reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

To taka wrozba - wybor drogi zyciowej
ksiazka - to ze bedzie naukowiec
rozaniec - ksiadz/siostra zakonna
obraczka - ze skoncentrowany na rodzinie
kieliszek - alkoholik
pieniazek - ze za kasa poleci
pioro - ze z kultura zwiazany/zwiazana

itd...

reklama
Impra impra... a co kupujecie w prezencie?
My myslimy o komputerku dla dzieciucha (ona strasznie sie wyrywa do naszych laptopow), tesciowa kupuje konia na biegunach (gdzie ja to bede trzymac?) chestni nie mam pojecia (chociaz chestny cos bakal o samochodziku na akumulator.... no to wybilam mu z glowy takie prezenty!!!!), moja matka tez nie mam pojecia... Moi znajomi kupili... buty :) ale dobrej markowej firmy. Nie wiem czy maja sens takie praktyczne prezenty (w znaczeniu - ja wolalabym konia na biegunach dostac niz buty ;) ).

No i jak leci ta wrozba? Co dajecie? U nas ksiazka, rozaniec, obraczka, kieliszek i pioro a u Was?

no wlasnie... tez myslalam o komputerze ale mysle ze za maly bedzie ;/ moze na dzien dziecka na przyszły rok ... na biegunach to mam żyrafe ;/ a samochod na akumulator tez juz bedzie na kolejne wakacje od chrzestnego bo po co zime :/ i tez mysle ze za maly bedzie yh ....

a co do tej wrozby slyszalam conieco o niej ale u nas nie robia takiego czegos :| ale moze ja zrobie :d zobaczymy :D

taaa laptop... ja mam 2 (dla dzieci) i od poczatku Kuba mial je w d..., tylko moj byl fajny :/ zupelnie się nie przydały

Impra impra... a co kupujecie w prezencie?
My myslimy o komputerku dla dzieciucha (ona strasznie sie wyrywa do naszych laptopow), tesciowa kupuje konia na biegunach (gdzie ja to bede trzymac?) chestni nie mam pojecia (chociaz chestny cos bakal o samochodziku na akumulator.... no to wybilam mu z glowy takie prezenty!!!!), moja matka tez nie mam pojecia... Moi znajomi kupili... buty :) ale dobrej markowej firmy. Nie wiem czy maja sens takie praktyczne prezenty (w znaczeniu - ja wolalabym konia na biegunach dostac niz buty ;) ).

No i jak leci ta wrozba? Co dajecie? U nas ksiazka, rozaniec, obraczka, kieliszek i pioro a u Was?

Co do laptopa - moja ma 5 lat i dopiero od pół roku coś tam w laptopie dla dzieci grzebie. Wcześniej - absolutnie jej to nie interesowało.

U nas na pewno chrzestni na roczek kupują zebrę FP. I buty też bym jakieś chciała :) Ogólnie to ja robię listę , puszczam po rodzinie, każdy coś tam wybiera - taki u nas zwyczaj od dawna.
Passi mówisz że wolałabyś konia od butów... Ty może tak, ale taka moja Julia od zawsze cieszyła się bardziej z ciuchów niż zabawek. Do dziś tak ma :) Dlatego jak dostaje prezenty to połowę ciuchy, połowę zabawki.

Lagajka ja też myślę o małpim gaju, mamy taki jeden fajny, gdzie i rodzina się pomieści i dzieciaki. Julia miała tam urodziny. No, zobaczymy jak z finansami będzie.

Hmmm jeszcze minie troche czasu zanim bede pewna ze moje dziecko woli cos od czegos :) Na razie jestem pewna ze pociagaja ja rzeczy bardziej techniczne (mlotki, srubki, kable, komputer a dokladnie klawiatura, zabawki logiczne - np bardziej drewniane duze puzzle niz lalka), buty uwielbia ogladac :) ciuchy jej w ogole nie interesuja. Nie wazne co ma na sobie:) nie oglada tego.

Najbardziej cieszyl ja do tej pory piesek pluszak i pianinko :) oraz kabel USB zakupiony specjalnie dla niej :)

Hmmm jeszcze minie troche czasu zanim bede pewna ze moje dziecko woli cos od czegos :) Na razie jestem pewna ze pociagaja ja rzeczy bardziej techniczne (mlotki, srubki, kable, komputer a dokladnie klawiatura, zabawki logiczne - np bardziej drewniane duze puzzle niz lalka), buty uwielbia ogladac :) ciuchy jej w ogole nie interesuja. Nie wazne co ma na sobie:) nie oglada tego.

Najbardziej cieszyl ja do tej pory piesek pluszak i pianinko :) oraz kabel USB zakupiony specjalnie dla niej :)

u nas kapcie gora:) zawsze nam zabiera i gada do nich

Haha, dobre :D
Joasia najbardziej lubi PIŁKI - różnej wielkości, na drugim miejscu flet i wszystko inne co gra, bądź można na tym grać, a jeszcze lepiej gdy świeci - więc zabawkowe telefony i pianinka rządzą razem z piłkami. Od wczoraj pchacz ale pewnie dlatego że nowy, znając życie niedługo się znudzi.
U nas kapcie i buty zakazane - więc jak tylko młoda widzi to zaraz do nich sprint, ale staramy się tego unikać.

czesc dziewczynki :) z doskoku Was czytam ale czasu brak :( u mnie przygotowania do ur ruszyly juz miesiac temu :)
tzn zaczelam eksperymenty z tortami :) i dwa juz mam wybrtane - zrobilam przetestowalam
tzn bedzie jeden z truskawkami
a drugi w stylu angielskim z masa budyniowa
teraz zostalo mi cwiczyc ozdabianie :)
do listopada sie wyrobie a reszta w restauracji tej co mielismy chrzciny

reklama
Do góry