allegro WADER 2010 GIGANT TRAKTOR + przyczepa 66100 +BONUS (1263888052) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze smieciarka mi sie podoba bardzo WADER 36580 / 36590 SMIECIARKA or BETORNIARKA +BON (1236975677) - Aukcje internetowe Allegro i nie wiem co teraz wziasc??;-(
moj Kuba dorobił się zarówno wywrotki jak i smieciarkki, betoniarki i traktorka i jesczez kilku mniejszych rzeczy z Wadera. Ulubione zakupy wszelakich gości :D a kopareczkę ma sąsiadka. I wsyztskie te zabawki sa naprawdę fajne ale chyba wywrotka najlepsza, bo dziecko swobodnie może na niej usiaść. Na tych przyczepkach np do traktorka to niby siedzi ale taie skulone, niezbyt komfortowo. A Kuba to jesczez uwielbia jak wywrotka nie zapięta i nie wiadomo kiedy nastapi zrzut :d
Wader ma fajne, kolorowe i tabie zabawki ale niestety dosyć dziadoskie, zwłascza te male lubią się ułamywać. Z dużych nic się nie ułamalo nigdy ale brzegi sa takie nie zawsze dokładnie dociete. Ale i tak polecam

reklama
moj Kuba dorobił się zarówno wywrotki jak i smieciarkki, betoniarki i traktorka i jesczez kilku mniejszych rzeczy z Wadera. Ulubione zakupy wszelakich gości :D a kopareczkę ma sąsiadka. I wsyztskie te zabawki sa naprawdę fajne ale chyba wywrotka najlepsza, bo dziecko swobodnie może na niej usiaść. Na tych przyczepkach np do traktorka to niby siedzi ale taie skulone, niezbyt komfortowo. A Kuba to jesczez uwielbia jak wywrotka nie zapięta i nie wiadomo kiedy nastapi zrzut :d
Wader ma fajne, kolorowe i tabie zabawki ale niestety dosyć dziadoskie, zwłascza te male lubią się ułamywać. Z dużych nic się nie ułamalo nigdy ale brzegi sa takie nie zawsze dokładnie dociete. Ale i tak polecam
To spora kolekcje ma Kuba hehe:-) ta wywrotka co jest najfajniejsza to ta co kasiula dala tak?? a Kuba bawi sie czesto tymi zabawkami??

To spora kolekcje ma Kuba hehe:-) ta wywrotka co jest najfajniejsza to ta co kasiula dala tak?? a Kuba bawi sie czesto tymi zabawkami??
hmmm wiesz, przy takiej ilości zabawek jak on posiada to ciężko sie czymś często bawić (ze 2 przedszkola daloby rade obdzielić) dośc często. Króluje u nas jednak Tomek, z reszta dziadki mają dokupić zestawy dodatkowe do tomka chłopakom na urodziny.Pewno jak to rozstawimy to cały salon zajmie... ale wracając do Wadera, większosc tego trzymam na dworze i tam się super sprawdzają

A tak wyglądał sierpniowy tort Hanki ;-), ja też beztalencie kucharskie, poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowy biszkopt...
hanki2roczek.jpg

A tak wyglądał sierpniowy tort Hanki ;-), ja też beztalencie kucharskie, poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowy biszkopt...
Zobacz załącznik 292947
bardzo ładny, choć bez obręczy pewno był ładniejszy :D hehe a czym przekładałaś? dawaj przepis!!

ladny torcik:-)

Dziewczyny prosze o menu jakie serwujecie na roczku o ile cos serwujecie oprocz torta??
ja jesczez bardzo ogólnie, choć czas chyba uścślić, na razie tak: 2 sałatki, wędlina, jajjka na twardo, pomidorki, ogóreczki i 2 na ciplo (d o wyboru) ale z chlebem) myslalam o frykadlach i może tych nadziewanych schabowych ale nie mam jeszcze pewności. Moze jednak jakies kurczaki upieke, latwiej odgrzać

anawawka prosimy daj przepis na krem :) jak na "beztalencie" wyszedł Ci ładny tort :)
gieoska u nas w zaleznosci od kasy- albo robimy w restauracji mała kolacje dla rodziny i nastepnego dnia w domu małe kinder party, albo zapraszamy rodzinke do nas na kawe i ciasto , a nastepnego dnia dziecaczki. Mamy małe mieszkanko i nie mam gdzie 15 osob posadzic- a to takie minimum u nas.

mysle , ze pieczone kurczaki, kotleciki mielone z pieczarkami i serem , wedliny , pomidorki , ogórkisałatki - to taki standard i chyba najlepiej sie sprawdza

ladny torcik:-)

Dziewczyny prosze o menu jakie serwujecie na roczku o ile cos serwujecie oprocz torta??

U nas byly:
tort i ciasto (za pierwszym razem robilam sernik a za drugim razem moja mama takie przekadane masa serowa z malinami), salatki (taka z selera konserwowego z ananasem oraz taka z ryzem i kurczakiem w gyrosie - moge ci podeslac przepisy jak chcesz:), zawijaski - tortilla zawijana z kurczakiem i warzywami na zimno, pieczywko zapiekane czosnkowe i takie standardowe - ciastka, cukierki, chipsy itp.
U nas nie bylo typowej nasiadowy za stolem, dlatego mialam szwedzki stol i talerzyki papierowe z ksiezniczkami hehe, kazdy sobie nakladal co chcial i siadal to przy jednym stole, to drugim. Wiekszosc czasu spedzilismy bawiac sie z mala na macie, chodzac z nia po pokoju, ogladajac zabawki, wyglupiajac sie - bo to w koncu jej impreza:) no i dla dzieci oddzielny talerzyk z chrupkami, ciasteczkami roznymi itp.
Na pierwszej imprezce bylo kilka moich koleznek i jedno dziecko a na drugiej imprezie mama i tesc, kilkoro znajomych i jedno dziecko. Jedzenie na cieplo by mi nie poszlo za bardzo, dlatego mialam wszystko na zimno jako przekaski.

reklama
ja zrobilam mała rozpiske

kurczak pieczony
karkówka pieczona na kapuscie
ziemniaki

grzybki papryka ogórki kapusta czerwona ew. jeszcze biala

mozzarella z pomidorami
tatar < ????? >

sałatke z paluszkami kraba
sałatka warzywna
salatka gyros albo inna?
jajka z majonezem